FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Na Pilsner Festu čeká posluchače skvělá hudba

Na Pilsner Festu čeká posluchače skvělá hudba
23. 06. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (2)
(Promotion) Oslava plzeňského piva Pilsner Fest se blíží a program slibuje, že bude skutečné výjimečná. Celkem 25 kapel, tedy o dvě více než v minulém roce, vystoupí na letošním Pilsner Festu v pátek a sobotu 27. a 28. srpna.
Mezi největší taháky budou patřit vystoupení kapel jako J.A.R., Support Lesbiens, Mig 21 nebo Tři sestry. Poslední zmíněná si pro Pilsner Fest připravila zcela novou písničku, která poprvé zazní právě v Plzni na konci srpna. Jednotlivé kapely také předvedou zajímavý hudební vláček. Každá skupina totiž zahraje na závěr svého koncertu něco z repertoáru následující kapely.

Festivalové hudební léto se teprve rozjíždí, už nyní si ale fanoušci různých hudebních žánrů, a zvláště milovníci piva, mohou zapsat do kalendáře na poslední prázdninový víkend „Nezapomeň na Pilsner Fest!“. Oslavy nejlepšího piva si zaslouží bohatý program. Pozvání přijalo 25 kapel, o dvě více než loni. Bude se hrát v pátek 27. 8. a sobotu 28. 8. na dvou pódiích přímo v plzeňském pivovaru. Festival oslavující plzeňská piva Pilsner Urquell a Gambrinus začne v pátek v 16 hodin.

„Vystoupení kapel bude o to zajímavější, že se s pořadateli dohodli na zpestření předávek další skupině,“ říká Pavel Anděl, hudební dramaturg festivalu. „Na závěr vystoupení zazní něco z repertoáru těch, kteří se na pódium teprve chystají. Uslyšíme tedy vskutku netradiční kombinace: Tři Sestry zahrají tóny známé od Xindla X, Visací Zámek si zkusí hip hop Kapitána Lásky a třeba Jirka Macháček přitvrdí a pustí se do skladby od Sunshine. Myslím, že nikdo netuší, jaké pecky z tohoto speciálního projektu vzniknou, ale všichni se na ně strašně těšíme,“ říká Anděl.

Na festivalu se navíc představí taková hudební spojení, jaká jinde neuslyšíte: Petr Bende zazpívá s cimbálovou kapelou, Nightwork zahrají v rytmu beatboxu, skupinu Blue Effect doprovodí mezzosopranistka Andrea Kalivodová a také Tereza Černochová a Skupina vystoupí s neobvyklými pěveckými hosty.

O rozjezd a žízeň všech přítomných se postarají takové fenomény hudební scény, jako Support Lesbiens, J.A.R. nebo Meky Žbirka. Ještě v pátek večer zahrají třeba MIG 21 a po půlnoci vystoupí nestárnoucí a stále oblíbená plzeňská skupina Děda Mládek Illegal Band, nebo jedna z nejoblíbenějších festivalových kapel, Sunshine.

V sobotu se rozezní reproduktory a roztočí pípy v pivovaru už v poledne. Hrát budou mezi jinými Gipsy.cz, Tleskač, Xindl X, Tata Bojs, Žlutý pes nebo Tři sestry. „Tři sestry složily pro Pilsner Fest novou písničku, která poprvé zazní právě v plzeňském pivovaru. Nikde jinde nebudou mít lidé možnost tuto skladbu slyšet,“ dodává Anděl.

Pilsner Fest nabídne i řadu doprovodných aktivit a v hlavní roli se budou prezentovat piva Pilsner Urquell a Gambrinus. Očekává se podobná účast jako loni, tedy přes 30 tisíc návštěvníků.


Dodal: Roman Binder , AMI Communications
PILSNER FEST

PILSNER FEST

Pátek 27. 8. 2010 až Sobota 28. 8. 2010
zdarma
Vystupují:
Tři sestry, Tata Bojs, Tomáš Klus, Meky Žbirka, Michal Prokop a Framus, Mig 21, Sunshine, Support Lesbiens, J.A.R., Cocotte Minute, Špejbls Helprs, Děda Mládek Illegal Band, Jaroslav Uhlíř, Xavier Baumaxa, Petr Bende + cimbálovka Grejcar, Gipsy.cz, Nightwork + Beatbox, Blue Effect a Andrea Kalivodová, Čankišou, Tleskač, Xindl X, Žlutý pes, Tereza Černochová a Skupina + hosté (Ghába al Dhába, James Cole), Visací zámek, Kapitán Láska
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
bagoš | 24. 06. 2010 | 04:33:51
Toje pravda jungl bych si poslech. Na plzni.
Milan | 24. 06. 2010 | 03:33:37
škoda že kluci z pivovaru nemyslí na nás elektronickou část pivo pijícího publika :-/

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |