Public Enemy zahrají hity ze slavné desky

Public Enemy zahrají hity ze slavné desky

13. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Public Enemy zahrají 31. října v Praze dle sdělení managementu především skladby ze slavné desky „Fear of a Black Planet“. Toto v pořadí třetí studiové album vyšlo právě před 20 lety, v roce 1990, a bylo označeno jako jedno z nejlepších a nejdůležitějších, nejen v žánru hip hopu. V prvním týdnu se ho tehdy prodalo přes milión kopií a nakonec dosáhlo na platinové ocenění.
Deska obsahuje slavné skladby jako „Power to the People“, „Brothers Gonna Work It Out“, „911 Is a Joke“ či „Welcome to the Terrordome“.

Vedle komerčního úspěchu ji ocenili i kritici, například časopis Rolling Stone „Fear of a Black Planet“ zařadil na seznam 500 nejlepších alb všech dob, byla nominována na Grammy a například Kongresová knihovna ji dala na seznam nahrávek, které představují „národní bohatství“. Texty obsahují silnou kritiku sociálních problémů, které sužovaly afroamerickou komunitu, rasismu většinové společnosti, mocenských poměrů a politiky. Písně se staly pro mnoho lidí způsobem vyjádření sebevědomí Afroameričanů. Public Enemy v současné době kromě turné k 20. výročí alba vydávají exkluzivní set box s nahrávkami, DVD, remixy, tričkem a dalšími věcmi pro fanoušky, který je dostupný přes jejich stránky. Frontman Chuck D minulý měsíc také vydal digitálně sólovou desku dostupnou na iTunes, založil web www.hiphopgods.com a pokračuje v provozování digitálního labelu www.slamjamz.com.



www.publicenemy.com

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: PUBLIC ENEMY

Neděle 31. 10. 2010
Vstup: 550 Kč
Vystupují:
Public Enemy, WWW
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika