V Roxy dnes ITF Worlds 2005

V Roxy dnes ITF Worlds 2005

17. 12. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Do Prahy se sjeli djs z celého světa na mistrovství světa, kteří vyhráli své národní kvalifikace. Turnaj měl korunovat koncert amerických Non Phixion, ale bohužel byl ze strany kapely stornován.
Do finále ITF postupují nejlepší djs, kteří vyhráli národní kvalifikace, půjde tedy o koncentraci té nejvyšší dýdžejské špičky.
Akce začne kvalifikací v Advancement class, hlavní část programu pak začíná v šest odpoledne a pojede se až do tří do rána.
Kromě kvalitní přehlídky "turntablismu" z celého světa se mohou návštěvníci těšit i na vystoupení "lidského sampleru" Killa Kela anebo amerického rappera Akrobatika.

ITF je soutěž založená na battlech jeden na jednoho, rozdělená do čtyř soutěžních kategorií - Scratching, Beat Juggling, Teamy a Advancement class. Hraje se podle přesně daných pravidel, vystoupení každého soutěžícícího hodnotí a boduje porota.Například v kategorii Scratching - Beat Juggling musí každý DJ v pořadí, vylosovaném před soutěží z klobouku, předvést dva sety o délce tří minut. Porota hodnotí harmonii setu, nadšení, které vyvolá, originalitu, kompozici, technické schopnosti, přesnost nebo vystupování na pódiu.

Termín "turntablism" vymyslel v roce 1995 DJ Babu z Beat Junkies a v zásadě jde o uznání a začlenění gramofonu mezi regulérní hudební nástroje.

"Dříve lidé chtěli kytaru a stát se rockovou hvězdou. Dnes místo ní chtějí gramofon. Věřím, že jednou bude mít svého turntanblistu každá kapela. Vidím dokonce DJ`s i v orchestrech! Vždycky byli jistotou v pozadí, ale nyní se deru d předu. Po 20 letech tak hip hop konečně dospěl ke své startovní čáře," říká Alex Aquino, muž, který před devíti lety ITF založil.

Ozdobou pražského finále ITF měl být koncert amerických Non Phixion, jejichž tři roky staré debutové album The Future Is Now je považováno za jednu z nejvýraznějších hip-hopových desek posledních let. Kapela však nedlouho před akcí své vystoupení zrušila.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika