Malé páteční zastavení: Bassinfection

Malé páteční zastavení: Bassinfection

11. 10. 2010  |  Autor: Teczka  |  Komentáře (15)
Páteční noc patřila v Brně zlámaným rytmům pod taktovkou Bassinfection crew. Rozhodla jsem se prolomit ledy a odstartovat klubovou sezónu právě tady. Temper D, COOH aka Balkansky, Side9000, desítky návštěvníků, barmani a alkohol mě donutili přemýšlet. O tom, že každá mince má dvě strany.
Na Favál přijíždím ve 21:58. Hlouček holek přede mnou diskutuje s klukama u vstupu, jestli už bylo nebo nebylo deset. Po pěti minutách ječení se dostanou dovnitř, každá za stovku. Jupí. Dostanu razítko 18+, na zemi najdu dva lístky od šatny, objednám si první jahodový džus a projdu se poloprázdným klubem. V hlavním sále se potuluje pár tanečníků, na druhé stagei hraje Parabot sám pro sebe a tři lidi na gauči. Pamatuju si, že jsem chodila před kalbami spát. O půlnoci jsem vstala na rozjezd. Zřejmě to tak teď dělává víc lidí. V hlavním sále se hraje dnb. O kvalitě/ nekvalitě si netroufám mluvit. V hraní místních dj´s se toho moc nemění. Jede se na vlně mainstreamu a všemi přijímaného bum bum bác dle zajetých vzorců. Ano, vím: tohle je drum and bass. Sednu si ke stolu a počkám. Potřebuju odvahu.

Při čtvrtém džusíku ji seberu a jdu zkontrolovat teritorium. Připadám si jak v americké komedii pro teenagery. Všechno je sranda, holky nemají vrásky a kluci mají uhry. Byly to dobrý časy, když sem v davu ječela „miluju dramík“. Matně si na ně vzpomínám. Teď tu máme ostrůvek třicátníků a moc toho nechápeme.

Vetřu se na dubstepovou stage, kde hraje bulharský Balkansky. Jeho vokálky a jemné, něžné věci mě baví. S jeho myspacem pořádám podvečerní seance celý týden. Ale říká se, že naživo je to jiné. Druhá strana mince. Balkansky hraje docela tvrdě. Na můj vkus příliš špinavě. Když už není zvuk zastřený rachocením, pouští remixy. Prodigy budiž, ale Madonna?! Ze svých věcí hraje spíš ty starší. Snad se pustil do chronologie. Po hodině a půl konečně vytáhne nějaké ty hiphopoviny a jemnější desky, dupstepové emo variace a své novoty. Je plno a první linie se zmítá jak při tanci svatého Víta. Je fajn vidět, že tahle hudba někoho zajímá. Občas se zdá, že jí odzvonilo. Z dubstepových mejdanů se stávají njůhausové, minimální a rovné sedačkové večírky. Wobblerům „ujel vlak“ a za pořádnou koupel v base, aby jel nostalgický fanoušek do lázní.

Side9000. Owntempo. Pro toho kluka mám slabost. Vždycky hrál tak nějak jinak. A tahle jinakost mi vyplavovala endorfiny líp, než víkendový pobyt s aqua-aerobikem. Měl svůj uhoupaný striktnostyl. Tentokrát jsem se ovšem přepočítala, a protože mám po roční posluchačské pauze, zjistila jsem, že mi ten vlak nejspíš ujel. Side teď zní jako Owntempo. Má grif, je to profesionál, je to čisté a splňuje to trend. Je to jako maturitní slohovka – stylisticky správně, ale tak nějak bez pointy. Dneska večer si nezaskáču. Budu se koukat na toho usmívajícího se kluka a najdu si vlastní linku, na kterou pokývu hlavou. Z respektu, z nostalgie.S hlavní stageí mám pro ten večer velký dechový problém. Je narváno. Zakouřeno. Venku mi jde pára od úst. Člověk si nevybere. Ale porozhlédnu se. Druhá strana mince.

COOH. Ten člověk má velké štěstí, že se pustil do dubstepových záležitostí, protože to jeho dnb kariéře dalo nový, a poměrně šťastný, rozměr. Zvrhnul tempo párty a nastavil spíše testovací režim. A tak se do rána střídal drum and bass s techstepem, dubstepem i teknem. A lidem se to líbilo. Hodně. Ráda bych řekla, co ten kluk hrál, jak a proč. Ale nevím, jdu dýchat. Přemýšlím, že nemám energii na tuhle muziku. Občas objevím desku, která mi sedne, ale jsem čím dál skeptičtější, zkušenější, rozmazlenější, náročnější. Už neprožívám hudební orgasmy. Kdybych tenhle report psala v osmnácti, byl by plný superlativů a děkovaček. Ale Peťa měl pravdu, když řekl, že my už chodíme na party jen, abychom si popovídali. A taky trochu ze setrvačnosti. Bassinfection vychovala svoje děti dobře. A doufám, že vychová i ty další. Ale příště, prosím, zase nějakou tu alternativu pro ostrůvek znuděných podnapilých intelektuálů.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 8. 10. 2010
Vstup: do 22h 100,- / pak 130,-
Vystupují:
Temper D (UK), Cooh (BUL)
Další informace
15 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Starf
15. 10. 2010 | 21:54:38
+0 | -0
Asi tu budu jedinej, co chape Teczky zklamani. Byl sem na Coohovi / Balkanskym nedavno v Crossu a odchazel sem podobne zklamanej. Nejvetsi hudebni orgasmus pro me ten vecer predstavoval ANS, pak nastoupil Balkansky s jeho generic dubstepem a ja se zacal nudit. Nejak mi uz tenhle sound, kterej hraje kazdej druhej, omrzel. Kez by hral vlastni produkci.
Jasek Kovar
12. 10. 2010 | 14:56:35
+0 | -0

Stejny hovno jako vzdy

Snad jen stesti ze uz neprozivas hudebni orgasmy- jinak bych se asi posral. diky Vrata Slavik
loupák
12. 10. 2010 | 14:45:35
+0 | -0
Mě je tento článek relativně u řiti, ikdyž to teda o celkové akci vypovídá opravdu pramálo, ale co mě tedy vážně dostalo, je nostalgie ve 23 letech. To je hodně přehnaný.
Tomcek
12. 10. 2010 | 14:16:49
+0 | -0

WTF?

Nechápu jak to mohl kdokoli v poslouchej.net nahodit na web! Ta holka je uplně mimo :D Je to naprostá slátanina, žádný objektivní názor. Nestačím se divit a hned se jdu podívat na myspace, co že to jsi zač :D
!?!
12. 10. 2010 | 13:56:34
+0 | -0
Nostalgii ve 23 letech? :) Navic nevim co tady resis o komerci urcitych zanru o tom tady nepadlo ani slovo. Cooh je zrovna dost alternativni producent ktery neni jen tak pro kazdeho. Jde spis o to ze kdyz clovek narazi na report na poslouchej.net tak by ocekval urcitou uroven a ne zpoved znudene zenske ktera se ve 23 letech nazyva 30tnici a nema o danem stylu hudby ani paru. To si dovolim tvrdit ze takovy clovek hold neni kompetentni ke psani reportu a at se ti to libi nebo ne na tento typ clanku hold ty znalosti i intelekt musis mit ;) peace
taky_mimo
12. 10. 2010 | 13:32:39
+0 | -0
Nejlepsi asi bude kdyz budete cist nazory na webech, kde se o tom co se Vam libi pise v pozitivnim slova smyslu. Nemusite cist reporty nekoho kdo ma jiny nazor, nema tolik intelektu a vedomosti jako vy, ale ma svuj postoj k dane veci. Zkuste se obcas porozhlidnout i mimo ceskou domovinu a zjistite, ze spousta hudebnich zanru o kterych tady byla rec, uz neni v dnesni dobe alternativa, ale tvrda komerce. Starsi, ne zase tak extremne zaujati pochopi plynouci nostalgii reportu....pze tato diskuze.
anita
12. 10. 2010 | 12:56:16
+0 | -0
SZT: neojungle je přece běžnej už dávno, to ten drumtek je můj nápad. klidně doložim, noprob:) a pak máš chvíli trochu pravdu, ale pak zas moc né ; ) nomálka :D

teczka
12. 10. 2010 | 12:48:52
+0 | -0
já vás miluju:)
!?!
12. 10. 2010 | 12:38:43
+0 | -0
Ten vek 23 je fakt smich na co si to jako hrajes :D Precti si report na Cooha od Tomselyho(shadowbox) ci kachni(dnb.cz) a porovnej to s tvojim vytvorem. (reportem bych to nemel odvahu nazvat) a pak ti treba dojde ze si uplne mimo. Navic bych rekl ze oba dva jsou starsi nez ty a akci si uzili naplno ;) A jesli se ty povazujes za intelektualku tak to uz je ultra hardcore. Po precteni tohodle clanku bych rekl ze tve IQ dosahuje maximalne hodnot houpaciho konika. Souhlas s Seru_z_tebe a panem ?? nic vic se ktomu neda dodat
??
12. 10. 2010 | 12:11:54
+0 | -0
..hele nic proti Teczko, ale čučim tady na tvuj myspace a maš tam že je ti 23(Připadám si jak v americké komedii pro teenagery. Všechno je sranda, holky nemají vrásky a kluci mají uhry. Byly to dobrý časy, když sem v davu ječela „miluju dramík“. Matně si na ně vzpomínám. Teď tu máme ostrůvek třicátníků a moc toho nechápeme. )....a souhlasím s názorem lidí pod sebou...než takovej blábol tak to raději nic...protože tohle je fakt slátanina na Xtou
kukac
12. 10. 2010 | 11:34:49
+0 | -0
..toto nema s reportem nic spolocne,, radsej nepisat nic ako nieco taketo, ziadna uroven..
Seru_Z_Tebe
12. 10. 2010 | 11:28:05
+0 | -0
Anito z tebe seru jeste vic. Je common knowledge ze techstep je subzanr drum and bassu. Kdyz uz se ve skatulkach elektronicke hudby nevyznas tak se ktomu nevyjadruj. Jak si mam udelat objektivni nazor na clanek bez toho aniz bych ho precetl cejel to me prosim vysvetli? Tvuj blabol o rocku a metalu atd radeji nebudu komentovat nechci aby ses tu jeste vic ztrapnila pekne ses do toho sama zamotala a vznikl z toho uplnej blabol ;) Neojungle si vymyslela ted sama? :D Ty tomu ocividne rozumis jeste vic nez autorka u ktere vrchol informovanosti byl ze vedela ze Balkansky je Coohuv druhej pseudonym pod kterym tvori Dubstep. A chtit po Coohovi aby hral priste jemnejsi desky muze fakt jen uplnej D!CK. Kdyz chce poslouchat jemnejsi veci at si zajde na jinou akci a ne na Cooha to je proste lol....Je snad logicke ze z vetsi casti bude prezentovat svoji produkci omfg. Jde videt ze na poslouchej net muze psat kazdej lamer co o hudbe vi uplne hovno.
anita
12. 10. 2010 | 11:17:00
+0 | -0

gut

SZT: tonečti ne dyš vidíš na začátku že je to nesmysl :P

a jak že to zas řešíš ty styly ?!O === tak je rock´n´roll rock? je metal rock? a je psychobilly víc rock´n´roll nebo punk ?) a kde jsou potom blues, country, r´n´b a swing ? v rocku, rock´n´rollu nebo jinde ? je ten některý techstep víc blíž drumteku nebo neojunglu ? a co na to třeba támhleten na tom kole ? ten toprej ví )
jahlovo
12. 10. 2010 | 11:03:24
+0 | -0
tak o čem to bylo, o tobě nebo o hudbě? nevim jestli někoho zajima že starneš?!boha to je zas naser, nechapu ze mas jeste porad odvahu psat.a kdo že je Peťa?nevkusne nostalgickej do sebe zahledenej kycovitej clanek, kde ani nenajdes zakladni informace.
Seru_Z_Tebe
12. 10. 2010 | 09:53:17
+0 | -0
Nechapu jak muze na takovyhle web psat reporty o dnb akci clovek ktery napise vetu "A tak se do rána střídal drum and bass s techstepem, dubstepem i teknem". To nemuzes myslet vazne ze? Drum and bass se strida s techstepem????? A techstep neni drum and bass? Ty nejsi intelektualni ani znudena ty jen proste jednoduse vubec nevis ktera bije. Dalsi vec je ze tady nevidim ani zminku o Temperovi D jakozto jednom ze dvou headlineru by to nebylo od veci v reportu trosku popsat jak a co hral. Jedine vcem s tebou souhlasim je ze si netroufas hodnotit kvalitu mistnich djs protoze na to ty nejsi vubec kompetentni osoba se svyma tezce podprumernyma znalostma. Nemas tady pojmenovanou ani jednu placku kterou kdo hral. Jedine co dokazes poznat je remix od prodigy a madony ale to nebude asi tim ze mas naposlouchanou hudbu ktera se tam hrala. Priste prosim radeji zustan doma na gauci divej se na ordinaci v ruzove zahrade a aspon nebudou vznikat takoveto reporty s absolutne zadnou vypovidaci hodnotou ktere cloveka akorat okradou o 5 minut jeho zivota ;)
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika