Rozhovor s Koenem Groeneveldem

Rozhovor s Koenem Groeneveldem

26. 01. 2011  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Koen Groeneveld je jeden z nejlepších tech-housových hudebníků současnosti. Tomuto dji a producentovi se však nedostává takového uznání, jaké by si zasloužil. My vám přinášíme rozhovor s tímto velice nadaným Holanďanem.
Na klubové scéně se Koen pohybuje již hezkou řádku let. Ovšem jeho tech-house/techno/progressive produkce začala sklízet úspěchy v posledních zhruba dvou letech. Koen je specifický svým dynamickým zvukem. V roce 2008 založil svůj vlastní label Abzolut a stal se tak nedílnou a velkou součástí tech-housové scény. Za povšimnutí zajisté stojí jeho sólové počiny jako CVR, Air Breaks, Stick Shaker nebo Gotta Move. Velmi často také spolupracuje s producentem Addy van der Zwan, se kterým udělali remix tracku Hi-Track – Hey Hey Hey, tracky Do it Do it, Morolando a nebo již zmiňované Air Breaks a Gotta Move. Opomenout nesmíme ani remixy pro Tocadisca, Davida Guettu nebo Sebastiana Legera.

Můžeš nám prozradit, jak jsi se dostal k elektronické hudbě a především k techno a tech-house?
K elektronické hudbě jsem se dostal již před hodně dlouhou dobou. V té době disko vládlo světu. Vždy jsem měl rád techno a tech-house, ale kdy mě to skutečně chytlo, bylo v roce 2007. Začal jsem skládat tracky a po pár singlech na mém vlastním vydavatelství aBZoluT jsem vydal E.P. Flight. A skladba z tohoto E.P. s názvem Wake Turbulence se stala číslem jedna v červnu 2008 na Beatportu.

V roce 2008 jsi založil svůj vlasní label Abzolut. Od té doby vyšlo několik neuvěřitelných tracků, na kterých jsi spolupracoval s kolegy Addy van der Zwan nebo Jon Rundell. Máš pocit, že si tvá značka vyvinula vlastní zvuk, jaký jste zamýšleli, když jste vydavatelství před dvěma lety spustili?
Jsem velmi spokojený s tím, jak se naše značka vyvinula. Představuje i můj osobní vkus a můj styl, když hraji jako DJ. Jedná se o dynamický mix techna, minimalu a tech-house.



Jaké pocity máš z vývoje nizozemské tech-housové hudební scény?
No, jsem trochu nováčkem v tomto žánru, takže bude trošku těžší odpovědět na otázku ohledně samotné scény. Jedna věc je ale jistá. Můžeme v Holandsku být určitě být hrdí na jednu z největších techno akcí na Zemi, a sice Awakenings.

Baví tě hrát na takové akci? Máš pocit, že lidé jsou vnímaví ke tvému stylu?
Bohužel já moc nehraji v mé rodné zemi, ale když tady hraji, mám rád atmosféru a jsem spokojený s odezvou od lidí.

Abzolut Essentials 2010-2 je poslední kompilací vydanou tvojí značkou. Obsahuje i některé skladby z roku 2010. Jsi spokojený s tím, jak rok 2010 proběhl pro tebe a pro tvoje vydavatelství co se týká vydané hudby a celkové podpory?
Jsem velmi šťastný, ano! Obzvláště skvěle dopadlo Disko Tek EP, na kterém jsem spolupracoval s mým kolegou Addy van der Zwan.



Co můžeme očekávat od nadcházejících vydaných tracků nebo spolupráce?
Připravuje se několik nahrávek, které má na svědomí talentovaný producent Arturo Silvestre. Připravují se i další dva projekty s poměrně velkými jmény, které ale musím držet zatím v tajnosti.

Můžeš nám dát trochu informací o tvojí tour po Indii? Co vyvolalo tento nápad, a co víš o tamní elektronické scéně?
Pokud se nemýlím, můj kolega z vydavatelství Toolroom Records v UK, Paul Thomas, má něco společného s mojí cestou do Indie. V tomto okamžiku ale nemám žádné tušení, jaká je tamní hudební scéna.

Jak vypadá tvoje studio? Zajímalo by nás, jaké používáš vybavení, že máš vždy tak skvělý zvuk.
Používám ty velké Dynaudio M3 reproduktory jako monitory, které jsem již jednou zničil, ale stále poskytují čerstvý zvuk na maximální hlasitost! To je ta hlavní věc, která dělá tu skvělou práci. Samozřejmě je to všechno o kuchaři a ne o kuchyni, ale ty reproduktory mi pomáhají udržet silný zvuk.



Jaký používáš ke své produkci software?
Cubase

Jaké nejčastěji používáš plug-iny?
Moje nejoblívenější jsou Styles Remix, Vanguard, Nexus, Sylenth1 a Minimoog.

Je něco, co bys chtěl říci všem svým fanouškům?
Jasně! Díky za sympatie a podporu, kterou projevujete mé hudbě. Doufám, že vás bude moje hudba těšit i nadále a hodně dlouhou dobu.

Více o producentovi Koen Groeneveld se můžete dozvědět zde: www.koengroeneveld.com

Zdroj: www.housemusicessentials.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika