Kalendář koncertů 06/2010

Kalendář koncertů 06/2010

30. 05. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Červen je bezkonkurenčně nejnabitějším měsícem první půlky roku 2010. Massive Attack jsou po roce zpět v Praze, Bonobo přijede se svojí novou deskou Black Sands a Dan Snaith alias Caribou určitě zahraje v MeetFactory boží Odessu z jeho nového alba Swim. Celý seznam najdete níže.
2.6. - Cypres Hill
Hned první červnovou středu vystoupí v O2 Aréně dobře známá partička rapperů z Kalifornie. Na koncertě představí novou desku s názvem Rise Up, která vyšla po 6 letech od poslední Till Death Do Us Apart.

5.6. - Thievery Corporation
Pravý opak agresivních Cypres Hill, washingtonské duo Rob Garza a Eric Hilton vystoupí v KC Vltavská. Na kontě mají vyklidněné desky jako The Richest Man in Babylon nebo Sounds From The Thievery Hi-Fi, ale taky poslední, politicky hodně angažovanou placku s názvem Radio Retaliation.

7.6. - Bonobo
Své vystoupení v Praze z roku 2007 si 7. června zopakuje britský producent a dj Simon Green alias Bonobo. Letos vydal novou desku s názvem Black Sands, kterou navazuje na předchozí peckovky Animal Magic (2001) a Dial M for Monkey (2003). Intelektuální chill-out ze stáje Ninja Tune.

14.6. - The Whitest Boy Alive

Erlend Oujé a jeho indie popoví kamarádi s albem Rules v Akropoli. Ou jé!

19.6. - Der Blaue Reiter
Jeden z temnějších industriálových zážitků se do června určitě dobře hodí. Na Chmelnici vystoupí barcelonská formace Der Blaue Riter, která do Prahy přiveze svůj debut Le Paradise Funèbre – L’envers Du Tristesse, zakaboněný koktejl ambientu a neofolku. Pro červen jako stvořené.

21.6. - Ganglians
Na strahovské Sedmičce vystoupí v pondělí 21. 6. Sacramentští psychedeličtí garážoví popeři Ganglians, kteří skoro simultánně vydali hned dvě desky: Ganglians a Monster Head Room. Reprezentují Brooklynskou stáj lo-fi kapel Woodsist (Crystal Slits, Vivian Girls) a pijou Ayahuascu.

21.6. - Caribou

V Meet Factory vystoupí 21. června Caribou, bývalý Manitoba a autor skvělé desky Swim (svého původního uměleckého jména se musel vzdát kvůli sporům s frontmanem kapely Dictators „Handsome Dicka Manitoby“). Zářezů na pažbě má ale daleko víc – v r. 2008 třeba získal za desku Andorra cenu Polaris Music Prize udělovanou kanadským umělcům.

21.6. - Massive Attack

Totéž pondělí ovšem vystoupí v Tesla Aréně matadoři elektronické scény Massive Attack. Jsem zvědavý, jak souboj hodně čerstvě působícího Caribou a trošku unavených Massive Attack dopadne.

24.6. - Serj Tankian
Serj Tankian, zakládající člen metalového outfitu System of a Down, vystoupí v Praze za doprovodu Českého národního symfonického orchestru se svým debutovým Elected The Dead. Spojení Serje a ČNSO není náhoda - je to totiž součást šňůry koncertů za doprovodu symfonických orchestrů zemí, ve kterých bude hrát.

26.6. - Gossip
Konec června patří klubu SaSaZu. Jako první tam vystoupí 26. června Gossip, americká indie-rocková kapela v čele s více než výraznou Beth Ditto. Jejich třetí album s názvem Standing in the Way of Control bylo mezníkem v jejich dosavadní tvorbě a pomohlo jim na světová pódia.

27. 6. - Billy Idol

Druhým v řadě je anglický rocker Billy Idol, vlastním jménem William Michael Albert Broad. Začínal s punkovými Generation X a proslavil ho jeho chytlavý eklektický přístup k punkrocku. Spolu s Duran Duran byl první hvězdou, které ke slávě pomohla hudební stanice MTV.

28. 6. - Nina Hagen

Do třetice všeho dobrého se v SaSaZu ke konci června představí německá zpěvačka, kterou už v devíti letech považovali za operního génia. Prošla punkovým Londýnem 70. let, v Západním Německu založila svůj Nina Hagen band, kariéru dělala taky v USA a Francii. Žánrově a světonázorově hodně pestře formovaná, Nina Hagen je i těsně před babičkovským věkem nepřehlédnutelnou osobností.

29. 6. - Greenday
Greenday na konci června budou každopádně skvělým zakončením nabitého měsíce. Kluci sice trošku odrostli, ale na rozdíl od mnoha svých kolegů pořád drží dost vysokou laťku. American Idiot, jejich sedmá placka, posbírala mimo jiné cenu Grammy a byla vrcholem jejich kariéry. Kdo by ale rád nezavzpomínal na When I Come Around nebo Jaded z 90. let.

V červnu vystoupí v Praze také SLASH (8.6.), Elton John (10.6.) nebo Bob Dylan (11.6.)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika