Report z The Fugees

Report z The Fugees

02. 01. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Bratislava se nakonec dočkala! Po určitých peripetiích s vízami Wyclefa Jeana kvůli kterému se musel původní termín koncertu zrušit, nejslavnější hip-hopová skupina 90. let The Fugees zavítala dva dny před novým rokem do Bratislavy.
Bratislava sa predsa len dočkala! Po určitých peripetiách s vízami Wyclefa Jeana kvôli ktorým sa musel pôvodný termín koncertu 29. november zrušiť, najslávnejšia hip-hopová skupina 90. rokov The Fugees zavítala včera do Bratislavy.

Hovorí sa, to najlepšie na koniec a čo sa týka koncertov na Slovensku, zdá sa, že to najlepšie prišlo naozaj ako posledné. The Fugees vystúpili v Bratislave iba dva dni pred Štedrým dňom a pár dní pred koncom roka a ich vystúpenie bolo právom ohlasované ako najväčšia koncertná udalosť roka na Slovensku.

Už samotné turné The Fugees, ktoré zakončili práve včerajším koncertom v Bratislave, je v hudobnom svete obrovskou udalosťou vzhľadom na 9-ročné odmlčanie sa jej členov. Tí sa po sólových projektoch dali v tomto roku opäť dokopy a začiatkom budúceho roka má vyjsť ich nový album.

Včerajším koncertom v Inchebe Aréne potvrdili, že sú v plnej sile späť na hudobnej scéne a v chladný predvianočný čas dostali celú nabitú halu do varu. Ako predkapela sa predstavila slovenská hip-hopová formácia Kontrafakt, ktorá zožala väčší aplaus pri svojom príchode na pódium, než pri odchode z neho.

Ešte pred nástupom samotných The Fugees patrilo pódium ich DJovi, ktorý svojimi šamanskými kúskami za mixážnym pultom nadchol celú Arénu. Po stupňujúcom sa skandovaní vybehol na pódium ako prvý Wyclef Jean, ktorý sa ukázal, prinajmešnom aspoň v ten večer, ako dominantný člen skupiny.

Cover-verziou hitu Boba Marleyho Redemption Song odštartoval takmer trojhodinovú hip-hopovú party. To, čo sa včera na koncerte The Fugees dialo, sa naozaj nedá opísať inak, než energická, živelná party; na ktorej sa diváci zliali do jedného skandujúceho, vyskakujúceho, tancujúceho celku a „účinkujúci“ prekročili hranicu medzi pódiom a hľadiskom.

The Fugees spustili na úvod svoje dva známe hity z albumu The Score (1997): How Many Mics a Zealots, z ktorého sa predalo 14 milónov kusov, čo im vynieslo multiplatinovú platňu za predaj. Chvíľu na to sa Wyclef Jean prejavil ako správny tvrdý hip-hoper, keď odkázal fotografom pod pódiom, že ľudia ich síce majú radi, ale že teraz chcú vidieť show, tak nech sa radšej spakujú ...kam, to naznačil kopnutím. Divákov jeho reakcia nadchla, a to už bolo jasné, že Wyclef a oni si padli jednoznačne do oka. To sa ich už pýtal, ako sa majú, či sú radi, že sú tu dnes večer, pretože The Fugees sú veľmi radi, že sú na Slovensku. Vzápätí si vylial na hlavu fľašu vody a skočil medzi divákov, a tak ochrankári mali v ten večer prvýkrát čo robiť. Ďalej prišli na rad najväčšie hity skupiny ako Fu-Gee-La, Ready or Not, Killing me Softly, The Beast, ktoré prestriedali s piesňami zo svojho prvého albumu Blunted on Reality a svojimi sólovými výstupmi.

Počas nich vynikla najmä Lauryn Hill a jej spevácke kvality. Práve vďaka nim si vystačila na javisku aj bez šoumenských kúskov, ktoré nechala na Wyclefa. Ten sa v polovici koncertu neváhal opäť vmiešať medzi divákov, predral sa skoro až k zadným radám, zdvihol na nohy aj tých, ktorí sedeli, a keď prišla pre neho ochranka, nechal vyhecovaným fanúšikom aspoň svoje tričko. Najmenej sa z celej skupiny prejavil Pras, ktorý popri excentrickému Wyclefovi a charizmatickej Lauryn ostal akoby v úzadí.

Celý koncert niemal ziadnu chybičku krásy. Dojem z koncertu a bol fantastický. Pre fanúšikov The Fugees bol ich včerajší koncert určite tým najkrajším vianočným darčekom.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika