Subgate: Čekejte party se vším všudy!

Subgate: Čekejte party se vším všudy!

24. 11. 2010  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (2)
Ondřej Beránek alias dj Subgate se momentálně podílí na organizaci party Four Seasons, která se koná již v sobotu v klubu Kostel. Co všechno obnáší naplánovat koncept takového eventu a na co se na Four Seasons můžete těšit, o tom jsme si povídali v následujícím rozhovoru.
Ahoj Ondro, v sobotu startuje první díl party Four Seasons, na jejíž organizaci se aktivně podílíš. Kde vlastně poprvé vzniknul nápad realizovat tuto akci? Myslíš si, že obdobný event na scéně chyběl?
Ahoj, letos o prázdninách jsem si po více jak roční pauze s pořádáním vlastních akcí uvědomil, že uzrál čas na to, abych do toho opět šel. Nějakou dobu jsem si s touto myšlenkou pohrával, ale od začátku jsem měl jasno v tom, že pokud něco dělat, tak ať to má hlavu a patu. Několik týdnů na to jsem se sešel s mým djským kolegou a promotérem úspěšných komerčněji laděných Be Fresh parties - Marty Fishem, slovo dalo slovo a rozhodli jsme se, že do toho půjdeme spolu. On sám měl koncept Four Seasons už v hlavě a mně to přišlo jako dobrý nápad, který má budoucnost a není to jen prvoplánová věc.

Asi nejsem sám kdo přemýšlí nad současným děním na domácí scéně. Těch faktorů, proč se určité věci spojené s jejím vývojem dějí, je opravdu mnoho a mluvit bychom o nich mohli dlouhé hodiny. Jsem rád, že jí společně s Martym můžeme alespoň částečně ovlivnit právě akcí Four Seasons, která by měla být jakýmsi pomyslným mezníkem mezi undergroundem a komerčnějšími formami elektronické hudby a měla by clubberům představit jak známé zahraniční umělce, tak i novou krev a představitele novějšího soundu, jejichž kvalita je nesporná.

Jak bys specifikoval koncept Four Seasons? Chcete se zaměřit na ryze houseové producenty ala Pete Heller nebo budete hledat i jinde?
Na parties si chceme zvát zajímavé umělce světového formátu. Pete Heller je na premiéru tohoto eventu podle našeho názoru umělec na správném místě. Kromě jeho nadčasového hitu Big Love má na svém kontě řadu výborných housových a techhousových tracků jako je například Nu Acid, který je skvělým materiálem. Rádi bychom, aby Four Seasons nebyla primárně jen o housu, ale i o jiných stylech ovšem musíme brát částečně i ohled na dění na scéně a dle toho volit správného headlinera akce.

subgate

Jak u vás probíhá hledání a výběr headlinera?

Částečně jsem to nastínil již v minulé otázce. Je třeba si uvědomit, že doba, kdy chodili lidi na akce, na kterých vystupovali skvělí umělci, kteří jsou dle našeho gusta, jsou ten tam a je třeba přemýšlet tak, aby byl host dle našeho vkusu a zároveň oslovil domácí party people. V případě Peta Hellera to bylo tak, že je to pro nás a pro spoustu dalších opravdová legenda a na jeho tracky jsme před několika lety protancovali nejedny střevíce (smích). Zároveň je jeho současná tvorba blízká našemu oblíbenému soundu a proto ho chceme v České republice opět představit! V hledáčku máme spoustu umělců, o kterých přemýšlíme do budoucna, ale to si zatím necháme pro sebe.

Kolik lidí pracuje na konceptu party kromě tebe a Marty Fishe?

Na samotném konceptu a party spolupracuji společně s Marty Fishem a konkrétně na této akci nám velmi pomáhá pražský afterklub Studio 54 a několik externích spolupracovníků, kteří nás supportují a s naší myšlenkou se ztotožnili, za což jim patří velký dík.

Jak dlouho trvala příprava celé akce?

Příprava trvala téměř 4 měsíce, z čehož poslední 2 jsou velmi časově náročné.

Máte nějaký cíl, nějakého TOP dje, kterého byste sem chtěli v budoucnu pozvat?

Mým snem je Jooris Voorn nebo Kaiserdisco, ale to všechno záleží na vývoji akce a samozřejmě i vývoji situace na scéně a dalších faktorech.

Na co se mohou návštěvníci těšit krom hudby?

Samotný prostor klubu Kostel je opravdu úchvatné a působivé místo. Kromě nabitého lineupu na dvou stagích a nádherného chill outu, kde si budou moci návštěvníci odpočinout a užít si výhled na Prahu, jsou připraveny tanečnice, speciální videoprojekce a dekorace. Prostě mejdan se vším všudy!

Název party zní 4 Seasons, znamená to, že se akce bude konat 4x ročně?

Přesně tak! Party je naplánovaná na jaro, léto, podzim a zimu s tím, že o letním dílu přemýšlíme jakož to o festivalu v centru Prahy, ale nechci předbíhat. Chceme aby byla party Four Seasons synonymem k mejdanu s velkým M, kam se lidi budou chtít chodit bavit a užít si ho na plno!

Jakou houseovou pecku sis v poslední době oblíbil?
Co se týče mého výběru skladeb, pohybuju se na pomezí housu, tech-housu, tech-minimalu a techna. V poslední době u mě vede Jooris Voorn a Were all clean, která je sic trochu staršího data, ale je fakt super!

Nějaký vzkaz čtenářům Poslouchej.net?
Doražte na Four Seasons, skvěle se bavte a sledujte web www.four-seasons.cz, kde se dozvíte veškeré informace o tom, co s tímto konceptem plánujeme!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FOUR SEASONS WITH PETE HELLER

Sobota 27. 11. 2010
Vstup: 180/250
Vystupují:
Pete Heller (Phela, UK) Loutka, Enrico, Lucas Hulan, Subgate, Marty Fish, Nkyp
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kopec
27. 11. 2010 | 15:41:19
+0 | -0
ano voorna
Michael J
25. 11. 2010 | 21:25:26
+0 | -0
ano Jorise sem!!!
SOUTĚŽTE
FOUR SEASONS WITH PETE HELLER, 27.11., Kostel
1x kšiltovka od firmy Skateshop.cz + kuřácký balíček od Growshop.cz + 2 volné vstupy; 1x kuřácký balíček od firmy growshop.cz + 2 volné vstupy; 2x volný vstup; 5 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika