Britští Goldfrapp roztančí 12. října Prahu

Britští Goldfrapp roztančí 12. října Prahu

29. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Elektronické duo Goldfrapp, projekt zpěvačky Alison Goldfrapp a producenta Willa Gregoryho, roztančí 12. října pražský klub SaSaZu. Goldfrapp, kteří jsou držiteli řady hudebních ocenění a patří k předním britským klubovým kapelám, přijedou v rámci turné k desce „Head First“, kterou vydali v březnu letošního roku a na které se inspirovali popem a diskem 80. let.
Goldfrapp se vrací do České republiky po dvou letech, kdy sklidili svým energickým koncertem velký úspěch na festivalu Colours of Ostrava.



Goldfrapp vznikli v roce 1999 v Londýně jako společný projekt zpěvačky, hudebnice i skladatelky Alison Goldfrapp a hudebníka a producenta Williho Gregoryho, kterého zaujaly její sólové nahrávky. Alison před tím hostovala jako zpěvačka u řady dalších muzikantů jako Tricky, Orbital nebo Peter Gabriel. V roce 2000 vydali debutovou desku „Felt Mountain“, která byla plná minimalistických, snivých elektronických skladeb, pomalých temp, smyčců, lehkých syntetizátorů a měkkého hlasu Alison. U kritiky debut sklidil velký úspěch, získal dvě prestižní ceny Mercury, s prodeji to ale tak slavné nebylo.



 Na dalších albech, „Black Cherry“ a „Supernature“, duo využilo prvků z taneční a disko hudby i glam rocku, což jim otevřelo cestu k širšímu publiku. V roce 2008 spatřilo světlo světa více ambientní, psychedelické a folkovější album „Seventh Tree“, kde dokonce zazněly harfy. V roce 2009 nahráli s orchestrem Goldfrapp hudbu k filmu o mladém Johnu Lennonovi „Nowhere Boy“. Album „Head First“ z března naopak představuje příklon k tanečnímu popu a disku 80. let, aniž by ale rezignovalo na to, co mají fanoušci na Goldfrapp rádi.

www.goldfrapp.com

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: GOLDFRAPP

Úterý 12. 10. 2010
Vstup: 770 Kč , VIP 2.590 Kč
Vystupují:
Goldfrapp
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
d_p
30. 06. 2010 | 14:16:07
+0 | -0
toto vim tak ... dva tydny? No od te doby co dali Goldfrapp na svym facebooku ofiko zpravu, bleskove promo ...
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika