FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Boskovice již za dva týdny

Festival Boskovice již za dva týdny
24. 06. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již za 14 dní, 8. až 11. července, se uskuteční 18. ročník festivalu pro židovskou čtvrť Boskovice, který představí opět řadu zajímavostí ze světa hudby, divadel, filmu, literatury i fotografie.
Festival zahájí ve čtvrtek klezmer band Trombenik a na tento den je připravena i první programová novinka – scéna Blues Alive Boskovice 2010, která se koná, jak už samotný název scény napovídá, ve spolupráci se šumperským festivalem Blues Alive. Představí se zde slovenská legenda Peter Bonzo Radványi, mladé seskupení Hanka Dundrová & The Kids, Justin Lavash a skupina Ladě, která 19. června zvítězila v soutěži Blues Aperitiv 2010.

Další novinkou tohoto ročníku je Den slovenského filmu, kterým se stane v kině Panorama sobota. Připraveno ve spolupráci se Slovenským filmovým archivem. Představíme zde zajímavé filmové počiny posledních let a aktuální tvorbu studentů VŠMU v Bratislavě.

Diváci se dočkají také už tradičních tematických bloků dokumentárních a krátkých filmů. V rámci profilu režiséra letos představíme Vojtěcha Jasného, k jeho 85letému jubileu režizéra a to filmy Touha, Všichni dobří rodáci. Blok k 70. výročí bitvy o Británii uvede významný český filmový historik, scenárista, novinář a publicista Dr. Pavel Taussig.

Přichystaná jsou také autorská čtení Radky Denemarkové z knihy Peníze od Hitlera, které potrvá 24 hodin v kuse a Hany Frejkové z knihy Divný kořeny.

Na festivalu se dále představí izraelská skupina Midnight Peacocks hrající circus-core, tedy hudbu na pomezí hard-core, orientální hudby a kabaretu, energií nabití WWW, kteří byli jednou z prvních rapových kapel u nás a spoluvytvářeli též základy místního graffiti, breakdancové a turntablistické scény, česká hudební legenda Vladimír Mišík se v Boskovicích představí v čele kapely ČDG (neboli Čundrgrund), kde jsou jeho hudebními parťáky Jaroslav „Olin“ Nejezchleba a Pavel Skála. Dále to budou našlápnutí Tata Bojs, reggae kapela Švihadlo, Živé kvety, Traband, největší objev loňského ročníku šumperského festivalu Blues Alive festivalu – duo Abigail Ybarra, brněnská skupina Ty Syčáci, písničkářky Terezie Palková, Žofie Kabelková, Karolina Kamberská (Sestry Steinovy) a Jana Šteflíčková, slovenské duo Romanika, neklidné duo Kazety, MCH Band, Gaffa, Lu, Jindra Holubec, elektro-punková kapela Night, skupina Květy a další.

tata bojs

Chybět letos nebude ani oblíbená česko-německá jazzová scéna, kde vystoupí např. talentovaný saxofonista Ondřej Štveráček, spolu s kontrabasistou Tomášem Barošem a bubeníkem Mariánem Ševčíkem, dalším triem vynikajících muzikantů bude Krajňák/Fečo/Hejnic modern jazz trio, své první album Kapiloongo zde představí wrgha POWU orchestra. Z Německa pak zavítají r.ren, Benneis Quartett, Axiom a s nenapodobitelnými zvuky dvanáctistrunného chapmansticku německo-švýcarské duoHartmann & Brunn.

V příjemném prostředí hradu a farské zahrady se představí opět velmi pestrou divadelní nabídku. Své inscenace zde předvedou slovenské Divadlo COMMEDIA Poprad, Ztracená existence, Vlkabaret, Zkouška sirén, performer Jakub Folvarčný, žonglérské duo Bratři v tricku, divadlo Kulich, soubor Tatíček Lojza a divadelní soubor Kurva Pražák.


Doprovodný program
● Výstavy fotografií:
Ladislav Sitenský – legenda české a světové fotografie
Jan Kubíček, fotografie z let 1948-1985 – malíř, grafik, ilustrátor, fotograf a tvůrce objektů
Markéta Kubačáková – výrazná nastupující postava na současnou výtvarnou scénu spjatou s fotografií
a novými médii.
Stálá Expozice židovské čtvrti
● DJs scéna na palouku před hradem, jamsessions, happeningy…
● pro návštěvníky organizátoři připravují zdarma WiFi pokrytí všech scén, pevné PC s připojením a online přenosy z jednotlivých scén
● rodinám s dětmi bude opět k dispozici Mateřské centrum
● Všehodílna (ul. Antonína Trapla 1)
Obchod s výtvarnými a řemeslnými potřebami, jehož součástí je učebna, kde budou během festivalu probíhat řemeslné dílny a další akce. Od pátku do neděle vždy od 10.00 do 17.00 bude ve Všehodílně hostovat Zdravá výživa Namaste – možnost dobré snídaně, svačiny a občerstvení.
● koupaliště
● Western park Boskovice – zde je možnost zapůjčit si kozu, užít si s ní procházku a věnovat poplatek pouhých 30 Kč, který pomůže zajistit výživné mléko pro tisíce hladovějících dětí. Projekt Kozy pro Afriku provozuje Western Park Boskovice ve spolupráci s organizací Člověk v tísni a letos mají v plánu společně nakoupit pro Afriku 1000 koz. Taková koza má každý rok kůzlata, z jedné darované kozy je za pár let celé stádo, a to je pro chudé rodiny významným zdrojem příjmů.

Na festivalu toho bude k vidění a slyšení mnohem více – aktuální informace na www.unijazz.cz

Dodal: Unijazz
BOSKOVICE

BOSKOVICE

Čtvrtek 8. 7. 2010 až Neděle 11. 7. 2010
390/490
Vystupují:
Vladimír Mišík & ČDG, WWW, Tata Bojs, Švihadlo, Živé kvety, Traband, Abigail Ybarra, Ty Syčáci, Květy, Kuzmich Orchestra, Gaffa, Jindra Holubec, Ondřej Štveráček Trio, Strom stínu, Night, Jana Šteflíčková, Žofie Kabelková, The Aspergers Scrootch Trio, HARTMANN & BRUNN, Gaffa, Maso, Kazety, MCH Band, Květy, LU a mnoho dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |