Atari Teenage Riot - i ty můžeš být u toho!

Atari Teenage Riot - i ty můžeš být u toho!

02. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
(Promotion) V devadesátých letech šokovali nekonvenčním spojením elektroniky a punku, tzv. „digital hardcore“. K elektronické hudbě přivedli tisíce nových lidí. Stejně nekompromisní jako jejich hudba byly jejich názory a vystupování na koncertech. Legendy electro-punku Atari Teenage Riot ohlašují svůj reunion a evropské turné, v jehož rámci se představí také 12. září 2010 v Praze v klubu Abaton a vy můžete být u toho!
Vzývaná německá formace tedy definitivně vstává z hrobu a jako zdravici pro své věrné fans na celém světě přichází se zbrusu novým singlem „Activate“. Alec Empire na nic nečeká a proto hned naplánoval evropské turné a po něm i novou desku, která se tak stane nástupcem dosud poslední nahrávky „60 Second Wipe Out“ z roku 1999. Na plánovaném turné se namísto zesnulého MC Carla Crackse objeví jiná známá persona, konkrétně Američan MC CX Kidtronik (spolupráce např. s Nine Inch Nails). Naopak zapomenout můžeme na vokalistku Hanin Elias, která se plánovaného tour nezúčastní, takže vokály budou čistě v péči nespoutané násilnice Nic Endo. Němečtí zvukoví anarchisté ATARI TEENAGE RIOT jsou zpět, začíná nová éra!

Soutěž o lístky zde

atari

V první polovině devadesátých let zapůsobili Atari Teenage Riot jako zjevení. Svět v té době slintal nad kapelami jako Take That, ti ostřejší pak ujížděli na nastupujícím proudu „grunge“. A do toho se přiřítila parta Berlíňanů s neurotickým techno-punk chaosem, který bořil zažitá pravidla. Šokovali hudbou, svými názory, kde si punkovou přímostí nebrali servítky před ničím a nikým. Atari Teenager Riot na sebe brzy nabalili tisíce mladých fanoušků, pro které se stali symbolem vzdoru jak v hudbě tak i v běžném životě. Během své tvůrčí etapy vydali tři studiová alba, řadu singlů a živých nahrávek. Od nástupu vokalistky Nic Endo (dcery japonské matky, německého otce, narozené v USA) se přiostřila i pódiová prezentace ATR. V roce 1999 byla po koncertě v Berlíně celá kapela zatknuta za „pobízení lidí k násilí“ a následně za svolávání protestů proti organizaci NATO. Jiný incident se stal v Brazílii kde Hanin Elias údery mikrofonem zranila několik členů ochranky.

Atari Teenager Riot zůstali i přes deset let nečinnosti stále živým tělesem, které je dosud citováno jako jedno z nejvlivnějších jmen na elektronické scéně. Jejich návrat na pódia je z tohoto pohledu jednou z událostí roku. Vstupenky na pražský koncert ATR kupujte již nyní ve všech běžných předprodejních sítích. Více informací naleznete na webu www.obscure.cz.

Jako support se na pražském koncertu představí domácí electro-violence formace M.A.C. of Mad.

www.myspace.com/atr922000


Dodal: Tomáš Karlík, Obscure Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ATARI TEENAGE RIOT

Neděle 12. 9. 2010
Vystupují:
atari teenage riot, M.A.C. of Mad
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
atr
03. 09. 2010 | 16:23:10
+0 | -0

základy ; )
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika