Mecca oslavila narozeniny s Funkermanem

Mecca oslavila narozeniny s Funkermanem

20. 09. 2010  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (8)
Již dlouhých 12 let funguje jeden z nejznámějších českých klubů, Mecca. A jak se již stalo pravidlem, každý rok přijede jeden gratulant z řad těch hvězdných a poctí tento holešovický klub ochutnávkou ze svého umění. A jak proběhly letošní oslavy s holandským Funkermanem? Dozvíte se v reportu.
Gratulantů se za těch let vystřídalo několik, vzpomeňme například Erica Prydze v roce 2008 nebo Rogera Sancheze v roce 2007. A i když by se mohlo některým českým fanouškům zdát, že Funkerman zas až takovou hvězdou není, zdání klame. Funkerman pravidelně spolupracuje například s Fedde le Grandem a vydává zdařilé taneční nahrávky. Snad každý zná asi jeho největší hit Speed Up, který ho katapultoval do hvězdného nebe house music.

Pojďme již ale k akci samotné. V Mecce jsem nebyl skoro 2 roky, ale během těchto dvou let jsem se dočetl o různých změnách klubu atd. Tou hlavní a nejpovedenější je pro mne přesunutí DJ pultíku ze strany doprostřed klubu a díky této změně tak DJ může vidět na celý klub. Zvuk v klubu je, myslím si, na dobré úrovni, ale vždy je co zlepšovat.

Do klubu jsem dorazil cca ve 23:30, a co mne překvapilo, bylo totální prázdno jak v okolí klubu tak uvnitř. Čekal bych nával a fronty, ale bohužel. DJ Lafayette na hlavním sále hrál dle mého názoru neuvěřitelnou „diskotéku“, kdy na trackách s vokály rozhodně nešetřil, ale bohužel mě to opravdu nechytlo. To druhá stage, kterou řídil od začátku DJ Airto to bylo něco jiného. Dle mého názoru dokonalá směsice deep house a tech house, která nemohla nechat v klidu snad nikoho. Popravdě bych Lafayetta vyměnil za Airta a nechal ho hrát na hlavním sále. Zvuk, který se linul z jeho CD playerů pro mne zněl neuvěřitelně světově a všude na světě by mu za to party people doslova rvali ruce štěstím, ale bohužel ne u nás.

mecca

Rozhodl jsem se ale ještě jednou vrátit na hlavní stage a zjistit, jak se situace změnila. Bohužel ani v 1 hodinu v noci nebyl klub zcela zaplněný. Popravdě, on nebyl zaplněný ani z půlky. Co tedy zbývalo DJi Lafayettovi, než hrát hitovky, aby dostal lidi na parket. Slyšet jsme tedy mohli největší hit současnosti od Swedish House Mafia – One. Díky bohu se parket ale pomalu začal zaplňovat, ale dle mého názoru oslavám uškodilo nejvíce to, že o několik ulic dále v klubu SaSaZu se konala další velká párty, a sice Very Very Hungry Models, na které vystupoval francouzský DJ Arno Cost a která Mecce vzala hodně návštěvníků.

Nic to nemění na tom, že se přiblížil čas, kdy se za cd playery postavil holandský DJ Funkerman. Jak již bylo napsáno, tento DJ velmi často spolupracuje s dalším Holanďanem Fedde le Grandem a na složení jeho setu to bylo hodně znát. Začátek jeho setu obstaral track od Fedde le Grand and Ida Corr – Let me think about it následovaný naprosto geniální věcí opět od Fedde le Granda s názvem Back and Forth, kterému svůj hlas propůjčil New Yorský Mr. V. Jestli máte možnost, určitě doporučuji tento track někde poslechnout, já osobně ho doslova miluji. Chybět samozřejmě nemohly ani konfety na počest oslav 12ti let a postupem času se klub opravdu slušně zaplnil. Nebylo úplně plno, že by se člověk nemohl hnout, ale obrovské mezery mezi tanečníky také nebyly.

funkerman

Funkerman do nás dále pumpoval onen holandský electro sound a během jeho vystoupení zazněl i jeho největší hit Speed Up, který jsem si s radostí zazpíval a určitě jsem nebyl jediný. Celkově se mi zdálo, že Funkerman hrál hodně hitově a nebylo se ani čemu divit. Musel nějak udržet lidi na parketu. Zazněl tak i song Red Carpet – All Right v remixu od Hardwella, anebo první electro track, co jsem kdy ve svém životě slyšel, a sice Mr. Oizo – Flat Beat. Ve výčtu tracků bych mohl pokračovat do nekonečna a tak již jen zmíním tři songy, které mě dostaly do varu, a dle reakcí publika to byla ta správná volba od DJe. Track od Prodigy – Smack my bitch up (Max Vangeli and AN21 Bootleg) je v poslední době nedílnou součástí každého setu snad každého zahraničního DJe hrajícího u nás. Co bych ale od Funkermana nečekal byl track Sweet Dreams, tuším že v remixu od Steve Angella. Naopak track, na kterém Funkerman spolupracoval opět s Fedde le Grandem, a sice 3 minutes to explain, byl celkem logickým počinem tohoto Holanďana. Abych pravdu řekl, mám rád, když DJ staví svůj set na své produkci, protože ve většině případů jsou to jeho tracky, co ho proslavily a dotvářejí tak celkovou image DJe.

Přiznám se, že jsem již ani neměl více sil a tak ihned po tom, co Funkerman dohrál, jsem se odebral domů a neslyšel tak již dalšího rezidentního DJe klubu Mecca, Macia. Za sebe již jen dodám gratulaci k uplynulým 12ti letům, které Mecca na českém klubovém poli slaví a doufám, že ještě minimálně dalších 12 let má před sebou. Prostředí je to opravdu luxusní, a kdyby například došlo k obměně některých rezidentních DJů tak, aby se zvuk přiblížil více k aktuálnímu světovému soundu, byl by to dle mého názoru stále nejlepší klub v Praze, potažmo v České republice.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

12th ANNIVERSARY OF MECCA

Pátek 17. 9. 2010
Vystupují:
Funkerman, Lafayette, Macio, Kuba Soulcheck, Airto
Další informace
8 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Marten Halfman
22. 09. 2010 | 10:06:39
+0 | -0
todle neni o zavisti,to je o snaze uoozornit lidi na to, ze jsme pozadu...vzdy me mrazi, kdyz koukam na zabery z parties po celem svete a djs hrajou tak uzasny deep a tech house a plny klub pari a u nas? skoda mluvit...treba takovy wally lopez, to je hvezda soucasnosti ale u nas ho asi niky neuvidme:-(
Tom
22. 09. 2010 | 08:25:51
+0 | -0
Výborně, jen jim dejte! Já už to vzdal, protože se stejně dozvíte, že o tom nic nevíte a akorát závidíte. Blbce nenapravíš!
Marten Halfman
21. 09. 2010 | 20:30:44
+0 | -0
ano, deep house a tech house se tam nehraje proto, protoze tam jsou taci jako lafayette,opravdu to byla hruza...Airto by si zaslouzil hlavni stage a lidi by se rozoparili...takove krasne prostredi jako ma mecca si zaslouzi kvalitni hudbu!

21. 09. 2010 | 16:00:11
+0 | -0
Obdivuji vás jak dokážete hned někoho odsoudit. Lafayetta nežeru, ale respektuji ho jako dje a za to co dokázal.Je jeden z mála djs který dokáže perfektně reagovat na lidi a nehraje jen to svoje. Když je potřeba hraje vokály ale dokáže zahrát pěkně od podlahy. Osobně jsem tam v pátek byl a rozhodně to diskotéka nebyla, vokalové věci ano, ale to je tak vše. Navíc měl víc lidí na parketě než funkerman, který mě upřimě trochu zklamal ;-) Macio na konci byl taky fajn. V chill outu jsem se v průběhu večera několikrát zastavil, ale byla tam hudba přesně do chill outu = skvělý deep house ( ale jak víme v mecce se deep house nehraje, na to jsou tu jiná místa) Vůbec si myslím že 12. narozeniny byly povedenou akcí.
lukas
21. 09. 2010 | 13:16:45
+0 | -0
diskoteka snobska nidko me tam nedostane
johannes
21. 09. 2010 | 11:34:44
+0 | -0
absolutne souhlasim s vymenou djs...to je nehorazna komedie co tam predvadi..lafayette a podobne..to je hudba pro spinavy diskoteky ...jinak skvelej clanek
Martinez
21. 09. 2010 | 09:52:41
+0 | -0
Tak promin honziku:-)
Enero Verde
21. 09. 2010 | 09:03:03
+0 | -0
Ten remix Prodigy – Smack my bitch up nebyl od Max Vangeli & AN21 a remix Sweet Dreams nebyl od Steve Angello :)))
SOUTĚŽTE
12th ANNIVERSARY OF MECCA, 17.9. Mecca
2 x 2 vstupy, 2 CD 12th Anniversary mix
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika