Výroční Bassinfection a její headlineři

Výroční Bassinfection a její headlineři

09. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Bassinfection party otvírá rokem 2011 druhou dekádu své existence. V pátek 22. dubna pro návštěvníky připraví pět žánrově variabilních pódií v prostorných industriálních halách brněnské Zbrojovky. Line-upu vévodí Ed Rush a řezníci Limewax & Current Value.

Ed Rush, legenda, která pomáhala v polovině devadesátých let drum & bassu z plenek společně s Opticalem, má za sebou mnoho zářezů ve zlatém fondu tohoto hudebního žánru. Album Wormhole znamenalo nadčasový úkaz, stejně jako pozdější The Creeps. Prostřednictvím kultovního vydavatelství Virus neustále přináší cenné kousky, prokazující jeho visionářství (naposledy to bylo album od Audia).

ed rush

Ukrajinský Limewax (momentálně žijící v Holandsku) se stal už ve svých 18letech jedním z hlavních hrdinů stylu, jenž zůstává stále drum & bassem, ale fúzuje do sebe podstatné prvky z breakcore a tekna a je plný industriálních i metalových vlivů. Maximálně nabušené a tvrdé pecky tohoto mladíka nadchly řeznické labely jako Freak, Obscene nebo Tech Itch a začlenil se tak mezi nejoblíbenější tvůrce nejsyrovějších výbrusů hned vedle Therapy Session crew.

limewax

Berlínský producent Current Value byl společně s Panaceou vždy považován za experimentátora, drum & bass ale posunul dopředu díky jeho mísení s netradičními prvky. Hudba plná technologického odcizení a industriálu se stala kultem a později doplnila podobně smýšlející řezníky ala Technical Itch nebo Dylan kolem party Therapy Sessions, kteří dnes představují movement pro velkou masu lidí.

Hlavní headlineři reggae&hip hop stage, MCs Deadly Hunta & Valorous, pocházejí z britské líhně kvalitních zpěváků a hvězd Reality Shock Records (kam patří i Earl 16, Macka B nebo YT). Deadly Hunta vystoupil po boku projektů a umělců jako Wu Tang Clan, Daddy Freddy, Ice T, General Levy a mnoha dalších, proslavil se i díky pecce Ganja Man (Aphrodite). Oba MCs spojuje hlavně multižánrovost repertoáru - od digital reggae přes new roots reggae až k hip hopu. Prolétnout společně těmito styly jim v Brně pomůže DJ, selektor a producent žijící v Edingurghu – zakladatel Riddim Tuffa soundu – Adham.

Sista Carmen se po studiu hry na piáno v rodném Španělsku a přestěhování do Prahy, kde zpívala v kapele Hermakuti, začala věnovat spolupráci s mnoha DJs a MCs. V roce 2004 zakotvila jako hlavní zpěvačka kapely United Flavour, kromě zpěvu ale i skládá, komponuje a spolupracuje s dalšími projekty. Na BassInfection ji uslyšíte zpívat do selekce Damalistika z Roots Survival, mimo jiné producenta reggae riddimů, jež nahrává v UK, Praze i na Jamajce.

Předprodej vstupenek na výroční Bassinfection party, která se uskuteční 22. dubna v industriálních továrních halách brněnské Zbrojovky právě začíná. Od úterý 8. února do konce února seženete vstupenky za nejlevnější cenu 200 kč! Od 1. března se cena v předprodeji zvýší na 250 kč.

Vstupenky můžete koupit bez poplatku v brněnském klubu Favál (Křížkovského 22, Brno, www.faval.cz/) a brněnském obchůdku HempZone (Obchodní galerie Orlí, 1. patro www.hemp-zone.com).  Celorepublikový prodej vstupenek na Bassinfection zajišťuje síť Ticketportal, zde je k ceně lístku účtován poplatek prodejce.



Dodal: Lena, Bassinfection
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 22. 4. 2011
Vstup: 200,- od 1.3. 250,- na místě 290,- do 22h, poté 340,-
Vystupují:
Main stage: ed rush (uk), current value (de), limewax (ua), forbidden society, x-morph, hrrnec, mustakillah sound, mercur, vaczech, kotlyk, fczela project reggae, Hip hop stage: mcs deadly hunta, valorous (uk), sista carmen, riddim tuffa sound (uk), damalistik, peeni walli, bassinfection sound ft. mc afarastafa, realita doby, amma, cimbal, balkan, Asian beats stage: cimbálovka veronica, dr. balkan, deafekt, Dubstep stage: equipe animazione, codeshift (uk), jazzcause (sk), don pedropoulos Dub stage: rybydub, chilli.org
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika