Kalendář koncertů 10/2010

Kalendář koncertů 10/2010

04. 10. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
V říjnu se valí jeden koncert za druhým. Vybírat bylo těžké, ale i tak: dubstep v podání Skream v Roxy, Ecstasy of St. Theresa na Nové scéně ND (a jinde v ČR), Godlfrapp v SaSazu a No Age v MeetFactory. Další informace v přehledu níže.
4.10.- Killing Joke (Lucerna Music Bar)
Významní představitelé postpunku a new wave zahrajou v Lucerně první říjnové pondělí v rámci turné ke svojí poslední desce „Absolute Dissent“. Po tom, co se prý pod tlakem aktuálních událostí na počátku 21. století dali zase dohromady, Killing Joke, v čele s Jaz Colemanem, natočili celkem 3 úspěšná alba – posledním impulsem pro re-unite Killing Joke v původní sestavě pak byla smrt basáka Paula Ravena v roce 2007.

09. 10. - Skream, Breakage
(Roxy)
Rekonstruovaná Roxy přivítá 9. října v rámci dubstepové noci Beatcase dvě přední jména tohoto žánru: Skream a Breakage. Skream, původem z londýnské čtvrti Croydon, začal svůj hudební projev brousit na Fruity Loops už v patnácti a brzy na to udělal první zářez jako autor tracku „Midnight Request Line“. Následovaly desky Skream! a zatím poslední Outside the Box. Breakage se z d´n´b tábora dostal k dubstepu deskou This Too Shall Pass.

09.10. - The Cinematics, RaRa Avis (MeetFactory)
Ve stejný den vystoupí v Meet Factory skotská indie rocková kapela The Cinematics, kterým bude předskakovat československá formace RaRa Avis. The Cinematics rozbourali nedávno festival United Islands, mají na kontě 2 desky (A Strange Education a Love and Terror) a v Praze představí věci z té třetí. Rara Avis budou zase hrát ze svojí aktuální placky The Portrait. Indie noc v MeetFactory.

12. 10. - Goldfrapp (SaSaZu)
Alison Goldfrapp se v devadesátých letech dostala na guestlist Orbital nebo Trickyho a v roce 2000 se rozhodla udělat moc dobrý krok – dala se dohromady s Willem Gregorym pod jednoduchým názvem Goldfrapp. Bylo zaděláno na 5 solidních alb, 2 Mercury ceny za debut Felt Mountain, spoustu fanoušků a nakonec i pražský koncert. Osobně mám nejraději čtvrté album Seventh Tree, které jakoby vypadlo z dílny elektronické divo-ženy. Pecka, jako stvořená pro SaSaZu.

12.10. - The Ecstasy of Saint Theresa
(Nová scéna ND, Fléda – 19.10.)
Návrat roku, EOST zpátky na scéně. Nejúspěšnější česká elektronická kapela. Alba Susurate, Slowthinking, Watching Black. Na kontě nahrávka John Peel Sessions, která je proslavila v UK. Jan P. Muchow a Kateřina Winterová v Nové scéně ND, Fabricu, Roxy, na Flédě, v Budějicích a kdoví, kde ještě. Říjnový tip.

16. 10. - Morcheeba (SaSaZu)
Morcheeba je pár měsíců po své festivalové zastávce zpátky v Čechách – na palubě se Sky a aktuální deskou Blood Like Lemonade.

22. 10. - IMAX (MeetFactory)
V pražské MeetFactory bude v říjnu dost rušno. Po The Cinematics zahrajou na Smíchově IMAX. Chris Corner, bývalý frotnman triphopářů Sneaker Pimps, šéfuje už několikátý rok svůj sólo projekt. Na zbrusu novém webu MeetFactory je k přečtení oficiální promo: „Před nadcházejícím vydáním nového alba na jaře příštího roku, vás IAMX zve okusit další kapitolu jejich zběsilého a zároveň zkroceného, sluchového a vizuálního útok do Meet Factory 22. Října. Můžete se těšit na další várku sexualního napětí, dravých kytar a hypnotických, provokativních textů. Dokonce možná i šanci být jedním z prvních svědků dalšího vývoje hudební trasy IAMX s několika novými písněmi jako návdavkem.“

23. 10.- No Age, Abe Vigoda (MeetFactory)
Takovým malým petit-mort bude pro indie kluky a holky dvojka z Ameriky. No Age i Abe Vigoda teď někdy vyprskli další desku a u příležitosti oslav třetích narozenin Bohemian Like You byli pozváni do Prahy na dort. No Age čítají pouze dvě osoby, Randy a Deana, kteří předtím hráli v punkové kapele s názvem Wives. První vystoupení s muzikou ovlivněnou kytarovou kakofonií 80. let měli v klubu The Smell, kde kluci snídají veganské placky a popíjí kombuchu. K tomu taky sem tam něco zahrají a vedle No Age se to celkém daří i některým dalším – třeba Health, nebo právě Abe Vigodovi. Ten představí v MeetFactory říjnovou novinku Crush.

24. 10. - Oceansize (LMB)
Kapela Oceansize se stylově podobá takovému malému hudebnímu planktonu – postrockové kytarové stěny proložené punkovými riffy a post-Radiohead elektronikou, prostě, jak kdesi řekl kytarista Steve Durouse, doopravdy je tvorba Oceansize „jenom“ výsledkem dlouhých jam sessions (na houbách). Oceansize se zformovali v Manchesteru v roce 1998 a vydali zatím 4 studiová alba, počínaje úspěšným debutem Effloresce a konče Self Preserved While The Bodies Float Up z roku 2010.

31.10. - Public Enemy (SaSaZu)
Notoricky známí hip-hopeři a pionýři politicky angažovaného hardcore rappu. Od roku 1982, kdy Chuck D Public Enemy založil, neuběhlo ani celých 6 let a kluci se vytasili s albem, které z nich udělalo hvězdy černého hip-hopu - It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back. Hodně klikatýma uličkama se pak proboxovali až k poslednímu albu. Proroci sociálně a politicky angažovaného hip-hopu zahrají 31. 10. v SaSaZu.

Další koncerty v říjnu: Joe Cocker (4.10. O2 Aréna), Carlos Santana (15.10., O2 Aréna), Nightwork (13.10., Incheba Aréna), Jimmy Edgar (16.10., MeetFactory), The Uniques, Kazety (21.10., Fléda, Brno), Deep Purple (26.10., O2 Aréna), Biffy Clyro (29.10., Lucerna Music Bar), Pendulum Dj Set (29.10., MeetFactory)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika