19. Drumstation v Crossu

19. Drumstation v Crossu

30. 11. 2005  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Chodíte na Drumstation? V tom případě je toto pro Vás důležitá zpráva. Po její přečtení by se Vám němělo stát, že byste ze starých zvyků zamířili do žižkovského Matrixu. Tento díl se totiž bude konat v holešovickém Crossu. Určitě příjemná změna.
Podtitul vánočního vydání Drumstation „x-mass-ive line-up“ dává jasně najevo, že i letos to bude velká drum and bassová mela.

Seznam vystupujících hovoří za všechno: Ray Rampage (Uk), Impact (Ch), Lockee (Ch), Mc Jiminee (Uk), Mc R-Vee (Uk), Babe Ln, Suki, Beast67, Appu, Freakox, Rich, Mary J, Basstien, Saku, Brada a Tchi-che-man.

Drumstation 19 se bude konat v příjemně vyladěných prostorách klubu Cross v Holešovicích a díky tomu budou mít návštěvníci možnost výběru ze dvou stagí (a jednoho chilloutu).

Hlavní stage bude klasicky heavy nu-skool drum and bassová a nadupané sety navíc přitvrdí pár anglických mcs spolu se scany a dekoracemi.

Stage 2 začne breakbeatem, aby se o půlnoci zlomila do oldschool jungle areny. A navíc – Bass Beast světelná show na dvě hlavy!
Kdo bude potřebovat naopak hlavu trochu zchladit, přízemní chillout nabídne výběr punkových a populárních songů na dva gramce. Do chilloutu je navíc vstup pro všechny zdarma.

Ray Rampage
S drum&bassem se Ray Rampage setkal poprvé v roce 1995, když dostal od kamaráda mixovanou junglovou kazetu. Ale to byl ještě moc mladý, aby chodil na party. A tak alespoň poslouchal radio, kde si užíval taková jména, jako Andy C, Randall & Brockie. V roce 1996 začal prodávat v místním vinylshopu Frontier Music a dostal volný lístek na party Heat. Byla to jeho první opravdová party, ve věku 16 let a Ray Rampage jí byl naprosto fascinován a začalo mu být jasné, že by se chtěl stát djem. V letech 96 – 98 se z Raye stal více než obyčejný posluchač jungle a drumandbassu, začal chodit na všechny party, které se pořádaly a začal kupovat spoustu desek. Další zlom přišel v roce 1998, kdy Ray s kamarádem začínají pořádat pravidelnou party s názvem Reflections. A hned na první hrál Andy C, společně s Red One & IC3. Party se vedlo velice dobře a tak pokračovali další dva roky a pozvali spoustu dobrých djs. Nakonec se podíleli i na produkci ATM magazine tour night a křestu alba Renegade Hardware.

DJ IMPACT
27letý dj ze švýcarského Zurichu, vlastním jménem Raffael Rohner začal mixovat roku 1994 hardcore a techno. Roku 1997 potkal dnb dje a producenta Leda Tampina, který ho natolik oslovil, že od roku 1998 se začal specializovat pouze na dnb. V podstatě hned na začátku jeho dnb kariéry se mu podařilo získat MBS booking a tak si zahrál v mnoha klubech i na velkých parties. Jak již jeho minulost napovídá, je mu blízká vysoce energická muzika, což ve spojení s jeho precizním mixingem přináší pěkně rozjeté sety. Českou republiku již navštívil několikrát a pokaždé s velkým ohlasy.

DJ LOCKEE
Dalším umělcem na Drumstation 19 bude 28letý dj a producent Lockee, vlastním jménem Laurent Vigny. Jeho počátky hraní se datují do roku 1994, kdy ho v jeho 17ti letech drumandbass zcela očaroval. Stal se na 5 let členem UTR bookingu a od roku 2001 hraje za švýcarskou partičku The Engine. Lockeeho můžete také slyšet na nové radio show Rabass, kterou vysílá společně s djem Ryckem. Jak již to u známých jmen bývá, Lockee je i producentem. Již od roku 1999, kdy se spojil se svým parťákem Two Feetem, produkují spíše tvrdší odnože dnb. Před krátkou dobou investoval do vybavení svého studia další peníze a jak sám říká – stálo to za to. Nejnovější tracky pravděpodobně přiveze sebou na Drumstation 19.

MC JIMINEE
Kořeny Jimineeho sahají do roku 1997 kdy společně s jeho dobrým přítelem MC R-VEE začínají psát texty pro své vystupování. Během krátké doby začínají dělat ve svém rodném okolí hned několik radio pořadů. Pořádný zlom v jeho kariéře začal roku 2001, kdy získal rezidenci v klubu Tuesday. Tam se konaly akce pro 1500 lidí a vystupoval tam s takovými jmény jako jsou Nicky Blackmarket, Andy C, Kenny Ken, Grooverider, Zinc… Podle svých slov se mu nejlépe vystupuje s R-VEEm, který je jeho dávný parťák a a kamarád. V tandemu pak zvládají neuvěřitelné kousky.

MC R-VEE
Tohoto MC snad ani není třeba představovat. V září jste ho mohli slyšet v klubu Matrix po boku djky Wildchild, o rok dříve tamtéž v setu s Loxym. Jeho naprostá posedlost mc-ováním mu přináší ocenění a výhry v soutěžích a také booking na dobrých akcích. V Anglii provozuje akci Flexin’tuezdaze, ke hostí mcs a djs. Vystoupil po boku mnoho známých jmen jako Ed Rush, Grooverider, Mampi Swift, Moving Fusion..

BABE LN
Jedna ze české dnb scény, výborná rádiová moderátorka a především excelentní djka, rok od roku lepší. Hrála již po boku snad všech d&b celosvětově známých lidí. Jedno z jejích posledních velkých vystoupení bylo s LTJ Bukemem a MC Conradem.

SUKI
Výborný dj a velmi schopný promotér. Za dobu, co se pohybuje na scéně hrál v klubech po celé republice, na velkých festivalech a na mnoha free parties. Je znám díky barvitým a tanečním setům s ozvěnami oldskoolu či raggajunglu. Houpavý jumpup střídá, amenovými nářezy, často zaslechneme chytlavé vokály a hiphopové samply. Sukiho jméno coby promotéra je spojeno s takovými akcemi jako je Let it roll, Reggae meeting, nebo Drumstation. Jako dj i jako promotér se Suki, v tom nejlepším slova smyslu pevně drží kořenu ze kterých jungle a drumandbass vychází. Prijďte se přesvědčit.

BEAST 67
Hlavní postava serveru drumandbass.cz, stríbrný na českých DJ awards z roku 2002. Technicky stoprocentní dj v jehož setech mužete zaslechnout jumpup, temné syntetické tracky i amenové nářezy. Nikdy nezapomene svůj set okořenit českou produkcí. Je třeba zmínit že díky němu spatřilo světlo světa CD Back in my mind a v dohledné době se tak stane i s druhým pokračováním. Beast67 má zkušenosti s hraním po celé republice, ale napríklad i v Polsku. Zahrál si po boku takových jmen, jako je Dj Wildchild, Mathematics, Concord Dawn, MC Det a další.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika