Bleskový koncert: Sleigh Bells v Praze

Bleskový koncert: Sleigh Bells v Praze

07. 02. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Znáte to cuknutí, když kolem vašeho couráku projede rychlík? Tak nějak jsem si připadal na koncertě Sleigh Bells, brooklynského noise-popového dua, při jejich bleskovém půlhodinovém vystoupení v MeetFactory minulý týden.
Sleigh Bells už v rozhovoru před pražskou premiérou avizovali, že se fanoušci nedočkají žádného improvizačního překvápka. Vzhledem k tomu, jak dlouho existují, kolik toho stihli udělat a s ohledem na techniku, která limituje, se prostě budou držet lajny desky Treats, nechali se slyšet. A jak řekli, tak udělali – koncert byl super rychlý, délku nahradili intenzitou a atmosféru zahustili tunama světel a spoustou mlhy. Před hradbou Marshall zesilovačů pobíhala Alexis Krauss ve svých bílých elasťácích s černýma lebkama a když se člověk postavil pěkně vedle pódia – MeetFactory je v tomhle ohledu vynikající prostor, do kotle se sice během koncertu jde proboxovat těžko, ale z bočního pohledu máte koncert jak na dlani – byla i s Derekem na dosah ruky.

Jenže co fungovalo na jiných koncertech, nefungovalo na Sleigh Bells: svoji daň si vybralo nehorázně dlouhé čekání, které ne moc slavně vyplnila česká testosteronová dvojka Chick´n´Dale, a taky hlasitost koncertu, která hraničila s torturou. Připadalo mi, že hlas Alexis, který celou tu noise-popovou divočinu vede, ve změti riffů a beatů zpočátku úplně zanikal. Dost jsem tím trpěl, a tak jsem se vydal hledat lepší místo směrem od pódia. K zadnímu kraji jsem dorazil těsně před začátkem rozhoupané Rill Rill, která dala vystoupit Alexis z hlukového podloží a působila uprostřed toho malého mayhemu jako zelená oáza.



Je mi jasné, že cílem koncertu Sleigh Bells nebylo navodit atmosféru klidu a míru, ale pořádně rozsekat všechny, kteří se dostavili. Moje skuhrání je spíš důkaz toho, že se to Alexis a Derekovi povedlo na jedničku – jak hodně to zahlcení přispívá nebo naopak ubírá zážitku z koncertu, musí posoudit každý sám. Samozřejmě že úvodní slayerovské riffy byly impozantní, stejně jako Infinity Guitars nebo Tell ´Em. A pocit, že se po vás právě projíždí rychlík, umocňoval taky fakt, že se jaksi nedostalo na pauzy mezi skladbami. Půlhodinový sprint napříč žánrovým spektrem tak uspokojil hlavně ty nejzdatnějí těsně pod pódiem. Ty, kteří na koncert vyrazili napůl ze zvědavosti, ten výkon mohl trošku vyčerpat.






INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: SLEIGH BELLS

Úterý 1. 2. 2011
Vstup: předprodej: 250, na místě 350 Kč
Vystupují:
koncert: Sleigh Bells
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika