Kalendář koncertů 2/11

Kalendář koncertů 2/11

30. 01. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (2)
Moje osobní jednička pro únor je jasná: úderníci Sleigh Bells, kteří nedávno vyplivli nový klip, vystoupí v MeetFactory. I dál ale laťka drží: Young Gods se projedou po celé ČR a zastaví taky dvakrát v Akropoli, kde pár dní před nima vystoupí rakouští eklektici Sofa Surfers a po nich zase konžský projekt Konono No.1. Plus několik dalších tipů na koncerty během února.
1.2. - Sleigh Bells
Alexis Krauss a Derek Miller jsou Sleigh Bells. On pochází z hard-core kapely Poison the Well, ona je bývala dětská hvězda showbizz a než potkala Alexise dělala pop. Pak se do toho příběhu přimotal Sasha Frere-Jones z New Yorkeru a pak M.I.A. No a pak bylo album Treats, koktejl dost hrubé rockové kytary a elektroniky. A pak byl koncert v Praze.

5. 2. - Sofa Surfers

Vídeňský eklektický surf na pomezí několika žánrů. Sofa Surfers vydali před rokem desku Blindside, která je druhou plackou s novým zpěvákem Mani Obeyou na palubě. Rakouští instrumentalisté jsou známí pro svůj vynalézavý přístup k hudební tvorbě, kterou charakterizují alba Transit nebo Cargo poskládaná z dubstepových, experimentálních nebo hiphop prvků. Poslední deska ale tyto Vídeňáky vyvedla na „čistější“, post-rockové, území, kde jim to, aspoň podle ohlasů, dost svědčí.

11.2. - Zombie Zombie

Francouzské duo ZZ vystoupí v MeetFactory se svojí zánovní deskou coverů klasických horrorových soundtracků Johna Carpentera, který se proslavil třeba filmem „The Thing“ s K. Russelem v hlavní roli. ZZ jsou Etienne Jaumet a Cosmic Neman, kteří debutovali albem A Land For Renegades. Jejich poslední deska, ze které se v MeetFactory bude hrát, zpracovává hudbu z 5 Carpenterových nejznámějších filmů a vypadá jak obal VHSky z osmdesátých let.

12. 2. - Polite Sleeper

Mám pocit, že není lepší místo než krafárna Rubín pro Polite Sleeper. Je možné, že si Jason Orlovich budes stěžovat na ta oblaka cigaretového dýmu, ale jinak mu tam bude s jeho unikátně zpracovanou freak folkařinou moc dobře. Polite Sleeper jsou písničkáři, kteří se nebojí sem tam nabourat i do punkové energie nebo připomínat Becka a do Prahy přijedou se svým posledním albem Turf Music

18.2. - New Young Pony Club

Londýnská pětka postpunkově laděných diskolhářů s bizarním názvem se přihlásí o slovo vůbec poprvé v ČR v pražské MeetFactory. Tahita Bulmer sice na posledním albu The Optimist, které si to u kritiků poněkud podělalo, není tak rozpustilá jako na úspěšném debutu Fantastic Playroom, ale mám pocit, že to s váma párkrát určitě zaškube.A když ne, tak aspoň zavzpomínáte na Ladytron, které NYPC jakoby z oka vypadli.

18. 2. (19.2.) - The Young Gods
Mladí bohové vyrážejí na několikazastávkové turné po ČR, což by samo o sobě stačilo na zprávu měsíce. Post-industriální Švýcaři mají po 25 letech existence na krku další desku (Everybody Knows) a už po několikráté jsou v Praze. Naposledy, když jsem je viděl, tak do jejich elektronického houští přednášel Jeremy Narby, botanik a neuronaut, o šamanech amazonského pralesa. Tentokrát to sice bude bez kosmického hada, DNA a ayahuasce, ale nebude to o nic menší zážitek.

23. 2. - Konono No.1
Africký DIY projekt Konono No. 1 kombinuje tradiční africkou hudbu, elektroniku a hru na zbytky z aut a nádobí. Jako přední reprezentanti afrického kontinentu (Kinshasa, Kongo) spolupracovali třeba s Björk na jejím songu Earth Intruders z alba Volta, ale inspirovali i zástupy ostatních formací tzv. world music. Zakladatel Konono No.1 Mawangu Mingiedi zpočátku zpracovával hudbu etnické skupiny Zombo, aby se později propracoval(i) k likembé, nástroji podobnému piánu s železnými klávesami.

24.2. - Gold Panda
V rámci únorových Euroconnections se představí Gold Panda, který před nedávnem vydal elektronickou desku Lucky Shiner. Do Paláce Akropolis přiveze neposednou směs beatů a samply nalezených zvuků, kterých si nikdo ostatní nevšímá. Výsledný koktejl připomíná třeba elektroniku Four Tet, řízlou, vzhledem ke kořenům Pandy, asijskými motivy. Jako předskokani se představí Dj-ské duo české provenience Iva 8bitová a Dj Menšík, čti hudební publicisté, co se dali na Dj-ing.

Další koncerty v únoru: 2. 2. Hybrid (LMB) / 2. 2. Jan Bang (Music Infinity, Akropolis) / 10. 2. Pavel Bobek – Jaromir 99 – Please The Trees (Kostel sv. Šimona a Judy, Pha) / 15. 2. Maps and Atlases (Strahov 007) / 17. 2. Gabin (Akropolis) / 17. 2. Scott Kelly (Fléda) / 22. 2. Natálie Kocáb (Akropolis) / 23. 2. Tata Bojs (Fléda) / 25. 2. Gotan Project (Archa) / 26. 2. Apocalyptica (Archa)
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
a
17. 02. 2011 | 16:34:25
+0 | -0

co

gold panda ?
Yannd
02. 02. 2011 | 20:57:34
+0 | -0
Gotan Project - pro mě jednoznačně koncert měsíce;)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika