The Feud: Beatles jsou náš vzor

The Feud: Beatles jsou náš vzor

12. 12. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tuto středu vystoupí v Chapeau Rouge dva objevy nezávislé rockové scény – za Česko to budou A Banquet, jejichž debutové album „Kiss the Night“ produkoval Boris Carloff. S nimi vystoupí The Feud z Manchestru, kteří vystupovali na letošním RfP. Ještě před koncertem poskytli The Feud následující rozhovor.
Britská muzika má ve světě obecně dobrou (a možná i legendární) pověst. Existují nějací britští muzikanti, kteří vás ve tvorbě inspirovali? (Kdo z nich je váš oblíbený?)
Řekla by to asi každá skupina, ale úžasní jsou The Beatles. Jejich schopnost psát písně je něco, k čemu opravdu vzhlížíme. Hodně nás také ovlivňují novější skupiny jako Coldplay, Muse a Oasis. Každý z nás má široký záběr muziky, kterou poslouchá, sahající od Rage Against The Machine až po Crowded House (ačkoli, ti nejsou britští). A Stephen má tak trochu rád Lady Gaga.

Vaše rodné město „vyprodukovalo“ spoustu slavných kapel (The Smiths, Morissey, New Order, Oasis, The Feud;). Jak se cítíte jako součást téhle tradice? Najdeme v Manchesteru něco jako pomník bratří Gallagherů nebo je u lidí na prvním místě fotbal?
Ano, Manchester „vyprodukoval“ mnoho slavných kapel a pokračuje v tom. Jsme šťastní, že jsme součástí takového dědictví! I když cítíme, že naše muzika se od většiny manchesterských kapel trochu liší. Najdeme v ní trochu „manchesterského vlivu“ pokud jde o vokály, ale ne tak pokud jde o nástroje a jejich využití. Jsme rádi, když má naše muzika trochu „koule“. Hrajeme a pracujeme tvrdě, jako většina ostatních kapel. Pokud jde o fotbal, ten je a vždycky bude velkou součástí Manchesteru. Jamie (hlavní zpěvák) je velký fanda Manchester United, zatímco Luke (bicí) podporuje londýnský tým a Stephen (basa) se o fotbal vlastně vůbec nezajímá.



Co vlastně děláte kromě muziky? A co byste chtěli dělat v budoucnu (myslím tím práci)?
My všichni jsme teď naplno angažovaní ve skupině a je to pro nás práce na plný úvazek. Stephen právě dokončil studia, zatímco Jamie a Luke je ukončili už před nějakou dobou. Teď je čas soustředit se na muziku a vytvořit si tu největší fanouškovskou základnu, kterou svět kdy viděl (díky České republice).

Kde (a kdy) jste se seznámili s A Banquet? A co si o nich/jejich hudbě myslíte?
A Banquet se na nás obrátili před festivalem Rock for People 2010. Líbili jsme se jim a zeptali se nás, jestli bychom s nimi udělali 2 koncerty...nadšeně jsme souhlasili. Jsou to skvělí kluci a pro koncerty tvrdě dřeli..takže uděláme pořádnou show! Nemůžeme se dočkat, až je uvidíme naživo!

Po koncertě v Chapeau jedete do Belgie. Plánujete nějaké „zámořské“ show?
Popravdě, kvůli počasí jsme byli nuceni zrušit naše další evropské koncerty, ale v únoru se určitě vrátíme na koncerty v Belgii a v Německu. Zatím nemáme naplánované žádné koncerty v USA, ale doufáme, že časem tam nějaké uděláme.

Pracujete na teď na nějakých nových písních?

V tuhle chvíli pracujeme na našem debutovém albu. Letos jsme vydali EP (se singlem „In Between The Lines“ – najdete na iTunes) a plánujeme vydat nové album během příštího roku. Sledujte náš myspace (myspace.com/thefeuduk), najdete tam nová dema! Naše nové věci zní dobře...snad s námi budete souhlasit.

Jaké jsou vaše hudební ambice? Místo, kde by jste si nejraději zahráli?
Vše, co chceme vidět, je dav lidí užívající si naši muziku a zpívající naše texty. Lidé, kteří sledují a oceňují tvoje umění, jsou nedocenitelní. Chceme distribuovat naši muziku k co největšímu množství lidí po celém světě. Jako všichni ostatní chceme, aby naše hlasy byly slyšet!

Letos jste hráli na festivalu Rock for People – jak jste si to užili?
Každý festival s dobrou atmosférou a super lidmi vítáme! Rock for People byl v tomhle ohledu jeden z nejlepších festivalů, na kterých jsme kdy byli. Naši fanoušci v České republice k nám byli velice vstřícní a my jim za to všem moc děkujeme. Slibujeme, že do Čech zase přijedeme, jak jen to bude možné.

Teď taková tradiční otázka pro tenhle čas - už máte nakoupené vánoční dárky?
Při tom, jak jsme momentálně zaměstnaní jsme si vlastně ještě ani neuvědomili, že jsou Vánoce. Vypadá to tak, že prostě v Praze nakoupíme spoustu piva a dáme ho všem kamarádům a příbuzným!

Co byste si přáli k Vánocům vy?
Stephen: K Vánocům bych rád nové boty (trainers). Moje pravá se už rozpadá a mrzne mi noha :) Boty a balíček zázvorových perníčků, to by bylo ono. Taky bych chtěl váhu, protože chci zapracovat a posílit!
Luke: Rád bych pěkný nablýskaný pár paliček, protože je neustále lámu.
Jamie: Mě by potěšila pěkně velká termoska kafe. Miluju kafe! A pak lístky na Michaela Boltona.

Jak budete trávit Silvestra?
Vlastně hrajeme koncert v Kendalu (VB). Jestli je někdo z Česka poblíž Kendalu, přijďte nás podpořit na párty!

Chtěli byste něco vzkázat českým fanouškům, kteří přijdou do Chapeau?
Snad jen, že se moc těšíme, až přijedeme hrát do Prahy do Chapeau Rouge. Prohlíželi jsme si to místo online a vypadá opravdu cool, takže se nemůžeme dočkat, až si tam zahrajeme.

www.myspace.com/thefeuduk

Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LIVE CONCERT

Středa 15. 12. 2010
Vystupují:
A Banquet, The Feud (uk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika