Oslava patnáctých narozenin I Love Techno

Oslava patnáctých narozenin I Love Techno

09. 09. 2010  |  Autor: stolda  |  Komentáře (2)
V belgickém Gentu se organizátoři pomalu připravují na jubilejní ročník festivalu I Love Techno. Již 15. opakování největšího halového festivalu v Evropě se odehraje 13. listopadu v prostorách výstaviště Flanders Expo a jako headlineři budou se svou live show připraveni legendární Underworld.
I přes avizovanou oslavu narozenin, která evokuje line-up plný hvězd, se zjevně bohužel nepovedlo udržet vzestupnou tendenci z minulých let.

Během patnácti let se festival I LOVE TECHNO vypracoval z party pro 700 nadšenců (první line-up tvořil Richie Hawtin, Daft Punk a Jeff Mills) až na obrovský kolos navštěvující ročně 35.000 technachtivých tanečníků. Celý letošní koncept výročního pořádání festivalu je výsledkem mixu moderních trendů s nostalgickou rekapitulací.Stále zůstává rozdělení pěti barevných místností a stále zůstávají někteří matadoři, jejichž techno kariéra je protkána s jednotlivými ročníky jako tenká červená nit. Bohužel pro ně je jejich styl na ústupu, alespoň na festivalu se srdcem ve znaku. Elektro vládne poslední roky belgické mega party a tento jev je nejvíce patrný na přehledu vystupujících, kteří počtem výrazně převyšují. Jako další kontrast proti historii lze poukázat na moderní marketingový trend spolupráce mezi organizátory a fanoušky.

ILT

Od poloviny března tohoto roku byla vyhlášena originální kampaň směřovaná na všechny aktivní fanoušky techna. U LOVE TECHNO, jak byla akce nazvána, s podtitulem "Leave your mark on the 15th edition of I LOVE TECHNO" vybízela všechny kreativní zájemce a fanoušky o spolupráci na komunikační kampani letošního festivalu. Kampaň je rozdělena do pěti sekcí. Do designové části se zasílaly návrhy pro letošní flyer a cely vizuální styl festivalu. Ve "vykřičené" části se rekrutovali zájemci do týmu, který oděn do armystylu objížděl belgické festivaly a budoval promotion. Produkce nabízela možnost vytvořit a zasoutěžit o oficiální track pro letošní vydání. Další dvě odvětví kampaně nazvané "Know" a "Shoot" budou spuštěny 15. září respektive 15. října.

V současnou chvíli je znám i line-up akce s rozdělením umělců do jednotlivých místností. V Zelené místnosti se vedle sebe postaví headlineři Underworld, Booka Shade, Ben Sims, Riva Starr, Ellen Allien a Efdemin. V Oranžové místnosti, která byla například minulý rok téměř po celou dobu festivalu beznadějně uzavřena (pořadatelé uzavírají jednotlivé místnosti po naplnění maximální kapacity haly 5.000 návštěvníky) vystoupí The Bloody Beetroots Death Crew 77, Crookers, Magnetic Man, Steve Aoki, Sound of Stereo, Caspa & MC Rod Azlan a Joker & MC Nomad. Obsazení Žluté místnosti: Boys Noize, Vitalic, Dr. Lektroluv, Les Petits Pilous, Djedjotronic, Highbloo. V Červené místnost, která je tradiční baštou, budou obhajovat název festivalu jako téměř jediní zástupci techna Dave Clarke, Chris Liebing, DJ Hell, Technasia, Robert Hood, Optimo, Pierre. Modrá místnost: A-Track, Goose, Fake Blood, Kele, Partyharders, Jack Beats, Villa. V záloze je také video Red Bull stage, uvnitř které budou vysílány přenosy z jednotlivých místností.

underworld

V případě, že se někdo bude pohybovat v okolí Beneluxu, je možné mu doporučit pre-party, jenž se uskuteční 18. září v klubu Fuse a zahrají si tam mimo jiné Dave Clarke nebo Paul Kalkbrenner. Pro všechny ostatní zájemce bude připravena náhrada v podobě kompilace, kterou tentokrát připraví Steve Aoki, vydání je plánováno na 4. října.

Vstupenky na I LOVE TECHNO 2010 je možné zakoupit jako E-ticket přímo na webu festivalu za 50€. Doporučuje se zakoupit vstupenky s předstihem, neboť bývá pravidelně vyprodáno. Vstup je povolený již od 16-ti let. Vstupenku je možné v den festivalu využít v Gentu jako jízdenku MHD. Organizace festivalu má některé silné a bohužel i slabší stránky. Bohatý merchandising, velké množství skvěle zvládnutých barů fungujících na principu žetonů, široká nabídka jídla, obrovské a originálně koordinované šatny a poměrně kvalitní prohlídky u stupu. Nedostatkem může být menší chill-out zóna nebo absence zálohového systému. Bohužel se v průběhu večera můžete setkat s některými výraznějšími nedokonalostmi, které můžou znepříjemnit zábavu. Jsou to především velmi omezené kapacity toalet, za které se navíc platí 0,5€ za použití, navíc se Vám může stát, že po půlnoci budou záchody na některých stageích úplně zavřené. A dále také výše zmíněná omezená kapacita jednotlivých místností.

www.ilovetechno.be
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

I LOVE TECHNO

Pátek 10. 9. 2010
Vstup: předprodej 50 EUR
Vystupují:
underworld (live), dave clarke, boys noize, crookers, ben sims, a-trak, caspa, riva starr, steve aoki, goose (live), dj hell, les petits pilous (live), robert hood (live), joker & mc nomad, villa, highbloo
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Martina.tech
21. 09. 2010 | 19:54:04
+0 | -0
zelená, žlutá, červená - je i naše :))
dmitry
11. 09. 2010 | 17:31:53
+0 | -0
oranzova, zluta a modra - to je moje!!!
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika