FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Novinky kolem festivalu Rock for Church(ill)

Novinky kolem festivalu Rock for Church(ill)
01. 08. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (4)
(Promotion) V záplavě festivalových nabídek by vám určitě neměl ujít Rock for Church(ill), který se koná pravidelně poslední víkend v Srpnu ve Vroutku u Podbořan. Není to sice největší akce léta, ale se svou atmosférou a programem přesto patří mezi nejzajímavější domácí festivaly.
Tento open-air začínal před jedenácti lety jako malá regionální akce na podporu kvalitní muziky v Severních Čechách. Loňský jubilejní ročník pak představil přes 5000 návštěvníkům gratulanty, jako jsou třeba Asian Dub Foundation, Irie Revoltés nebo Macka B. Na koho se můžeme těšit letos?

Z Velké Británie přiletí kultovní kapela Stereo MCs, která má na kontě přes milion prodaných alb a několik ocenění Mercury Prize i Brit Awards. Základní trio spolu funguje už 24 let a s jejich zatím nejnovějším albem “Double Bubble” se vrátili ke kořenům, které jsou pro ně typické. Vzpomeňte si na jejich velké hity „Connected“, „Black Gold“ či „Step It Up“. Není pochyb, že společně s novinkami zazní ve Vroutku!

Druhým velkým lákadlem měli být jamajští dědové z The Skatalites, kteří ale nečekaně zrušili své srpnové evropské turné. Pořadatelé ale obratem přišli s náhradní a více než adekvátní náhradou. Do Vroutku přijede jamajská zpěvačka Doreen Shaffer, která od 60. let jezdila právě z The Skatalites. Právě ona je také hlasem v legendárním originálu skladby „Still in Love“, kterou o mnoho let později předělal Sean Paul. Miss Shaffer je jednou z mála žen, které se v jamajském reggae prosadily a je opravdu kouzelnou zpívající babičkou. Do Čech se letos vrátí s doprovodnou kapelou The Moon Invaders z Belgie.

Další novinkou v programu a velkou lahůdkou celé letní festivalové sezóny pak bude jamajský zpěvák Max Romeo, který přiletí do Čech exkluzivně jen na tento festival. Tento autor již dnes klasických hitů „Chase the Devil“ (známého také z remixu od The Prodigy), „War inna Babylon“ nebo „One Step Forward“ je bez debat jednou z největších osobností reggae historie. Do republiky se vrátí po vyprodané premiéře před třemi lety v pražském Lucerna Music baru. Všichni, kdo jej tehdy slyšeli, vědí, že jeho koncert je životním zážitkem…

Nesmíme také zapomenout, že v programu jsou i britští průkopníci propojení taneční a etnické hudby Transglobal Underground. Zajímavostí určitě bude i vystoupení Ecstasy of St Theresa, kteří si pro svůj letošní comeback exkluzivně vybrali právě tento festival! Vedle nich vystoupí ve Vroutku i takřka kompletní první liga domácí scény. Od Tata Bojs, Skyline, Wohnout či 100 Zvířat až k Skyline, Prago Union nebo Navigators (Obě posledně jmenované kapely přijedou s novým albem!). Kompletní seznam kapel najdete na festivalovém webu www.rfch.cz

Závěrem se ještě podíváme na druhou Represent DJ Stage, kde vystoupí vedle britských d´n´b hrdinů Drumsound & Bassline Smith i belgický mixmaster Raggamuffin Whiteman, který hraje luxusní mix dancehallu, coupe decalé, bassline i afrického kuduro. Z Německa přijede čínský DJ Zhao, zkušený specialista na styly jako afro-electro, zulu-house, kwaito, kuduro nebo rumbu. Máme taky slíbený reggae set od gambijský Jah Luv Sound, které s karibskou muzikou podpoří i JahMusic Lightaz a Babylon Rocker, který to pro změnu opepří i trochou dubstepu a tropicalu. Nesmíme zapomenout na oblíbené T2B Crew, kteří rozpálí drum´n´bass massive v plné sestavě Pixie & Suki. Na této stage vás taky čeká premiéra nového projektu Pressure House ve složení Lucky Dub, Major Pirate, Missy M & Sasha. A k tomu Ross The Boss se svým obrovským archívem tanečního afrobeatu, soca, soukous a zouk, a v neposlední řadě Shopsky Sound s nadílkou balkánské party! Už tušíte, proč je tento festival jedním z nejoblíbenějších open-air mejdanů léta?

Předprodej probíhá v sítích Ticketportal a na všech terminálech Sazka za luxusních 490Kč + poplatky. Bez poplatků můžete nakupovat exkluzivně na pokladně pražského kluba Lucerna Music bar. Vstupenky na místě budou stát 650Kč na celý víkend nebo 400Kč za jeden festivalový den.
Více informací a další potvrzené kapely najdete na www.rfch.cz.

Dodal: Lukáš Kolíbal, Jahmusic
ROCK FOR CHURCH(ILL)

ROCK FOR CHURCH(ILL)

Pátek 27. 8. 2010 až Sobota 28. 8. 2010
Předprodej 490 Kč, na místě jednodenní 400 Kč, dvoudenní 650 Kč
Vystupují:
Stereo MCs, Tranglobal Underground, Max Romeo & Charmax Band, Doreen Shaffer & Moon Invaders, Ecstasy of St. Theresa, Tata Bojs, Skyline, Navigators, Prago Union, Xavier Baumaxa, Wohnout a Sto Zvířat, UDG, Kurtizány z 25. Avenue, Cocotte Minute, Žlutý pes, Drumsound & Bassline Smitha další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Mia | 30. 08. 2012 | 10:42:43
Pro mě osobní výročí - desátá návštěva RFCH - oslava proběhla bez ztráty kytičky, prostě rok od roku větší nadšení a přitom pohodový večírek, já se těším na jedenáctou Vroutkovskou parádičku za rok v srpnu :)))
Vaall | 30. 08. 2012 | 10:10:59
Naprosto souhlasím snad s každým slovem... ). Pro mě, nejlepší fest letošního roku.
Moderátor | 21. 02. 2012 | 05:35:35
Rock For Church(ill)

První oznámenou hvězdou letošního ročníku jsou Dub Pistols (UK)

více informací: http://festivaly.poslouchej.net/festival26762-ROCK-FOR-CHURCHILL.html

http://www.youtube.com/watch?v=ro9LLHJIvtA
ozzby | 17. 03. 2010 | 05:36:50
ROCK FOR CHURCH(ILL)

Headlineri 2010 - Stereo MCs, Transglobal Underground a The Skatalites..

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |