FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Tomas Haverlik: Užívám si každou párty bez rozdílu

Tomas Haverlik: Užívám si každou párty bez rozdílu
26. 07. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Tomas Haverlik je už deset let představitelem slovenského progressive house a trance a letos mimo jiné ošperkuje line up festivalu Hradhouse 2010. My vám nyní exkluzívně přinášíme s touto producentskou a djskou jedničkou zajímavý rozhovor.
Ahoj Tomasi, děkuji, že sis našel čas na tento rozhovor. Začnu obligátní otázkou, co je u tebe nového?
Ahoj, nové je asi to, že jsem už pomalu měsíc na volné noze jako freelance grafik / fotograf. Mám už na to i papír :-) Takže pomalu se technicky zařizuji v této oblasti, abych mohl být soběstačný i s nezbytným technickým vybavením. Zařizujeme si i studio, což mě naprosto brzdí v ostatních činnostech, protože je to doslova absolutní žrout času a peněz :-)



Jsi označován za "otce slovenského progressive". Jak si tato scéna v dnešní době na Slovensku vědě?

Těžká otázka, takže odpověď by byla jen velmi subjektivní. S určitostí ale mohu říci, že je to stále styl hudby, který je dost menšinový. Lidé upřednostňují jednodušší varianty odnoží tohoto stylu až si to místy začínají plést. Častokrát je totiž avizovaný například "progressive house" a na akci se hraje "pop-dance" ...

Léto je v plném proudu ... Na jakých festivalech (kromě Hradhouse) a parties tě mohou fanoušci v létě vidět a slyšet?
Již tento pátek 30.7. budu hrát na největším slovenském elektronickém festivalu BeeFree, který se bude konat v areálu vodních sportů na Horní Stredě, na druhý den 31.7. jsem na festíku Revolution v Žitavany, což je shodou okolností v těsné blízkosti mého domova. Po něm se již připravuji na Hradhouse. V srpnu to bude ještě festival Paradog v Senici a párty na ostrově Ibiza.

Máš svůj pravidelný pořad na radiu ETN.fm. Jak se na vysílání připravuje? Podle čeho vybírá hudbu, kterou v poradu prezentovat?
Jelikož je to rádiová show, tak si v ní mohu dovolit hrát i to, co na akci je přímo nemožné. Příkladem jsou čistě chillout epizody. Vždy je to podle chuti, nebo podle konkrétního materiálu, který se dosud nahromadí. Tehdy se rozhodnu, zda epizoda bude klasická "proggie", nebo bude break-ová, nebo s příchutí trancu. Vždy ale samozřejmě dbám na kvalitu použitých skladeb a kompilace mi zabere průběžně týden práce.

Jsi autorem nekolika úspěšných skladeb. Pracuješ na další produkci? Kdy spatra světlo světa?:)

V současnosti musí jít produkce bokem, protože by to byl nedovolený luxus z pohledu posloupnosti důležitějších věcí. Rozdělané tracky mám, ale to přijde na řadu až když bude všechno kolem hotové. Jestli to potrvá ještě rok nebo dva netuším. Tvorbu zásadně nedělám pod tlakem a "množstevní" produkci se bráním všemi možnými prostředky ;-)

S jakým hardware či software ve studiu pracuješ?

Jádrem jsou dva silné počítače. Jeden je čistě na zvuk, druhý na video a grafiku. Žádné HW generátory zvuku nepoužívám. Vše je řešeno softwarově. Co se týče "mašinek", tak využívám akorát tak midi kontroler a midi klaviaturu na lepší zápis melodií. Master sekvencer používám Steinberg Nuendo spolu s různými VST nástroji. Při hraní od roku 2004 používám výhradně Ableton Live.

Kteří producenti jsou ti v současné době nejbližší?

Je to jednoznačně již dlouhodobě Harry Gregson-Williams. I když to má daleko od EDM, inklinuji k takové orchestrální hudbě. Pro mě je vzorem právě tento pán.

6. srpna vystoupí na festivalu Hradhouse. Kdy jsi naposledy hrál v ČR, kde to bylo a jak sis to užil?

Bylo to 19.3. v Praze. Byla to akce Zodiac v Martinickém paláci. Skvělý prostor, lidé i zvuk ;-) Více k dobré párty netřeba :-) Užívám si každou párty bez rozdílu, ať už jde o klubovku, nebo open air. Ale čím blíže jsem publiku, tím je to osobnější. Tady to bylo přesně tak :-)

Plánuješ v létě takové nějakou dovolenou?

Ano ... bude to právě když budu hrát na Ibize ... zůstávám tam týden s přítelkyní. Chci tam hodně fotit, chodit po ostrově a samozřejmě vypnout z dennodenního koloběhu činností.

Jak rád tráví svůj volný čas?

Momentálně veškerý volný čas je v "budování" studia, ale když náhodou nějaký čas je, tak se rád učím nové pracovní postupy v oblasti fota a videa. To je takový můj aktuální koníček No.1. :-)

Na závěr poprosím o tvou aktuální top 5:

S radostí, ať se líbí:
1. Michael & Levan and Stiven Rivic - Drive Me Crazy
2. Eryo & Kay-D - Meridian (Elfsong remix)
3. Silence 'O' phobia - Big You (The Stain remix)
4. Hypnotic Duo - The Legacy
5. M.A.Z.7 - dont 'Cry

Děkuji za rozhovor!

Dodal: Katka Červinková, Mersey Agency
HRADHOUSE

HRADHOUSE

Pátek 6. 8. 2010
Předprodej 470 Kč + poplatky
Vystupují:
Robert Babicz live (DE), Justin Robertson (UK), Chaab (HU), Orbith, Jerry, Javas, Romano Porni, Ibe, Elio, Mekki Martin, Tomas Haverlik (SK), Michal Breeth (SK), Michael C, Stepan Bruck, Hydrophonic, Typhone, Deivis, Katcha, X.Morph, Blulajta + MC Vaant, Stantha a Holder, Lucasch, Coma, Luis, Mildee, Daemon, Jordy, Noxx Van Borg, Bear, Karloss, Andrew Mallet vs. Hellman, Kyanid & Mario von Kukuson, Martin Streed, Kangoora, CJ Fox, D´Safo, Worm vs. Psycho, Wecca, Gianni, Djeda Lebeda
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |