Parťák Booka Shade Dj T již v sobotu na Flow

Parťák Booka Shade Dj T již v sobotu na Flow

08. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Červnové Flow a velká legenda! Pozvání přijal dj T, zakladatel značky Get Physical, časopisu Groove a opravdový pionýr německé elektronické scény, na níž působí od samotného počátku.
Thomas Koch aka DJ T patří mezi veterány hudební scény – za svoji dvacetiletou kariéru si vyzkoušel vše, co si jen lze představit: roli majitele labelu, producenta, šéfa klubu, vydavatele nebo hudebního novináře.



Zasáhly ho disco a funk osmdesátých let: Village People, Donna Summer a Evelyn Thomas. Po nich následoval raný rap: Planet Patrol, Afrika Bambaataa, Newcleus a Mantronix. Právě tato hudba byla Kochovi osudná. ,,Byla to láska na první pohled,“ říká s odstupem. Zmínění pionýři taneční hudby ho ve Frankfurtu přivedli za gramofony. Pozor, psal se rok 1986 a Tom v klubu Nouvelle rozjížděl vůbec první taneční parties!



V té době pod pseudonymem DJ T pouštěl černou hudbu, kterou v roce 1988 vystřídala vlna acid houseu. DJ T tak rychle přesedlal na rovné beaty: house, EBM a techno pouštěl na své první residentní noci v kultovním klubu Music Hall. Působil ve všech významných frankfurtských klubech: Plastik, Dorian Gray nebo The Box. Od této doby je Frankfurt jako evropské epicentrum taneční hudby se jménem DJ T neodmyslitelně spojeno, i když on samotný nyní působí v Berlíně.



Dalším klenotem v Kochově hudebním CV je bezesporu Monza: klub poblíž frankfurtského centra který je vyhlášeným místem mezi všemi německými a světovými clubbery. Přes léto DJ T se svým podnikem pravidelně vyrážel na Ibizu, kde na jeho mejdanech vystupovaly megahvězdy typu Steve Buga, Dj Hella nebo Tiefschwarz. Nestačí? Přihazujeme časopis Groove, jenž DJ T zakládal a vedl ho 15 let.



Asi největším hudebním přínosem Dje T se stalo vydavatelství Get Physical – těžko byste hledali house/techno dje, který nemá alespoň jeden jejich singl. Filozofie značky, která světu představila třeba M.A.N.D.Y. nebo Bookashade, je jasná: kvalita má přednost před kvantitou. Není tak náhoda, že podle čtenářů časopisu Groove nebo Dj Magu se Get Physical stal několikrát labelem roku.

Ve studiu nezahálí ani samotný Thomas: zmiňme jeho kooperaci se Steve Bugem jako projekt Monsterbaze, desku Boogie Playground z roku 2005 nebo remixy starých hitů od Newcleus, Mylor nebo Spektrum. Jeho zatím poslední album The Inner Jukebox je popisováno jako moderní klasika: DJ T má schopnost zvuk let 80. a 90. obléknout do moderního kabátu. ,,Je to hudba na doma, do auta i klubu,“ píše se v jedné recenzi.

Jako dj se v poslední době blýsknul zvukově pestrou kompilací Body Language vol. 2, tour v jižní i severní Americe, Asii, Austrálii a samozřejmě po celé Evropě. V jeho výpravných setech odráží 25 let hudební historie – přijďte se o tom 12.6. přesvědčit poprvé v ČR na Flow!


Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW WITH DJ T

Sobota 12. 6. 2010
Vstup: 150/200 Kč
Vystupují:
Dj T, Roman Rai, Fatty M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika