Tisíce mobilů vzdalo hold Davidu Guettovi

Tisíce mobilů vzdalo hold Davidu Guettovi

30. 09. 2010  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (24)
Píše se 21. století a Michal David již není králem diskoték, jak tomu bývalo v éře komunismu. Nyní vládne jiný David, David Guetta. A právě tento král diskoték a radiových hitparád navštívil i naši matičku Prahu a přivezl s sebou show připravenou jeho PR teamem.
To vám bylo slávy. Jindy seriozní deníky psaly o návštěvě toho interpreta a do Prahy se sjeli snad všichni návštěvníci diskoték z celé republiky. A řekl bych, že většina z oněch zhruba 13000 lidí ani výše zmiňovaného Michala Davida nepamatuje, protože věkový průměr se dle mého názoru pohyboval kolem věkové hranice 20ti let.

Ale i já se pln zvědavosti vypravil na tuto velkolepou událost, ne však tak úplně kuli Guettovi, ale spíše, abych se podíval, jak výkonný PR team má a jakou show pro něj přichystali a také kvůli jeho předskokanům. Legendární maďarské duo Muzzaik si určitě zasloužilo větší reklamu i když, celý večer byl nastaven tak, že David je jedinou hvězdou. Takže jak vlastně bylo? Pojďme to vzít popořadě.

Do Tesla arény jsem dorazil zhruba kolem 23. hodiny a ihned po příchodu mě překvapily tři věci. První byla již totální zaplněnost nejenom taneční plochy, ale i tribun. Druhým překvapením byl totálně zeslabený zvuk a třetí také nemilé překvapení byl světelný park, kdy blikalo pár světel nad DJem, ale to bylo asi tak vše. No, ono to zas ani takové překvapení nebylo. Dalo se čekat, že zvuk i světla budou zeslabeny, protože hlavní star měla začít až od 1. hodiny noční a tak zbývalo ještě hodně času. A jak to již na show Davida Guetty bývá, celá párty je uzpůsobena tak, aby on vynikl, a aby on byl tou jedinou hvězdou večera.

mondello

Za mix pultem jsem ještě stihl italského DJe Mauro Mondello o kterém asi nikdy nikdo neslyšel, ale jak již bylo řečeno, hvězda večera byla jediná. Mondello svůj set končil tracky od Red Hot Chili Peppers - Otherside (Funkerman Remix) a hitem loňského léta od Dennis Ferrer – Hey Hey v remixu od Dim Chris.

Bez většího aplausu nebo intra pak Ital přepustil „kormidlo“ maďarskému duu Muzzaik. Daniel a Sullivan, jak znějí jména těchto tvou Djů a producentů, produkují již nějaký ten rok a jejich deep housová a tech housová tvorba je známá především ze setů Rogera Sancheze, který je jejich velkým fanouškem. A i já jsem jejich velkým fandou, a pokud mě paměť neklame, bylo to jejich vůbec první vystoupení v České republice. Bohužel, zvuk byl stále stažen na polovic a světla také nedoznala žádných změn. Přesunul jsem se tedy z konce haly blíže k pódiu, abych lépe slyšel a viděl mé oblíbence. Ti v první hodince hráli tak neskutečný tech house, který znám z těch nejluxusnějších klubů a barů na Ibize. Bohužel jsem byl asi jediný kdo tuto hudbu chápal a koho dokázala rozpohybovat, neboť publikum složené převážně z návštěvníků diskoték ji opravu nepobíralo. Vtipně působil chlapec vedle mě, který neustále vykřikoval, že ho podvedli. Když jsem se ho ptal, kdo že ho podvedl, odpověděl, že pořádající agentura, která na plakáty napsala, že párty začíná od 21h a že tedy přijel na 21. hodinu a čekal, že David Guetta bude hrát celou noc, tak jako hraje DJ celou noc na jejich diskotéce. V takové situaci člověk neví, jestli se má smát nebo brečet, kam že se to až taneční scéna dostala. Ale popojeďme.

muzzaik

Jak jsem již avizoval, Muzzaik hráli, pro mě skvělý tech house a nemohla chybět ani vlastní produkce. Rozhodně legendární je track Mike Polo - Pasilda (Muzzaik Remix) se skvělým vokálem. Chybět nemohl hit letošního léta, a sice Mark Knight – Devil Walking a nebo skvělý track od Wallyho Lopeze – Rocking year, který je jak dělaný na obří party. Bohužel publikum uchu lahodící tech house příliš nepochopilo a tak spíše jen postávalo. Muzzaik však zareagovali a změnili svůj styl a jak jinak než na hitovky, kterými museli dostat publikum do varu. Roger Sanchez – 2gether ještě takový radiový hit není, ale track od Faithless – Insomnia musí znát snad i člověk z té nejzapadlejší vesnice. A co by to bylo za párty, kdyby chyběl track od Swedish House Mafia? Muzzaik tak divákům představili tvorbu konkrétně od Steve Angello a sice track Knas. Dále jsme mohli slyšet remix legendárního tracku od skupiny Nirvana - Smells Like Teen Spirit, Koen Groeneveld - Air Breaks (Original Club Mix), který zaujme skvělou houslovou pasáží, Eurythmics - Sweet Dreams (Steve Angello Remix), Roger Sanchez – Lost (D. Ramirez remix), Danny Tenaglia - Music Is The Answer (Gabriel Vezzola remix), Justice vs Simian - We are Your Friends nebo naprostou bombu současnosti od Erick Morillo & Eddie Thoneick feat Shawnee Taylor - Live Your Life. Svůj set Muzzaik ukončili trackem od Boba Sinclera – New New v remixu mladého Švéda Avicii.

Bohužel ke konci jejich setu již dav příliš nevnímal, co se hraje, ale spíše to, kdy začne hrát David Guetta, hvězda večera. Celý asi 13ti tisícový dav tak sborově křičel: „Guetta, Guetta, Guetta“. A nebo snad Bageta? :-)

guetta

A zhruba v 1 hodinu a 20 minut po půlnoci se dočkali. Nejdříve jeden z členů Guettova teamu nachystal „nádobíčko“ aby pak David, za obrovského aplausu a v záři reflektorů mohl začít předem připravenou show. Zvuk byl náhle zesílen o 100%, za Guettou se rozsvítila obří LED stěna, na které blikal nápis „Are you ready Prague?“ Ano ready jsme byli a tak po tom, co si Guetta asi 2 minuty točil celou halu na svůj iPhone a co nás svým proslovem ujistil, že již dlouho neviděl tak úžasné publikum, spustil show plnou svých hitů ale i tvorby jiných producentů. A jak jinak dostat publikum do diskotékové extáze než „vlastním“ hitem? Záměrně píši slovo „vlastním“ v uvozovkách, protože snad jen totální hudební zaostalec by věřil tomu, že Guetta si dělá hudbu sám. Nutno však říci že publikum mělo tracky s jeho jménem naučeno na bravurně a tak při každém z nich se rozpoutalo doslova šílenství. Slyšet jsme mohli například tracky Not getting over, Turn it up, World is mine, Sexy Bitch When the love takes over, Love dont let me go a mnoho a mnoho dalších. Jeho set se však neskládal pouze z tracků, u kterých je uvedeno jeho jméno. Guettuv tým přichystal také „písně“ od jiných interpretů. A proč neustále zmiňuji tým Davida Guetty? Protože on stojí za velkou částí jeho úspěchu a věřte mi, na párty již nějaký ten pátek chodím a jelikož celý set, byl DJ snímán kamerami, mohli jsme mu tak vidět přímo do „kuchyně“. A opravdu jen málo kdo by věřil, že by David zvládal tracky míchat s takovou bravurou, aniž by používal sluchátka a rovnal beaty atd., atd. Rovněž tak přesně seděla projekce na hrané tracky a nevěřím tomu, že by člověk obsluhující projekci až tak dobře znal Davidovu tvorbu a bez předchozí domluvy a přípravy vše tak dokonale sladil. Fraška dostála svého vrcholu, když si David začal zřejmě psát SMS na svém iPhone a to vše samozřejmě pod dohledem kamer.

Vraťme se ale k hudební produkci. Další tracky, které zazněly, byly například: Masters at work – Work, Robin S – Show me love, Steve angello – Knas, Swedish House Mafia – Miami 2 Ibiza a také par tracků od DJ Chuckie a stylu Dirty Dutch Electro.

guetta

Ale aby to nevypadalo že Guettu pouze kritizuji. Faktem je, že show to byla veliká a o to jde ne? Lidé zaplatili za lístek, a že ta částka nebyla malá, a tak chtějí show a bavit se. Na závěr ještě zmíním jeden moment, kterým vždy Guetta uchlácholí publikum, ale který je také dotažen do dokonalosti. Ve svém setu má Guetta vždy připraven jeden track, který má pomalejší pasáž. Při této pasáži si David vzal mikrofon, a ujistil diváky, že na takovéto párty již dlouho nehrál a že si tento moment chce zaznamenat na svůj mobilní telefon (nebojte, zas tak výjimeční jsme nebyli, říká to při každé párty a tento trik můžete vidět na youtube ve stovkách podob). Poprosí tedy diváky, aby vyndali z kapsy svůj mobilní telefon, rozsvítili ho a mávali s ním nad hlavou. Musím říci, že hala naplněná k prasknutí, ztlumená světla a do této tmy rozzářeny tisíce mobilních telefonů, to opravdu působí famózně a Guetta a jeho tým to vědí.

Co říci opravdovým závěrem? Snad jen to že David Guetta je opravdu hvězdou světového kalibru a sám to o sobě ví, jeho tým to ví, diváci to vědí, pořadatelé akcí to vědí a všichni dělají vše proto, aby jím opravdu byl i po několik následujících let. Ale ruku na srdce, kdybyste i vy měli téměř neomezené finance a kamkoliv na planetě, kam byste přijeli, by vás milovali, neužívali byste si to? Já tedy ano.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DAVID GUETTA

Sobota 25. 9. 2010
Vstup: stání + tribuny 1250,-
Vystupují:
David Guetta, Lucca, Muzzaik, Mauro Mondello
Další informace
24 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

27. 10. 2010 | 09:35:35
+0 | -0

Pravda

Této show jsem se také zúčastnila, popravdě spíše proto, že mě přemluvila kamarádka, která nechtěla jít sama. Večer jsem si užila, ale opravdu spíše díky předskokanům. Tato hudba mě bavila, pařila jsem celou dobu, ale když začal hrát Guetta, dav se namáčkl dopředu a v tu chvíli jsem si přála, aby už to všechno skončilo. Jak ovšem začala hrát DJ Lucca, měla jsem zase elánu dost. Je fakt, že ostatní mé nadšení nesdíleli. A to je veliká škoda.
DJ
27. 10. 2010 | 09:12:47
+0 | -0

hudba je slušná, ale dělá to ON? NE!!!!!

sice je pěkný, jak to dělá (ironie) a baví lidi... ale tohle není Deejay.. ale bavič. každý umí stát za pultem, házet rukama nohama, natáčet si party people aj... ale umí míchat? kvalitní mixing jsem od něho neslyšel... vy jo? je to dítě co ho maminka krmí, zavazuje mu tkaničky a obléká ho... David Guetta vs. PR team...
zamyslete se
05. 10. 2010 | 01:44:27
+0 | -0
pratele, vim ze je ted hrozne IN nadavat na Guettu, ale prijde mi, ze to nejvic delaji lidi, ktery jeste pred par lety na nej a jeho hity parili o stoset :-) To, ze po vice nez 15 letech "tanecni sceny" prisli Cesi na to, ze neni vsechno zlato co se trpyti je sice fajn, ale pozde pozde :-) On totiz neni jen Guetta. Vsichni ted videli neco v TV a papouskuji a delaji ze sebe desne chytry :)) Treba i takovy Timmo Mass, ktery tady byl v roce 2000 a mozna i drive je jenom znacka, jinymi slovy clovek, ktery ac vydava pod svym jmenem muziku, nikdy nemel s delanim tracku nic spolecneho. A resilo se to tehdy?? Vedel to tehdy nekdo?? Takovych jako je Guetta jeste objevite... Nechte Guettu Guettou a moudra si nechte do hospody. Uzivejte hudbu jakou mate radi a nepovysujte se nad ostatnimi:-) Je to stejna fraska jako druha strana kterou hanite.
Enero Verde
04. 10. 2010 | 23:40:04
+0 | -0
Martinez věděl pravdu o Guettovi ještě před tím, než to Béla pustil do světa...
tyFF
04. 10. 2010 | 11:39:12
+0 | -0

hnus velebnosti

vyzvracet se stokrát dokola a pořád to bude málo,takovej paskvil a jeste horsi ze to lidi zerou a zaplatej...Za panacu kerej stoji za pultem a dela že hraje...proberte se
Pete Pou
04. 10. 2010 | 09:24:33
+0 | -0

Guetta

Hold Guetta je hvězda a s prachama a super PR teamem ještě dlouhou dobu bude. Obdivuju ho, že defakto, když nic neuměl ( Hodně hvězd si platí producenty, kteří jim skládají hudbu a hvězdy si ji vydávají za svou ) se stal star. Mít takovej PR team několik DJs u nás, tak jsou taky star. Jak sama Lucca přiznala 50 % - 75% tržeb ze všeho jdou hned zpět do reklamy.



Bela na Očku chtěl jenom naznačit, jak díky guettovi ( kterej se vydával za DJ klubového ) se ta klubová scéna ničí. Viz. naznačení na reportu s návštěvníky.

To, že si zaplatil producenta, kterej mu udělal track, je celkem jedno. Kdo zná klubovou scénu, tak ať si přečte KLF manuál: Jak se dostat na vrchol hitparád. Guetta toho využil.
smolldyss
04. 10. 2010 | 01:09:09
+0 | -0
taky mam příběh s jedním z návštěvníků. na otázku v kolik to končí (jestli v pět nebo v šest), jsem dostal odpověď že pak ještě nějakej DJ(myslel jako chlap LUCCA ).



z projekcí na stěně za DJi jsem měl pocit, že pracuje relativně automaticky podle zvuku, proto ten soulad s muzikou.ale možná se pletu.



trik s mobilem nad hlavou diváků tady už předváděli např.coldplay, a nepochybuji, že to dělá hafo lidí a kapel.



ještě přikládám odkaz na moje videa, kde je zachycenej průběh večera. například slabej zvuk před guettou tak, že je slyšet, jak lidi všude okolo kecaj.na dalších je třeba vidět jak pracuje led stěna a reaguje na hudbu, také že guetta sluchátka používal(i když možná na ozdobu).a taky je tam vystoupení luccy, na kterou jsi v repourtu pozapomněl.



http://www.youtube.com/user/smolldyss



P.S.:pro autora reportu:myslím že jsi se nechal trochu ovlivnit uletem bely na očku :-).
james
03. 10. 2010 | 22:05:21
+0 | -0
důležitý je aby se to lidem líbilo a aby si to užili. To že gueta a vlastně ti nejpopulárnější djs jsou obklopeni týmem, kterej jim ve všech směrech pomáhá a to že na live spíš mávaj než aby se staraly o djing je věc druhá.

Já sám djs vůbec neuznávám ale rád chodím na taneční akce všechno druhu.
tomas
02. 10. 2010 | 13:53:03
+0 | -0
to co je v reportu napsano je svata pravda...!!!!! dobry pocteni...
D_p
02. 10. 2010 | 12:29:36
+0 | -0
Dobry report presne tak sem to cekal.
Martinez
02. 10. 2010 | 09:17:52
+0 | -0
Ahoj, diky za reakce
JItkin
02. 10. 2010 | 09:13:14
+0 | -0

Díky za report!

Ahojík, jsem moc ráda, že jsi napsal názor, jelikož to bylo potřeba!

Naprosto souhlasím, ale též jsem názoru, že to bylo bomba i přesty všechny

nedokonalosti .-)
Tilburg
01. 10. 2010 | 17:42:21
+0 | -0
autor ma pravdu,bylo to hrozny. byl sem na nem v bratislave a tam nevzal ani sluchatka ani jiny cd do ruky,porad jen maval rukama nad hlavou a bavil se,jak ho lidi strasne zrali.
Ivan
01. 10. 2010 | 17:26:13
+0 | -0
Guetta je pro mě Discoboy od té chvíle když jsem ho slyšel hrát na Sensation v Čr a naprosto souhlasím, že mu náleží titul KRÁL DISKOTÉK, tudíž by na akcích zvané taneční party neměl co dělat.-)pokud bych zatoužil po jeho tvorbě, tak stačí zajít na jakoukoliv diskotéku,kde v průběhu večera uslyším snad jeho všechny skladby co se právě hrajou:-)))

01. 10. 2010 | 17:14:47
+0 | -0
Cha:-) to je dobrý. Chápejme Guettu jako to díky čemu nám ti pubescenti nelezou na skutečný party:-)
vlaďa
01. 10. 2010 | 13:27:11
+0 | -0

to Martinez

Super report, já si sobotní noc užil v chapeau rouge, kde hrál PAN dj Dimitri
Ondrej
01. 10. 2010 | 12:59:24
+0 | -0
Disko trisko!!Komerce nejvetsi!show zazil jsem o hodne lepsi nez byla takhle!!Bez drog by me to urcite nebavilo...traparna!:))
soulbass
01. 10. 2010 | 11:57:31
+0 | -0
pravda,nic než pravda-jeden z nej reportů,co sem v posl době čet
f.a.n.y
01. 10. 2010 | 11:50:03
+0 | -0
GUETTA = Medialní tah na lidi bez vlastního názoru!!!!

Jinými slovy ,každej ať poslouchá co chce ,co komu chutná po tom se neotravý..ale, slyšel jsme všichni už něco o poslušným davu ne??? :))))

01. 10. 2010 | 11:16:27
+0 | -0
Tak hudebně před Guettou bych to rozhodně ocenil (tedy aspoň podle reportu). No a zas na druhou stranu show to musela být asi dobrá pro lidi, nebo ne? Já nebyl tak nemůžu hodnotit.
Poul
01. 10. 2010 | 11:16:17
+0 | -0
Je to sračka,ostuda Dju.
spimic
01. 10. 2010 | 11:04:23
+0 | -0
haha..:-)) jsem se pri cteni pobavila..
Mino
01. 10. 2010 | 10:45:55
+0 | -0
Tak Guettu si uplne vystihol, mnohi ho zatracuju, aj v Bratislave som pocul vela negativnych ohlasov, ja som ho videl na Creamfields koncom augusta a bola to skvela show. Je to uz takmer popstar a to treba ocakavat aj od jeho show, teda ziadny underground, a myslim ze ked tam clovek ide s tymto vedomim, tak si to dokonale uzije ;)
Martty
01. 10. 2010 | 10:42:52
+0 | -0
moc pěknej report a hlavně pravdivej..
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika