Utah Saints: k Underworld máme ještě daleko

Utah Saints: k Underworld máme ještě daleko

20. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už za dva dny se v Roxy rozjede skutečná bitva beatů Red Bull i-Battle. A je se na co těšit, tolik osobností v hudebním ringu proti sobě, to bude zážitek. Soubojem v rukavicích to ale zdaleka nekončí! Pro ty, kteří nebudou mít dost, tu bude britská legenda Utah Saints, na kterou se můžete těšit. A věřte, bude to stát za to…
Jsou Utah Saints zpět? V létě jste založili vydavatelství, nová deska je prý na spadnutí.
Založili jsme label Sugarbeat, protože jsme chtěli dostat do světa mraky výborné hudby, které dostáváme. Studio jsme založili v Leeedsu v prostoru, kde je dalších deset studií různých dobrých producentů a DJs. Cítili jsme, že s našimi zkušenostmi v hudebním průmyslu máme s těmito chlapíky vynikající příležitost. Je skutečně zajímavé spojovat takto producenty různých žánrů a bořit tím jejich hranice. V dnes probíhající digitální revoluci je to navíc tak snadné. Můžeme sami vydávat náš materiál, jak se chystáme v listopadu naložit s další deskou.

utah

Poslední desku jste vydali už před sedmi lety. Proč jste si dali tak dlouhou pauzu?
Nezapomeň na remix Something Good z roku 2008, dostal se až do TOP britské hitparády. Nová deska vyjde už brzy a za ní budou následovat další. Na Sugarbeats se nechceme tolik soustředit na skladby s takzvaným hitparádovým potenciálem, spíš usilujeme proniknout více do klubů. Nebylo o nás slyšet, protože jsme před lety podepsali špatnou smlouvu s gramofirmou. Ale neodpočívali jsme, hudbu jsme skládali do šuplíku. Vlastně i pro to jsme založili vlastní label, aby se nám nestalo, že nám někdo řekne: tohle nechceme, předělejte to.

Lidé vás občas srovnávají s The KLF, The Underworld, co si o tom myslíte?
Je to skvělé srovnání, tyto dvě kapely udělaly pro taneční scénu hrozně moc, definovaly ji. Když o nás někdo takto mluví, utvrzuje nás to, že děláme dobrou muziku. Na druhou stranu zůstáváme na zemi, víme, že k The KLF nebo The Underworld máme ještě zatraceně daleko.

Kdy zase uvidíme vaše jméno na předních místech hitparád?

Hehe, hele, to nemůžeš tahkle plánovat. Naším cílem je dělat zajímavou muziku a pokud se dostane do nějakých žebříčků, je to bonus. Dopředu nad tím neuvažujeme a neříkáme si: teď napíšeme hitovku. Řídíme se instinktem a snažíme se držet krok s dobou.

www.redbull.cz/ibattle

Dodal: Pavel Eichler, Next Level
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REDBULL IBATTLE

Pátek 22. 10. 2010
Vstup: předprodej 150,- 220,- na místě do 24:00, poté 250,-
Vystupují:
dj friky, red bull i-battle, utah saints, tofu fighters vj quark /astral d:vision (cz)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika