V pořadu Radia 1 se představí Maxence Cyrin

V pořadu Radia 1 se představí Maxence Cyrin

19. 12. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 21. prosince ve 22:00 v pořadu Radio 1 On Stage odvysílá Radio 1 záznam koncertu francouzského hudebníka a skladatele Maxence Cyrina. Jeho vůbec první vystoupení v České republice proběhlo letos v únoru v rámci koncertní série EuroConnections v pražském Paláci Akropolis.
Maxence Cyrin se pod vlivem svých rodičů věnoval klasické hudbě a hře na piano. Později se dostal k elektronice a začal přemýšlet, jak skloubit křehkost klavíru a průraznost taneční hudby. S přítelem a kolegou z rádia, Laurentem Garnierem, přišli na originální nápad – co takhle převést několik čistě elektronických skladeb do tradičního notového zápisu a přehrát je na piano? Maxence se ihned pustil do práce a průběžně Garnierovi posílal své výsledky. Francouzský DJ byl hudbou svého kolegy tak nadšen, že nabídl Maxencovi, aby své debutové album vydal na jeho labelu FCom. V roce 2006 se tak v katalogu známého vydavatelství poprvé objevila čistě akustická deska Modern Rhapsodies, na které Maxence Cyrin představil řadu známých hitů od Aphexe Twina, Mobyho, Depeche Mode, Massive Attack, LFO a dalších hudebníků v sólových klavírních verzích.

Desku u FCom pojal Maxence Cyrin jako odrazový můstek a později se pustil do elektronických a rockových písniček, které jsou mnohem blíž mainstreamu, a proto je zná většina posluchačů. Jeho výběr na albu Novö Piano (2010) sahá od Nirvany, Justice, My Bloody Valentine, Daft Punk, The Pixies až po Beyoncé.

www.myspace.com/maxencecyrin

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika