Terje Rypdal & Palle Mikkelborg v Akropoli

Terje Rypdal & Palle Mikkelborg v Akropoli

11. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dvojice Rypdal - Mikkelborg je bez nadsázky jazzovou superskupinou, spojením dvou vyhraněných jazzových osobností, jejichž nástroje se navzájem unikátně doplňují. Oba dva vystoupí již 21. října v Akropoli. Zasoutěžte si o 3x2 vstupy na tento koncert!

Terje Rypdal, elitní norský kytarista, který pro renomovanou značku ECM natočil přes dvacet alb, začínal coby rocker a jeho první nahrávky byly podobně vizionářské jako Weather Report, Soft Machine či Pink Floyd. Na univerzitě v Oslu studoval u amerického skladatele George Russella, s nímž později hrál, spolupracoval též s Janem Garbarkem, Miroslavem Vitoušem, Jack DeJohnettem. Jeho všestrannost je fascinující: z rockové minulosti si uchoval syrová i zpěvná kytarová sóla, která se prolínají s ambientními či symfonickými barvami.

Na jeho posledním albu, Crime Scene, natočeném se sedmnáctičlenným bigbandem, se podílel i Rypdalův dlouholetý partner, dánský trumpetista Palle Mikkelborg. Ten vystupoval s Dexterem Gordonem, Gilem Evansem, a podobně jako Rypdal s Janem Garbarkem. Světové renomé si získal suitou Aura, kterou zkomponoval pro jednoho z největších jazzmanů 20. století, Milese Davise. Stejnojmenné album, které Mikkelborg produkoval, získalo cenu Grammy.

Dvojice Rypdal - Mikkelborg je bez nadsázky jazzovou superskupinou, spojením dvou vyhraněných jazzových osobností, jejichž nástroje se navzájem unikátně doplňují.

Koncert pouze k sezení!

Více na www.rachot.cz
Hudební ukázky a videa na www.myspace.com/terjerypdalodyssey a
www.mikkelborg.dk/



Dodal: Marketa Svecova, Rachot Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OTHER MUSIC

Čtvrtek 21. 10. 2010
Vstup: 450/500
Vystupují:
terje rypdal & palle mikkelborg duo
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika