Mistr mixu Laidback Luke v SaSaZu

Mistr mixu Laidback Luke v SaSaZu

20. 12. 2010  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (15)
Že se poslední víkend před Vánoci do Prahy vypraví jeden z nejznámějších holandských djů současnosti - Laidback Luke, to bylo známo již dlouho. Co však člověk nenaplánuje je počasí. Sníh pokryl celou Evropu a tak Luke van Scheppingen málem nestihl své vystoupení v naší stověžaté matičce.

Nicméně vše se v dobré obrátilo a Laidback Luke dorazil do Prahy a od jedné hodiny se mohl postavit za mix pult. Pojďme ale popořadě k průběhu celé párty.

Do klubu, který má přívlastek nejluxusnějšího v ČR, jsem dorazil kolem půlnoci. Slušně zaplněný parket zrovna bavil DJ John Culter, o kterém v kuloárech kolují nepříliš lichotivé zvěsti. Ale každý ať si udělá obrázek sám. Mě v SaSaZu Culter nepřekvapil a ani neurazil a hodinka jeho vystoupení byla adekvátní warm up před hvězdou večera.

Laidback Luke, vlastním jménem Luke van Scheppingen, se narodil v Manile na Filipínách, ale obecně ho všichni považují za holandského DJe a producenta. O tomto vzrůstově nepříliš vysokém pánovi byste jen stěží řekli, že je DJ a dokonce jeden z těch nejlepších ve svém oboru. Za obličejem devatenáctiletého chlapce se však skrývá muž narozený v roce 1976. Popravdě by si měl Luke patentovat recept na mladistvý vzhled a prodat ho nějaké kosmetické firmě. Ale pojďme zpět k hudbě.

Laidback Luke se za mix pult a tři CD playery postavil kolem jedné hodiny ranní a hned se vám začaly dít věci. První věc, co každého zaujme, je ta, že Laidback nepoužívá klasická DJská sluchátka, ale pouze takzvané pecky od firmy Earproof. Díky těmto sluchátkům, která mu slouží jako monitory, již nemusí používat ty externí a značně si tak chrání sluch. Více o tom, jak celý systém funguje, se můžete dočíst v rozhovoru, který jsme vám již dříve přinesli na našem serveru. Další věcí, co zaujme především váš sluch je dokonalost mixu, jakou Laidback Luke předvádí. Musel jsem se smát, když jsem četl reportáž z vystoupení Luka na jednom konkurenčním serveru, kde autor kritizuje srovnávání beatu tohoto holandského DJe. Ano, Luke beaty skutečně nesrovnává, jeho dokonalá technika mixu, kdy najednou ovládá tři CD playery, totiž dává vytvořit něčemu daleko úžasnějšímu. Nikdy se nenudíte, protože dává živě vzniknout úplně novým mashupům a vytváří zcela nové tracky. Acapelly a nejrůznější efekty jsou rozhodně dobrou pomůckou, pokud se dostanou do těch správných rukou.

Laidback Luke začal svůj set hitově a v podstatě po celou dobu se v takovém duchu nesl. Bylo vidět, že první tři řady parketu patří Laidbackovým fanouškům, kteří již od prvních tónů tracku od SHM – Miami 2 Ibiza ukazovali svou náklonnost k mistrovi, a co chvíli bylo slyšet sborové volání: „Laidback Luke, Laidback Luke“. Další tracky, které mi utkvěly v paměti, byly: Avicii & Sebastien Drums - My Feelings For You, Duck Sauce – Barbra Straisand, Nouveau Yorican - Chiuso (Original Mix), Laidback Luke – Till tonight, Laidback Luke and Steve Angello – Show me love, Supermode – Tell me why, Sidney Samson ft Sicerow - Fill U Up (Original mix) nebo Funkerman – Speed up a mnoho dalších hitovek. Co ovšem muselo překvapit úplně každého, byl track od Tiesta – Traffic. Nevím proč, ale slyšet tuto „vykopávku“ od někoho jiného, asi se sbalím a jdu domů, ale Luke dokázal tuto trance hymnu tak skvěle zakomponovat do svého setu, že opravdu skákalo celé SaSaZu. Co také dokáže vytvořit skvělou atmosféru, je komunikace DJe s publikem. A Laidback Luke tuto disciplínu ovládá na výbornou. Úsměvy rozdával na všechny strany, nezapomněl ani své oblíbené salutování nebo neobvyklé taneční kreace. Skutečně, tento pán se dovede hudbou bavit a baví i tak všechny kolem sebe. A i když tour manager zakázal přítomným kameramanům točit videoreportáž, protože prý je v klubu málo lidí, myslím si, že těch zhruba 1500 návštěvníků vytvořilo skvělou atmosféru, která dala Lukovi najevo, že je u nás oblíben a vždy vítán.

Poslední set večera spočíval na bedrech české nejobsazovanější DJky, a sice LayDee Jane. A i když bych zde mohl napsat samostatný kritický report na její vystoupení, raději se zdržím komentářů a řeknu jen to, že její set mě neoslovil a spolu se mnou i značnou část publika.

Shrnu-li páteční akci v SaSaZu, musím dokola pět chválu na vystoupení holandského mága, který rozproudil krev v žilách nejednomu milovníkovi taneční hudby. Slabší zvuk při setu Johna Cultera byl však nahrazen dokonalým zvukem při vystoupení Laidback Luka. Velká LED stěna za DJským pultem také vytvořila skvělý dojem. Co trochu kazilo renomé párty před jejím samotným začátkem, byla DJská soutěž, kdy účastníkům bezdůvodně mizely hlasy a tato skutečnost tak vytvořila pocit frašky. Tak i tak patří jedno velké díky společnosti Live61, která nám Laidbacka Luka do ČR dovezla na klubovou párty a doufejme, že takovýchto jmen bude v budoucnu více a více.

Oficiální vyjádřeni pořadatelů k akci zde.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LAIDBACK LUKE

Pátek 17. 12. 2010
Vstup: 390,- do 20.10. 490,- do 20.11. 590,- do 17.12. 650,- na místě
Vystupují:
Laidback Luke
Další informace
15 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Marten Halfman
23. 12. 2010 | 15:32:55
+0 | -0
ona by nova djska krev byla ale neni to ani o tom co umis ale o tom kolik komu nabidnes...
Klaraman
23. 12. 2010 | 11:37:17
+0 | -0
ahoj bando, presne radeji taky slysim presny mixy ze dvou kanalu nez gulasek s bramburkama, coz v dnesni dobe nechapu ve svete BPM detektoru a srovnavacu. Navic odehrat set na CDJ 1000 a vejs neni nic sloziteho, je to stroj ktery padne kazdemu do ruky. Vratime se k hvezde jmenem Laydee Jane, to je presne ukazka nasi slavne spicky. Jednou jsem od ni chtel podpis a poslala me nekam a jednou jsem chtel s ni udelat fotku a dopadl jsem stejne. Rekla mi ze si to musim domluvit s majitelem a ochrankou. Je to trapka! To bylo asi pred peti lety, od te doby ji nemuzu vystat a i kdyby nyl lepsi line up a ona tam hrala tak na tu akci proste nejdu. Chce to novou krev, ale bohuzel zajem o djovani upadl, tak snad se nedockame ze jednou nam bude hrat robot dj_:) pro Laydee Jane, nauc se uz chovat a pomalicku odejdi do djskeho duchodu a zaloz rodinu jinak budes seschla prodavat party na Vaclavaku. Mejte se
Laktos
23. 12. 2010 | 10:57:26
+0 | -0
Hele, ja si myslim ze kolem Luka je moc zivo. Ja ho slysel jednou v zivote hrat a musim rict, ze jsem z toho mel gulas :D Mam rad dj co drzi mix 2 minuty a hraje si stim: D ne ze kazdy vokal da do echa :D Kdo slysel hrat Axwella, tak se u Luka musi smat :D Co predvadel Axwell na Machci byla takova krasa :D kdyz se podivam na videa z Luka tak je to placani stylu a nulove umeni :D Bavic to asi bude ale ne takovej aby byl bran za takovou hvezdu :D



Co ta holka komu udelala? ?:D

Ja osobne ji neznam, ale uz jsem o ni slysel veci, kterym se neda ani verit :D Myslim ze vse je skvele ukazane v dile FB na ocku :D http://www.youtube.com/watch?v=7-qMD_MXkHk&playnext=1&list=PLFCE3547816B0A7C8&index=11

Myslim ze jeji hrani je ukazak toho jak se hrat nema :D nepresne mixovani a neustale mavani nad hlavou :D bohuzel ji nekdo zezadu tlaci tak hraje :D ale co kdyz se vam nelibi, tak nezlezte do SASAZU nebo Meky a jdete na poradnou muziku!!!



Bohuzel kazdy breci jak to tady stoji za hovno, ale aby lidi na ty sracky prestali chodit to ne :D
Martinez
23. 12. 2010 | 10:37:16
+0 | -0

pro MOU

je to napsane v prohlaseni poradatele...
Mou
23. 12. 2010 | 10:22:55
+0 | -0
report je opravdu fainý, jen at vsichni pisou co si mysli. chceme novy djs a budeme na ne chodit :) slibujeme. Ale proc sem pisu, ja na akci sice nebyl, ale zajimalo by me, kdo ze to vyhral tu soutez o dje hosta z facebooku, jak se posilali ty sety. Kdo to vyhral? vite nekdo? diky za info

22. 12. 2010 | 17:33:42
+0 | -0

report

Pravdivý, přesný a lepší než můj, to bez pochyb. Ale pokud byl redaktor opravdu až do konce, myslím si že ti co tam tancovali na Laydee Jane si to užívali opravdu víc než chvílemi na Lukea. Laidback Luke hrál fajně, ale nebylo to 100% a za tím si stojím :) Jinak díky za kritiku, já tady nemám co vytknout :)
Tomas
22. 12. 2010 | 12:43:38
+0 | -0
tady nejde o to kolik komu je let, ale jalk se chova, kouknete na ni a mysli si o sobe jaka je hvezda. Osobne do Sasazu nikdy nepujdu, jsou lepsi party za daleko lepsi penize. Nebudu to nejak rozebirat, ale bez make upu by asi za pultem uz stat nemohla a kdyz je tak uprimna holka at rekne kolik casu travi pred vystoupenim aby ucarovala slepe a hluche publikum. Jeji sety nemaji hlavu ani patu, des des des. Jo Tryskac libimseti party neletej, ted uz facebook

22. 12. 2010 | 09:32:05
+0 | -0
TU TO VAZNE BAVI:-)

http://www.poslouchej.net/fotos/albums/10-12-15-laidbackluke-danceevent/P1750785.jpg



http://www.poslouchej.net/fotos/albums/10-12-15-laidbackluke-danceevent/P1750718.jpg



a tady jedna carodejnicka:-)

http://techno.cz/gallery2/d/942015-3/6P2Q8120.jpg




22. 12. 2010 | 09:16:22
+0 | -0

Laydee Jane

tvle jestli vám jde o to jak dj vypadá a jestli je mladej nebo starej tak si chodte do fejsu nebo do duplexu na libimseti party... panebože.... co má společnýho s muzikou něco jako kolik je djovi/djane let nebo jestli vypadá cool... fakt se běžte bodnout a radši si zapněte mtv a poslouchejte davida guettu :D Laydee Jane vždycky hrala a bude hrat techtrance ...Luke hraje electrohouse... a tyhle styly, i kdyz delaj tuc tuc, dost se liší, čili rozumim že to nesedlo fandům Luka... každopádně za to ale nemůže ona nýbrž ten kdo jí dal do lineupu.... A BERTE SI NĚKOHO DO HUBY AŽ SAMI NĚCO DOKÁŽETE... !
Tomas
21. 12. 2010 | 19:24:19
+0 | -0
no tak to me dostalo:))) proste propagace sracek
Dolikus
21. 12. 2010 | 18:55:48
+0 | -0
Skvělej report a autorovi tleskám! Jen víc podobnejch lidí na svém místě:)



Pro slabší povahy doporučuju report na techno.cz :D Za tohle by měli zavírat :D

http://techno.cz/clanek/36119/report-z-akce-laidback-luke-od-cesi
jAMiEE
21. 12. 2010 | 14:08:53
+0 | -0
Super report!
Martinez
21. 12. 2010 | 09:10:11
+0 | -0
tak culter tam bude vzdy...on si tydle akce dela...jak jsem napsal vyse...neurazil ani neprekvapil...proste zlaty stred
Tomas
21. 12. 2010 | 09:10:04
+0 | -0

pro prekrasnou Laydee Jane

Ja uz nechapu lidi, kteri takovou pipku plati. Nejen ze asi nestpoji nejmin, ale je uz s prominutim stara a sesla a navic nikdy neumela hrat. Je na case pritahnout nejakou mladou svezi holku za dj pult a vystrnadit takovou zmejkapovanou marfusu Laydee Jane. Jeji gesta, chovani, arogance jsou vzdy na prvnim miste. Komu zase dala, aly hrala v Sasazu :))) rada pro majitele klubu a managery, jsou hezci, mladsi a mene narocny jak tato seschlina! Dobrej clanek a palec nahoru za uprimnost. Hold dneska dj nehraje tam kde si zaslouzi, proto nase ceska djejska smetanka je tam kde je. Jinak hlavni hvezda tohoto vecera je jasna. Zacinajici dj mohl byt uplne nikdo jiny...
johannes
21. 12. 2010 | 08:53:59
+0 | -0
nebyl jsem tam, škoda, ale vynikající článek! a s culterem + laydee jane.....parada:-) kez by otevřeli oči ti naši clubbeři :-))
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika