Opening párty aneb Fléda poprvé v novém

Opening párty aneb Fléda poprvé v novém

21. 09. 2010  |  Autor: Fish  |  Komentáře (0)
Na zbrusu novou vizáž Flédy jsme se těšili už dlouho. Ale jak ve skutečnosti padl nový kabát tomuhle brněnskému klubu? O tom se mohli všichni návštěvníci přesvědčit na vlastní kůži na party ”brand new space”, prošpikované zajímavými jmény v čele s hip-hopovými Prago Union, jazzovou divočinou v podobě Lesní Zvěře. Za djským pultem se objevil Mardoša, Vetolin nebo tvář akcí Magion a MusikFarben - Click Joe.
Už samotný vstup na Flédu mi přišel díky novému a zatím neposkvrněnému nátěru o něco zářivější než jindy. Ale hned za dveřmi jsem utrpěl menší šok, protože z lustrů, které jsem měl vždycky za dominantu celého prostoru, zbylo pouhé cárovité torzo. Přední část klubu je zatím kompletně oděna stroze v šedi, ale doufám, že zajímavá výzdoba na sebe nenechá dlouho čekat. Za novým barem zdobí jednu celou stěnu plakáty ze starších akcí a po důkladnějším prozkoumání se určitě v hlavách těch, kdo se na Flédu rádi vrací, vybaví nejedna veselá vzpomínka.

Samotná otevíračka probíhala s lehkým zpožděním, což se týkalo především otevření velkého sálu, ale paradoxně to zapůsobilo spíš pozitivně. Každý se tak mohl nechat omotat kolem prstů dvěma sexy dámami z Trenčína pod společným názvem Youcoco, které syrovým a zároveň chytlavě melodickým způsobem nekompromisně zarývali přímo pod kůži. Mezitím se na hlavní stage chystala vyběhnout Lesní Zvěř. Tohle uskupení výborných muzikantů a improvizátorů vystřídalo na pódiu směs pomalých a vláčných melodií s rychlými dravými kousky. Skladby doprovázené zpěvem se střídaly s instrumentářkami, což ruku v ruce vykrystalizovalo ve vynikající hudební zážitek.

Vyprodaná Fléda, ale ještě zdaleka nenabídnula všechno co měla ve svém zahajovacím repertoáru přichystáno. Na menším podiu si s publikem pohrával Ventolin ve stylu veselého a hopsavého electra, které jak už je o něm všeobecně známo, doprovodil ještě veselejšími tanečními kreacemi. A opět zpátky do velkého sálu. V jednom dřívějším titulku bylo psáno, že Prago Union jsou zpět, sice bez zubů, ale kousat pořád umí. I v Brně se zakousnout rozhodně nebáli a v hustém oblaku aromatického, nikoliv však cigaretového dýmu, vysílali mezi lidi pořádnou dávku hip-hopu bez zbytečných nádechů všeobecné nasr….ti a podobných excesů, kterou se vyznačuje většina zástupců této scény u nás. A jakožto hip-hopový negramota jsem si jejich koncert užil naprosto bezezbytku.

Myslím, že předesílané festivalové atmosféře šla Fléda na zahajovacím večírku hodně naproti. Svým neotřelým rukopisem se na pořádně rozjeté párty prezentoval za mixem Mardoša z Tata Bojs a do úplného finále bujarých radovánek přivedli celou klubovou noc Greatest hits collective. Samozřejmě mouchy v podobě různých nedodělků a improvizací způsobených rekonstrukcí ještě poletovaly okolo. Nejvíce to bylo asi cítit na přeplněných barech, dámských záchodech a celkovém designu klubu, nicméně i přes drobné těžkosti vládla všeobecná spokojenost. Na každý pád slibuje každá další párty na Flédě, že bude tak trochu v novém.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLÉDA OPENING PARTY

Pátek 17. 9. 2010
Vystupují:
Live: Prago Union, Lesní Zvěř, Lavagance (Sk), Ventolin, Youcoco (Sk) Djs: Mardoša (Tatabojs), Kato & Dj Maro (Prago Union), G.H.C., Click Joe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika