FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rozhovor s pořadatelem Beskydy sound

Rozhovor s pořadatelem Beskydy sound
11. 08. 2010   |   Autor: Cubais   |   Komentáře (1)
V sobotu se ve Frýdku-Místku uskuteční 4. Ročník festivalu Beskydy sound. Podařilo se nám udělat rozhovor s pořadatelem Martinem Boháčem. Má na kapely letos vliv krize? Na co se můžete těšit? Jaká je budoucnost festivalu? Na tyto a další otázky nám odpověděl člověk nejpovolanější.
Jak u vás probíhá hledání a výběr interpretů?
Vybíráme hlavně kvalitní účinkující, jejichž hudba a live projev nás osloví. Vnitřní spokojenost z výběru je pro nás důležitá. A spokojenost z letošního line-upu v nás opravdu je :-). Osobně se moc těším na všechny kapely, které v sobotu u frýdeckomístecké haly vystoupí, takovou tou největší pomyslnou srdcovkou budou ale asi domácí The Cornflakes :-).

Na minulém ročníku se objevilo zdá se více hvězd, projevila se letos na festivalu finanční krize?
Nerad používám slovo krize, obecně myslím, že toto slovo dalo jen lidem lepší záminku pro výmluvy. Samozřejmě silný partner festivalu vždy pomůže přilákat zajímavější kapely z řad světových hvězd, rozhodně bych ale letošní ročník nepovažoval za méně kvalitní, myslím, že návštěvníci se mají na co těšit, vždyť David Koller, Vypsaná fixa nebo Horkýže slíže patří u nás mezi festivalovou špičku, nemluvě o polské Psio Crew nebo balkánské Dubioze Kolektiv, které mají za sebou největší evropské festivaly.

Máte nějaký cíl, nějakou top kapelu, kterou byste sem chtěli někdy pozvat?
Máme několik tipů jak mezi českými tak mezi zahraničními kapelami, konkrétní jména bych ale v tuto chvíli nezmiňoval. Kvalita kapel je pro nás ale priorita pro každý ročník.

Na co se mohou návštěvníci těšit krom hudby?
Je toho opravdu hodně. Velkým lákadlem pro návštěvníky jistě bude například čajovna v originální mongolské jurtě přímo na břehu řeky Ostravice. Protáhnout si tělo budeme moci v Radegast adrenalin parku. Návštěvníci si také budou moci prohlédnout v expozici společnosti Asekol fiktivní domácnost, která všechny naučí jak správně třídit a recyklovat. Pro ty nejmenší budou pro změnu připraveny hry v rámci projektu Tonda Obal. Bude toho více, přijďte :-).

Festival se teprve rozjíždí, ale máte už vizi, jakým směrem by se měl ubírat do budoucna?
Je pravda, že v tuto chvíli se vše točí okolo letošního, čtvrtého ročníku festivalu. Budoucnost? Zatím bych to nezmiňoval, myslím, že vzhledem ke zpečetěnému osudu haly, budou změny zřejmě velké, nechte se ale překvapit :-).

Neplánujete návštěvníkům zřídit v dalších ročnících stanové městečko? Ubyly by starosti s dopravou pozdě v noci.

Pokud by se Beskydy Sound prodloužil na více dnů, tak otázku ubytování pro návštěvníky určitě budeme řešit. v případě jednodenní akce si myslím, že to není až tak potřeba. Většina návštěvníků je ze spádové oblasti do 50-ti km a nám se podařilo vyjednat s Českými drahami posílené vlakové spoje nebo zvýhodněné ceny místní taxislužby FM TAXI, jejichž vozy budou připraveny před branami festivalového areálu. No a ti, kteří budou chtít přeci jenom rozložit stany, tak za padesát korun se taxíkem dovezou až do kempu u přehrady Olešná.

Nápad s výhodnou taxi službou pro návštěvníky je vynikající, bylo těžké něco takového sjednat? Pokud vím, jste první, kdo s tímhle u festivalu přišel. Někdo má MHD zdarma, ale to nevozí tam, kam chceme.
Jednání se zástupci taxi služby bylo naprosto skvělé, myslím, že podmínky, které se podařilo vyjednat, vedou ke spokojenosti všech.

Jakou letos očekáváte návštěvnost?
Těžko mluvit v číslech. Velkou :-)

Rádi byste překonali český rekord v délce hada z pivních kelímků. Co říkáte na 1155,25 metrů, což je nový český rekord dosažený na Rock for People.
Tato meta je pro náš, oproti RFP, menší jednodenní festival asi nedosažitelná. Pro nás bude důležité, aby co největší procento použitých kelímků skončil před stánkem Zelený bod Čistého festivalu, tak aby byly kelímky vytříděny od směsného odpadu. Jaké číslo se podaří následně vysbírat, to budeme znát až po akci.

Zatím na všech ročnících vám zrovna nepřálo počasí, jste připraveni na variantu, kdy by většinu času bylo počasí „Že by psa nevyhnal“?
Pokud děláte venkovní akci, tak s touto variantou musíte vždy počítat, i když si přejete, aby nenastala. Počasí sledujeme a poslední předpovědi vypadají pro Frýdek-Místek pozitivně, tudíž jsme optimisty, věříme, že se to prolomí.
BESKYDY SOUND

BESKYDY SOUND

Sobota 14. 8. 2010
Předprodej: 200/300 Kč, na místě 400 Kč
Vystupují:
Airfare, David Koller, Vypsaná Fixa, Dubioza Kolektiv, Horkýže Slíže, The Cornflakes, Toxique, Psio Crew a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Gabriela | 12. 08. 2010 | 11:31:15
Těším se na fesťák

Těším se na tento fesťák :-) když zkouknete webovky www.beskydysound.cz je tam mnohem více zajímavostí a lákavých věcí, které si rozhodně nenechám ujít ;-) držím palce ať výjde nejen počasí ;-) Stánek Čistý festival je vynikající nápad jak se nebrodit kelímky válejících se všude po zemi a ještě ušetřit životní prostředí :-))) nemluvě o výběru kapel - bude co slyšet ;-)

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |