Na dnb noc MainframeCZ zavítá MC Youthstar

Na dnb noc MainframeCZ zavítá MC Youthstar

13. 01. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Člen proslulé francouzské partičky Dirtyphonics, MC Youthstar, zavítá již tento pátek do Prahy. Vystoupí zde na nové klubové dnb noci MainframeCZ v klubu Matrix. MC Youthstar svým jedinečným hlasem doplní energické sety dalších zahraničních interpretů, jako je rakouský DisasZt či projekt Body&Soul. Českou scénu zastoupí Katcha, jež akci současně pořádá, dále se představí MC Katrin, Rido a Akira.
Jedním z nejočekávanějších vystoupení noci MANFRAME CZ bude bezesporu vystoupení francouzského MC Youthstara, který se proslavil ve spojení se slavnými Dirtyphonics. Vlastním jménem Jamie Morgan-Davies rozvíjel svůj talent již od dětství, o jeho výjimečnosti svědčí skutečnost, že během své pěvecké kariéry vystupoval společně s takovými jmény jako je Mix Master Mike (Beastie Boys), Dilated People, Roni Size, Andy C, DJ Hype a řadou dalších. Od roku 2008 se jeho jméno začalo spojovat s Dirtyphonics.



Svým vokálem umí roztančit davy na velkých festivalech i ve vyhlášených klubech a tento pátek se o to stejné pokusí i v Praze, kde hudebně doprovodí sety DJe a producenta DisasZta a projektu Body&Soul.

DisasZt platí za jednoho z nejlepších d´n´b DJs v Rakousku, vedle vlastního hraní založil label s názvem Mainframe Recordings a provozuje vlastní klub ZOO. Stojí za velmi úspěšnou klubovou drum and bassovou nocí v Rakousku. Více zajímavostí najdete v následujícím rozhovoru:

Máš hodně neobvyklou přezdívku „DisasZt“. Jak vlastně vznikla? Slyšela jsem, že za to může tvoje babička...
DisasZt: Haha! Jojo, je to pravda. V létě 1994 přišla moje babička do pokoje a křičela, abych ztlumil muziku. Zeptala se: „Co je to za katastrofální muziku, co si pouštíš?“. No, a přezdívka byla na světě. (na vysvětlenou: anglicky Disaster znamená katastrofu, pohromu...)

Tento týden přijedeš do Prahy na novou drum and bassovou noc MAINFRAME CZ. Akci s podobným názvem jsi před lety založil v Rakousku a dnes je velmi úspěšná. Jak vznikl tento koncept?
DisasZt: S Katchou se známe už hodně dlouho a jednou ji napadlo udělat opravdu pořádný mejdan s názvem Mainframe CZ v Čechách. Mainframe v Rakousku znamená víc než jen název party, vystupují zde hlavně producenti. Právě to se Katche na celém konceptu zalíbilo, chce dát větší prostor producentům.

disaszt

Jaká je rakouská drum and bassová scéna?

DisasZt: Máme poměrně velkou scénu. Jmenovat můžu třeba Steroclub v Klagenfurtu,kde pořádá MC Daxta (Criminal Beats) a ostatní hodně akcí, v Tyrolsku je to Tabularasa, SICK SICK Parties, Beat it! od DJ Raw.Fulla a Dkaye, Slap a samozřejmě Mainframe....

Jsi hodně aktivní muzikant: kritiky tě hodnotí jako nejlepšího rakouského drum and bassového DJe, kromě toho skládáš vlastní hudbu, provozuješ svůj klub ve Vídni a vedeš hudební vydavatelství. Máš ještě nějaký nesplněný sen?

DisasZt: Jasně, že mám. Je jich spousta a těžko vybrat jen nějaký.

V ČR jsi už hrál v minulosti. Můžeš tedy srovnat, jaké je české a rakouské publikum?
DisasZt: Ano, už jsem u vás několikrát vystupoval a pokaždé to bylo skvělé. Myslím, že Češi se dokážou skvěle vcítit do rytmu téhle hudby a umí se na party pořádně bavit!

Máš letos nějaké novoroční předsevzetí?

DisasZt: Chtěl bych dokončit svoje album.

Program akce:

21.00 - 22.30 AKIRA
22.30 - 00.00 RIDO
00.00 - 01:30 DISASZT (AUDIOPORN/MAINFRAME/VIPER)
01:30 - 03:00 BODY&SOUL (NASCA/VIRUS/BBK/VIPER)
03:00 - 04:30 KATCHA & MC KATRIN

www.mainframecz.cz

Dodal: Aleš Povr, 4info.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MAINFRAME CZ

Pátek 14. 1. 2011
Vystupují:
Katcha, DisasZt, Body&Soul, MC Youthstar, MC Katrin, Rido, Akira
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
jirka
04. 01. 2011 | 07:44:07
+0 | -0

MAINFRAME - nová DNB klubovka

pátek 14. 01. 2011 / Matrix

[i: Katcha, DisasZt, Body&Soul, MC Youthstar, MC Katrin, Rido, Akira[/i:

[img: http://www.poslouchej.net/forum/userpix/2_mainframe_1.jpg[/img:


SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika