Rozhovor s Nana Zorin

Rozhovor s Nana Zorin

24. 11. 2005  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
25. listopadu zahraje v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti anglická kapela Stereo MCs. Jako speciální host zahrají Nana Zorin - v článku tedy rozhovor s Karlosem T z Nana Zorin.
Zaznamenali jste obrovský skok od vaší desky SHOOTING STARS k albu DO U WANT TO LIVE FOREVER. O personálních změnách ve skupině toho už bylo řečeno hodně. Měly zásadní vliv na podobu další desky?
Ano a myslím, že zásadním způsobem definovaly celkové vyznění poslední desky.

Prošli jste vývojem od elektronické k živé akustické hudbě s mnoha nástroji. Co vás k tomu vedlo ? Jednoduše se vám stýskalo po akordech?
Předně musím uvést, že k živé podobě hudby jsme se určitě propracovali, na druhou stranu nevím, jak až moc akustické - kromě elektrických kytar a zpěvu příliš dalších akustických nástrojů nepoužíváme. Pro zajímavost mohu uvést, že i bicí, které jsou hrány živě, jsou elektronické. Myslíme si, že dobré písničky by měly jít interpretovat v jakékoli podobě, třeba u táboráku s kytarou.

Vaše texty jsou sociálně agitační – sociální a politická témata potřebujete vyjádřit hudbou?
Nikdy jsme se nepovažovali za politicky vyhraněnou kapelu. Texty na poslední desce byly v naprosté většině napsány Egem, který měl potřebu určitého sdělení. Myslím, že zbytek kapely vnímá některé věci podobně, jinými slovy, že v životě není bohužel všechno jen pohoda klídek a sranda. Na druhou stranu v kapele hudbu chápeme jako předávání radosti a zábavy pro ty, kdo ji poslouchají.

Váš animovaný videoklip (z dílny studia Tobogang, v režii Radka Doskočila) ke skladbě Murder Song sklidil velké uznání. Je pro vás propojení vizuální a hudební složky formou realizace?
Spojení vizuální složky s hudbou pro nás bylo vždy důležité, proto jsme měli i na koncertech spojených s předchozím albem Shooting Stars projekční plátno speciálního tvaru, vlastní projekce a tým lidí schopných během koncertů mixovat živé vizuální složky s přednatočenými záběry.
U koncertů spojených s aktuální deskou jsme se zaměřili hlavně na hudební složku a živou kapelu jako takovou..

Jaký je váš vztah k tzv. taneční scéně? Tančíte? A co taneční party až do rána a vy?
Zhruba před deseti lety jsem byl mezi tou záplavou podivných rockových skupin velkým propagátorem tanečních akcí, ať už se jednalo o skupiny hrající elektronickou taneční hudbu nebo DJs, které sem přivážel zejména David Urban z D Smack U. Rád bych podotkl, že náš bubeník, přestože je velkým milovníkem hudby z karibské oblasti, zejména salsy, je současně i velkým fanouškem techna, takže pokud budete na teknivalu, je možné si s ním okolo 7:30 v ranní mlze nezávazně popovídat.

A co nový materiál? Chystáte něco?
Ano, už od začátku tohoto roku intenzivně pracujeme na nových písničkách. Myslím, že ve srovnání s poslední deskou se pokusíme dostat mnohem dál hudebně i při práci se zvukem. Naší ambicí je realizovat novou desku s českými texty.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika