Sunshnie v Ostravě

Sunshnie v Ostravě

05. 12. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Skvělá neopunková kapela z Tábora na svém evropském turné zavítá i do ostrabského klubu Boomerang! V pondělí 12.prosince, začátek ve 20 hod.V článku nabízíme boigrafii této kapely..
SUNSHINE – Moonshower and Razorblades

„James Dean a Elvis Presley stáli v samoobsluze přede mnou ve frontě u pokladny. James – s limonádou Sunshine Flash v košíku – se otočil ke mně a povídá, že jednou budu stejně slavný, jako je on,“ zněla ironicky nestydatá mystifikace, kterou zpěvák a kytarista Kay vpašoval do rozhovoru pro server czechore.cz a vydával ji za sen z dětství.To se psalo datum 2001 a ostrá trojice z města Tábora s něžným jménem Sunshine za sebou měla sedm let existence, tři alba, dvě americká a evropská turné ve společnosti spřátelených At The Drive-In nebo …And You Will Know Us by the Trail of Dead, ovšem stále fungovala na výrazné „indie“ úrovni. Jedno však bylo už naprosto zřejmé, kapela se programově odmítla omezit na mělké brouzdaliště tuzemské scény. Chtěla se poměřovat s větším celkem.Čertovská intuice na pravá místa v pravém čase je přivedla do blízkosti slavného producenta Rosse Robinsona (mj. Korn, Limp Bizkit, The Cure), skladba Streamlined byla použita ve filmu Záhada Blair Witch II., dvakrát se účastnili prestižního newyorského CMJ festivalu, a pak …nadešel nejdůležitější rok kariéry Sunshine - 2003.


Z povinností se vyvázal zakládající člen Mátry, na postu basisty ho definitivně nahradil Amák. Trio Kay, Dan, Amák následně přibralo nového člena, kytaristu Jiřího (ex-Landmine Spring). Jedním rázem se tak ze Sunshine stala neporazitelná skvadra jako z filmu o bankovních lupičích, kde se každý v týmu teamu honosí nepostradatelnými schopnostmi a nezaměnitelným charakterem. V této sestavě dostávají nabídku, která v rámci mantinelů, na něž jsme u českých kapel zvyklí, vypadá jako zázrak. Osloví je nejuznávanější pop-skladatelka současnosti, Linda Perry (ex -4 Non Blondes a skladby pro Pink, Christinu Aguileru, Courtney Love nebo Gwen Stefani), které patří nahrávací společnost Custard. Sunshine podepisují v Los Angeles smlouvu na čtyři desky.Odehrají rychlé a zběsilé japonské turné, načež se vrhnou do natáčení novinky Moonshower and Razorblades. Album vzniká ve špičkových studiích a zkušebnách, jaké „sunny California“ nabízí, pod instruktážním dohledem producenta Bernda Burgdorfa (mj. Pink, Green Day, Tom Waits). Moonshower and Razorblades zachycují Sunshine v nejpalčivějších etážích elektropunkového očistce. Žádna předchozí deska neodrážela tak dokonale koncertní intenzitu v mezinárodních měřítkách ojedinělé kapely, která hladí žiletkami a škrábe sametem. Skladby tepou chladnokrevným srdcem plaza nebo se škvaří a přelévají mezi nedohlednými kytarovými horizonty. Moonshower and Razorblades je flakón luxusního parfému vzteky vržený proti zdi.Do písně Neon Religion ochotně přispěl astmatickým vokálem i trip-hopový černokněžník a depresář Tricky, remixy nových věcí jsou rozhozeny mezi veličiny typu Fisherspooner, Amen nebo Chris Corner (Sneaker Pimps), jehož projekt I am X propůjcil v remixu Lower Than Low pod kuži zalezající sexy aroma.Zahřívací štace propagování novinky absolvují na podzimním evropském turné 2004 s The Faint a celoamerickém se Sparta (pohrobci At The Drive-In) - vše v sálech pro tisícovku návštěvníků. Moonshower and Razorblades vychází první v ČR, následují Spojené Státy a Velká Británie – oboje s měsíčním zpožděním, s kterým souzní načasování koncertů a přidružených promoakcí střižených dle standardního západního modelu – singl, klip, časopisy, rádia.Sunshine svou cílevědomostí, potenciálem i šťastnými náhodami naplnili fantazii kdejaké tuzemské skupiny – stali se normálně fungující globální kapelou. A i když nikdy nebudou slavnější než James Dean - sen neztrácí nadsázku - důležité je, že tentokrát v té samoobsluze celebrit už skutečně ve frontě u pokladny stojí.

Podívejte se na videoklip:

http://www.sunshinetrash.com/media/victimstream.html
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika