Představujeme 2nd stage Imperia

Představujeme 2nd stage Imperia

08. 12. 2005  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hlavní Stage lednového impéria jsme si už představili a tak zbývá představit i druhé podium, kterému se věnujeme v tomto článku. Na La Grottě bude ke slyšení progressive a tech-trance a uslyšíte zde Laydee Jane, Koxe, Marcuse Coopera, Martina Grednera a další.
Hudební dění se na lednovém Imperiu tradičně ponese v duchu techna, které bude jako vždy na hlavní stage. Na La Grottě bude ke slyšení progressive a tech-trance. Je na čase si představit všechny DJs, kteří budou v průběhu noci ke slyšení na 2nd Tech-trance stage.

LAYDEE JANE (Švýcarsko) - můžeme právem označit za velmi zajímavou postavu na taneční scéně. DJane pro níž je hlavní prioritou bavit lidi hudbou, kterou má sama ráda. Její styl je spojením melodického trance s tech-trance a atmosféra během jejích setů je vždy nabitá energií. Výborně komunikuje s lidmi na parketu a jen málokdy není za svůj výkon odměněna aplausem od usmívajícího se publika. Svým temperamentním projevem si již vydobyla pravidelné hraní jak ve Švýcarsku, tak i Holandsku, Itálii či Německu. Již druhým rokem je residentkou klubu MAD ve švýcarském Lausanne a často se také objevuje v českých klubech Fabrik či Duplex. V minulosti si také zahrála na LoveParade, Streetparade, Criemfields a objevila se po boku hvězd jako Tiesto, Paul van Dyk či Johan Gielen.

KOX (Rakousko) - Začátky tohoto rakouského DJe jsou velmi úzce spjaty s českou scénou, kde se někdy v roce 1998 poprvé objevuje na menších akcích. Absolvuje několik vystoupení, které je zakončeno hraním na dnes již neexistujícím Bassblasteru, kde se svým techno setem sklidil velký úspěch. Uběhlo několik let, kdy se Kox kromě spousty vystoupení po rakouských klubech věnuje hlavně studiové produkci. Od tvrdšího techna, které prezentoval ve svých začátcích se lehce odklání a začíná si více libovat v progresivních melodiích a housových groovech. Ve studiu, stejně jako za gramofony preferuje eklektický progresivní sound plný atmosférických ploch a chytlavých synthových aranží. Kox se vrací na místa svých začátků a na Imperiu se progresivním setem představí jako jeden z headlinerů druhé stage.

MARCUS COOPER - Skvěle dokáže rozhýbat dav i svým tanečním a kontaktním projevem za mixem a spojením s náladou klubu a publika. Intenzivně se DJingu věnuje od roku 2003, kdy dostal příležitost v kultovním moravském klubu Barumba a od počátku byl zastupován bookingem Boca Juniors. Svými výkony získává důvěru a v červnu 2004 přichází pod booking 3xM Records Praha také se stává oficiální DJ výrobce stimulačního nápoje Speed 8. Jeho hudební styl by se dal charakterizovat převážně jako progressive techouse až groove techno. Ve svých setech rád používá gradující desky s pestrými vokály a barevným drivujícím rytmem, který dokáže vnést do posluchačů energii a nenechá nikoho klidným.

MARTIN GREDNER - Resident ostravského Fabricu si od svých začátků v roce 1997 vybudoval slušné renomé mezi progressive DJs. V roce 1997 začínal mixovat vocal house v klubu People a později získal residenturu v klubu Bar na Stodolní ulici v Ostravě, kde se také podílel na pořádání pravidelných housových večírků. Jeho sety se dnes dají charakterizovat jako progressive house s prvky trance, skrývá v sobě sílu, dynamiku, energii, melodiku, zvukové bohatství. V roce 2000 přijal nabídku ke spolupráci s ostravským klubem Fabric, kde později také získal residenturu. Kromě toho se stále častěji objevuje na velkých akcích Citadela, Eternity a klubech v ČR.

BB aka MICHAL POLIAK - k prvním mixům se dostal v Kanadě, kde nedlouho po prvním kontaktu s gramofony vystupuje na ilegální undergroundové party v Montrealu. BB Mike je známý energickými progresivními sety, které balancují na hraně tech-elektra a tech-trancu. Vystoupil na spoustě parties v Čechách i na Slovensku, jako Citadela, Antistatic, Amnesia, Observer. V poslední době se začíná více věnovat produkci pod dohledem svého učitele DJ Preache. Podle jeho oblíbených producentů, mezi něž patří Dave Clarke, Mauro Picotto, Preach, Oxia, Technasia, Southsoniks či Corvin Dalek lze tušit, že si BB Mike zakládá na barvitém složení setu, kde dává vyniknout jak energickým rytmům, tak melodickým plochám.

ZYGY - Milan Zygmunt aka Zygy působí na české scéně již od poloviny 90.let. V roce 1997 zakládá vlastní bookingovou agenturu MOSP, pod jejíž hlavičkou pořádá klubové parties. Zygy je velmi různorodý DJ a dalo by se také říct, že je jedním z nejdéle hrajících DJs na Vysočině. V jeho setech můžete většinou slyšet vše od minimalu až po hard techno či schranz. Poslední dobou se Zygy prezentuje i v groove house setech. V této podobě se představí i na lednovém Imperiu. Dříve jste Zygyho mohli slyšet v pardubickém L-Klubu, v klubu Extreme ve Velkém Meziříčí a také ve spoustě dalších českých a moravských klubů.

ZEK - K taneční hudbě se dostává kolem roku 1997, a asi o 3 roky později se začíná DJingu věnovat aktivně. Spoluzakládá formaci IN3S (Intro Systém), a později v roce 2003 pořádá několik parties. V té době je již silně ovlivněn vlnou módního electra a jeho styl pomalu směřuje do podoby melodičtějšího techna, ke kterému poslední dobou přidává ještě electrohouse.

CMEEN - Klubové scéně se začal věnovat v roce 1997, kdy si nakoupil první vinyly. Pořízení gramofonů se datuje o rok později. Jeho muzika se vyvíjela od house přes trance až k technu. V té době se jeho desky točily pod záštitou agentury „Moravian techno“. Po jejím rozpadu stojí na volné noze. V roce 2004 si pořídil Final Scratch. Díky této technologii je schopen "uspokojit“ taneční chutě téměř každého.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika