Zkrocená hora

Zkrocená hora

15. 12. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (1)
Příběh lásky a přátelství od oscarového režiséra Anga Leeho.Film vypráví milostný příběh dvou mladých mužů – rančera a kovboje – kteří se poznali v létě roku 1963 a stali se přáteli na celý život. Prožili mnoho radostí i tragédií, díky kterým poznali slabost a sílu lásky.
Zkrocená hora – premiéra 2.3.2006

Ennis Del Mar (Heath Ledger) a Jack Twist (Jake Gyllenhaal) se seznámí ve Wyomingu, kde pracují jako kovbo-jové na hoře Brokeback. Brzy se stávají nejlepšími přátely. Na konci léta jejich práce končí a každý jde svou cestou.Ennis zůstává ve Wyomingu, kde se ožení s Almou Beers (Michelle Williams), která mu porodí dvě dcery. Rodina se protlouká životem s velkými těžkostmi. Jack odjíždí do Texasu, kde se zamiluje do královny rodea Laureen Newsome (Anne Hathaway). Vezmou se a brzy se jim narodí syn. Uběhnou čtyři roky, když Ennis dostane od Jacka zprávu, že se chystá navštívit Wyoming. Po Jackově příjezdu oba zjišťují, že uplynulá doba na síle jejich citu nic nezměnila.V následujících letech se oba snaží ze všech sil toto pouto udržet. Zjišťují že nejdůležitější v jejich životech je síla přátelství, lásky a důvěry.

Drama oscarového režiséra Anga Leeho Zkrocená hora (Brokeback Mountain) s Heathem Ledgerem a Jakem Gyllenhaalem v hlavních rolích, které bude mít premiéru 2. března 2006, již má na svém kontě:
Hlavní cenu z MFF v Benátkách – Zlatého lva,Výroční cenu newyorských filmových kritiků pro nejlepší film, nejlepšího režiséra a nejlepšího herce v hlavní roli,Výroční cenu losangeleských filmových kritiků pro nejlepší film a nejlepšího režiséra,Výroční cenu sanfranciských filmových kritiků pro nejlepší film, nejlepšího režiséra a nejlepšího herce v hlavní roli

Nyní Zkrocená hora získala sedm nominací na Zlatý glóbus, a to v těchto kategoriích:
Nejlepší film - drama
Nejlepší herec v hlavní roli – Heath Ledger
Nejlepší herečka ve vedlejší roli – Michelle Williams
Nejlepší režie – Ang Lee
Nejlepší scénář - Larry McMurtry, Diana Ossana
Nejlepší píseň - A Love That Will Never Grow Old
Nejlepší hudba – Gustavo Santaolalla



1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

15. 03. 2006 | 03:33:50
+0 | -0
Tento film je prostě dokonalý od té doby co jsem ho viděl mám život naruby,pro mě to není jenom film ale všechno a díky tomuto snímku poznám i co je láska!!Je to to nejlepší co jsem kdy viděl!!!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika