Tata Bojs zvítězili v českém Red bull I-battle

Tata Bojs zvítězili v českém Red bull I-battle

24. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Lze do pouhých dvou hodin stěsnat hip hop, AC/DC, Rammstein, Underworld, Blur, Basement Jaxx, Rage Against The Machine, ústřední filmovou melodii z Četníků, Carminu Buranu, kouzelnickou show, lidské roboty a muže zavřeného do klece, kterou nese gorila? Existuje asi jediná akce, při níž to možné je - první český Red Bull i-Battle, který se odehrál 22. říjná v pražském klubu Roxy!
Krátce po desáté hodině večerní proběhlo v zákulisí losování, přenášené na plátno do sálu - každý tak mohl vidět, jaké číslo si z buřinky vytáhla ta která soutěžní dvojice. A pak už - ring volný! Moderátor a rozhodčí v jedné osobě zopakoval pravidla, upozornil, že smyslem akce je udělat během jediné minuty co nejlepší show na vybranou hudbu, a pozval do ringu první soutěžní dvojici. V zahajovacím kole se proti sobě postavili DJové Robot a Akvamen vs. Bastard DJ`s, které tvoří Jana Kománková a Ondřej Formánek. Souboj civilní image (odborně no image) a teplákových bund s kapucí, střet hiphopu s hardrockem, divokých tanců, doplněných odhazováním spodního prádla, a nápisů Umíte řvát? Tak řvěte! nakonec skončil hlasovací remízou - obě dvojice si vyhudebnili 137 decibelů. A úplně stejnou hlasitost nahlásil hlukoměr oběma týmům dokonce i při opakovaném rozhodování. Nakonec musel verdikt vynést rozhodčí na základě svých uší a po pečlivé úvaze poslal do dalšího kola duo DJs Robot a Akvamen.

tatabojs

Ve druhém kole na sebe narazili Ghostmother DJs a Tofu Fighters & Soya Bitches, divoká karta Red Bull i-Battle, jediná trojice tohoto večera. Zastánci zdravé výživy ve výživně pestrobarevných kostýmech sice vsadili na tvrdou zabijáckou píseň Killing In The Name Of od Rage Against The Machine, do níž se drsně pohybovali, ale Ghostmother DJs proti nim vytáhli magickou show - svůj hudební výběr doprovodili kouzelnickým vystoupením, při němž nechyběly triky s kartami a čarovným šátkem, dokonce došlo i na žonglování s hořícími fagulemi. Nechybělo sice mnoho, aby klub Roxy zachvátil požár, ale kouzlo nejspíš na diváky zafungovalo, protože tentokrát již funkční měřič diváckého křiku jasně zaznamenal 118 dBA nadšení pro Ghostmothers DJs a o dva decibely nižší aplaus pro divokou kartu.

Ve třetím kole uvítal ring v modrém rohu DJs Jamse Colea a Pavla Svatoně, v protilehlém červeném stanuli Vladimir a Trafik z PSH, kteří na scénu vkročili v maskách z Hvězdných válek. A bojovalo se těžkými zbraněmi, nic nebylo ponecháno náhodě. Relax od Frankie Goes To Hollywood proti Eins Zwei Polizei, prostor dokonce dostali i Rammstein - tvrdá nálož! Možná až příliš, protože publikum nakonec vykřičelo postupové vítězství pro relaxační výkon členů PSH, které ocenilo 117 dBA oproti 114 dBA pro DJs Jamese Colea a Pavla Svatoně.

tatabojs

Poslední battle úvodního kola si vylosovali hodní hoši z Hanspaulky alias Tata Bojs a The Fakes. Zatímco Mardoša a Milan Cais vsadili na umělecky ztvárněná trička, The Fakes volili barevné kšiltovky. Jedni pochodovali v rytmu Četníků, druzí ruřivě skákali do provaziště, publikum bylo nadšeno oběma výkony, ale nakonec hlasivky přiřknuly triumf Tata Bojs, kterým vykřičely 119 dBA a The Fakes 107 decibelů, což byla porážka doslova na hlavu. Postupující do semifinále tedy byli jasní, jde se dál!

První dvojicí bojující o finálovou účast byli DJs Robot a Akvamen, kterým se postavili Ghostmother, kteří vsadili na náročnou image muže v kleci, podpořenou dalšími ohňovými triky mladého kouzelníka. Proti tomu robotický striptýz, který odhalil trikot s vyrýsovaným tělem (bohužel pouze namalovaným) nemohl uspět - tohle byla cesta do pekel, jak správně naznačila píseň Highway To Hell. Přesto byl výsledek těsný - Ghostmother postoupili o jediný decibel, když si vysoutěžili verdikt 116 dBA. Poměrně těsný byl ostatně i druhý souboj, v němž vstoupili do ringu poměřit své hudebně-zábavné síly PSH vs. Tata Bojs. Dvojice Mardoša a Milan Cais ani tentokrát neponechali nic náhodě a do provaziště nakráčeli v zářících kombinézách, aby vizuálně podtrhli své divoké taneční kreace. Kdo ví, zda to byla hudba nebo image, která jim nakonec zajistila o tři decibely vyšší nadšení publika, jenž jim vyřvalo plných 118 dBA. Finálová dvojice byla tím pádem daná - a mohla do ringu, aby zde tentokrát odehrála hned tři minutové ukázky ze skladeb, které by si podle jejich představ mohly nejlépe získat srdce, ale především hlasivky zaplněného Roxy.

tata bojs

Duel začali Tata Bojs, kteří si nestačili ani převléci své úbory, takže opět zářili v růžové a modré kombinéze. To Ghostmother vtrhli do ringu s obřím bubnem, na nějž podporovali svou hudbu, navíc opět doplněnou kouzelnickou show, tentokrát s levitujícím stolkem. Vznášel se krásně, ale nejspíš pro publikum příliš nízko, protože divácký jekot vylétl při ocenění odehraného výkonu pouza na 114 dBA, zatímco Tata Bojs naměřil úctyhodných 119 decibelů. Tím pádem bylo rozhodnuto! And the winner is... TATA BOJS! Stejně jako letos v dubnu při akci Red Bull Soundclash, kde hudebně konverzovali se skupinu Monkey Business. Ostatně o jejich neporazitelnosti už se všeobecně ví i mezi muzikanty. "Tata Bojs jsou zkrátka Tata Bojs, to je u českého publika vyhrávací kapela," tvrdí Jiří Burian ze stříbrné DJské dvojice Ghostmother a dodává: "Pro nás je obrovský úspěch už to, že jsme se vůbec dostali do finále - s něčím takovým jsme vůbec nepočítali. Vždyť konkurence byla obrovská! A prohrát s Tata Bojs není v nejmenším ostuda!" A co na to Tata Bojs? Nenudí už je pořád vyhrávat? "To tak není, to jsou všechno jenom náhody," tvrdí skromně Milan Cais. "Dneska tady byla spousta naprosto vynikajících soupeřů, navíc skvěle připravených! Oproti nim my nebyli vůbec připraveni - vždyť jsme ani neměli kostým na třetí vystoupení! Byli jsme totiž přesvědčení, že po skončení prvního kola půjdeme domů, takže jsme si víceméně jen pro jistotu vzali oblečení ještě na druhé kolo - co kdyby? Ale na postup do finále jsme vůbec nepomýšleli! Vždyť tady byli DJové par excellence, zatímco my jsme dva obyčejní kluci, kteří jenom pouští hudbu, kterou mají rádi," tvrdí Milan Cais z vítězných Tata Bojs. Jak ovšem vidno, vybírali takovou hudbu a dělali k ní takovou show, která se líbila nejen jim, ale hlavně publiku v klubu Roxy na historicky vůbec první české Red Bull i-Battle. A podle jakého klíče vybírali triumfální muziku? "Měli jsme tři složky, které Mardoša pojmenoval: Oldies, Newies a Movies, z nichž jsme podle daného okamžiku vyzobávali to nejlepší. Shodli jsme se totiž na strategii, že nejlepší bude odpovídat kontrasty. Takže jakmile soupeř nasadil temnou elektronickou věc, reagovali jsme něčím veselým a pozitivním. Vlastně bych řekl, že jsme vyhráli pozitivní energií," soudí Milan Cais, který navíc Red Bull i-Battle obohatil o dosud u něj nevídaný akrobatický prvek. "Podařila se mi věc, o níž jsem vůbec netušil, že ji svedu. Ve chvíli, kdy jsme v prvním kole pouštěli Blur, tak jsem při tanci ztratil rovnováhu a při pádu nazad se skulil takovým stylem, že jsem provedl přemet s vytrčením nohou nikdy jsem nic takového nedělal, protože to pochopitelně neumím! Tady je vidět, co s člověkem svede adrenalin!"

Dodal: Pavel Eichler, Next Level
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REDBULL IBATTLE

Pátek 22. 10. 2010
Vstup: předprodej 150,- 220,- na místě do 24:00, poté 250,-
Vystupují:
dj friky, red bull i-battle, utah saints, tofu fighters vj quark /astral d:vision (cz)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika