Vlna jménem Public Enemy spláchla SaSaZu

Vlna jménem Public Enemy spláchla SaSaZu

02. 11. 2010  |  Autor: Jack  |  Komentáře (0)
Po dvou letech opět navštívili Prahu. Řeč je o Public Enemy, kteří v Praze oživili písně ze svojí desky ‘‘Fear Of The Black Planet‘‘ z roku 1990 a samozřejmě i z posledního alba s názvem ‘‘How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul?‘‘, které vydali před třemi lety.
Začátek koncertu byl avizován na osmou hodinu, jak je již v SaSaZu tradicí. Role předskokana se ujala tuzemská formace W.W.W., která se pokusila nažhavit zvolna se zaplňující prostor SaSaZu. Toto seskupení začínalo s rapem na začátku devadesátých let a v roce 1997 se rozpadlo, ale nyní už opět vystupuje, poté co se duchovnímu otci kapely Sifonovi podařilo dát kapelu opět dohromady, ačkoli v jiném složení. Nyní se o scratche stará DJ Vejška, zpěv a rap náleží Milese pocházející ze Srbska a rapy a hudební mixy má na starosti Sifon. Jejich vystoupení bylo vcelku povedené, ale to hlavní mělo teprve přijít.

public enemy

Krátce po desáté hodině se na podiu v SaSaZu strhla hlasitá lavina jménem Public Enemy a valila se tu přes dvě hodiny. Do čela se postavili dobře známí rapeři Chuck D s jeho parťákem Flavorem Flavem. Ten diváky nezklamal a na svém krku měl tradiční obří hodiny a neustále svým pohybem na podiu umocňoval skvělou atmosféru v klubu. Vyzýval diváky k opakování textů, skákal do rozvášněného davu a některým se dokonce dostala ta čest si zarapovat po boku této kultovní hip hopové formace. Oba frontmani komunikovali s přirozeností jim vlastní s diváky po celou dobu koncertu. Všichni, kteří mají rádi old school rap, tak při koncertě Public Enemy byli na správném místě a tuto energií nabitou show si prostě museli užít. V holešovickém klubu zazněly hity jako ‘‘Power To The People‘‘,‘‘911 Is a Joke‘‘,‘‘Brothers Gonna Work It Out‘‘ nebo ‘‘Welcome to the Terrordome‘‘.

public enemy

Koncert Public Enemy navštívilo něco kolem 600 lidí a energicky nabitou show si užili všichni měrou vrchovatou. Většinu známých písní rapovali s nimi a domů odcházeli vskutku s velkou spokojeností. Tato formace je na scéně pěknou řádku let a svoji kvalitu si stále drží. Nezbývá než doufat, že Public Enemy a jejich old school rap, jak sami říkají, se nám přijedou do Prahy znovu představit a my tak opět zažijeme jejich osobitou a světem uznávanou hip hopovou show. Na nedělním koncertu formace rozhodně dokázala, že nenadarmo byla  z Long Islands přijata v roce 2007 do Long Isladské síně slávy (Long Island Music Hall of Fame).
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: PUBLIC ENEMY

Neděle 31. 10. 2010
Vstup: 550 Kč
Vystupují:
Public Enemy, WWW
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika