Terrible Eagle: Psychedeličtí orli ve hrozivém tranzu!

Terrible Eagle: Psychedeličtí orli ve hrozivém tranzu!

21. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 24.9. se v čerstvě zrekonstruovaných prostorách brněnské Flédy bude konat první klubová noc Itch My Hahaha této sezóny. Tentokrát ve znamení psychedelie amerického jihu, před kterou vás čeká vystoupení dua nadějných slovenských elektroniků.
Trojce Ken Wiatrek, Brandon Davis a Till Van Daalen tvoří kapelu Terrible Eagle. Dle svých vlastních slov hrají hudbu, která by šla označit za „trance rock“. Jejich sonické výlety v sobě pod hávem industrialu kombinují šamansky uhrančivou rytmiku, kytarové hlukové stěny a horečnaté vokály. Uskupení vzešlo z kolektivu psychedelických noiserockerů pohybujících se okolo texaského Houstnu a její členové vystupují i v kapelách jako Indian Jewelry či Swarm of Angels. Rockem inspirované experimenty jsou pro ně denním chlebem a sami prohlašují: „Říct, že experimentujeme s hudbou je stejné jako říct, že Keith Richards experimentuje s drogami. My jsme notoričtí uživatelé.“ Kromě hudebních aktivit se každý ze členů kapely věnuje i vizuálnímu umění a na Flédě tedy budete možnost obdržet svojí dávku texaských kreativců.

Slovenské duo benjamínků, Pjoni & Ink Midget, vzniklo jako opětné spojení sólových projektů dvou členů kapely Tucan. Jonatán Pastirčák (Pjoni) a Adam Matej (Ink Midget) se postupem času dopracovali od akustických improvizací na cello a bicí k výraznému elektronickému projevu, který je na první poslech značně ovlivněn typickým zvukem dnes již legendárního britského labelu Warp. Co přetrvalo je výrazný sklon k improvizaci a snadno rozpoznatelný vokál Pjoniho, který se nebojí ani velmi expresivních hlasových poloh. Letos mají Pjoni a Ink Midget za sebou již například předskakování českým hip-hophovým experimentátorům WWW či vystoupení na slovenském festivalu Pohoda. Itch My Hahaha vám přináší možnost se podívat na vycházející hvězdy slovenské alternativy. Večer bude již tradičně uzavírat eklektická hitová seance djů z Greatest Hits Collective.

www.myspace.com/terribleeagle/

Dodal: Matěj Schneider, Level B Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ITCH MY HAHAHA

Pátek 24. 9. 2010
Vstup: 150/170
Vystupují:
Terrible Eagle (US), ...Pjoni&Ink midget (Sk), GHC
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika