Sven Tasnadi hvězdou dalšího Magionu

Sven Tasnadi hvězdou dalšího Magionu

09. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Není žádná rychlokvaška. Své úspěchy si odmakal a nyní se jeho jméno objevuje na plakátech po celé zeměkouli a na deskách labelů jako Poker Flat, Liebe*Detail ad. Ještě než 18. února přijede utancovat parket na Flédu, dejte si s rozhovor, který se samozřejmě točí kolem djingu, produkce a parties.

Ahoj Svene, prohlížím si právě kalendář Tvých vystoupení. Sobota v berlínském Tresoru... Jaký význam mají pro Tebe místa jako právě Tresor? Vzpomínáš ještě na časy, kdy jsi v podobných prostorách byl jako tanečník a pozoroval své budoucí kolegy?
Už jsem dvakrát hrál ve starém Tresoru. To víš, že tahle místa v sobě "něco" mají a stejně jako pro ostatní, i pro mne je svátek, tady hrát. Jsem zvědavý, jak se Tresor překopal, snad ku prospěchu věci. Určitě si i vzpomínám na svoje první parties coby prostý návštěvník, bylo to mnoho a mnoho let zpět, v Lipsku samozřejmě.

Jako DJ jsi na cestách už nějaký ten pátek. Baví Tě to pořád jako dřív nebo už Ti hraní občas leze na mozek?
Je to už 15 let, co se tahám s kufrem desek. Poslední rok a půl dokonce každý víkend, bez výjimky. Ale nepozoruju na sobě žádné známky opotřebení. Makal jsem tvrdě 10 let, abych se dostal tam, kde teď jsem, tzn. že mě hraní dokáže uživit. Nechci dělat nic jiného!

tasnadi

Jaká hudba Tě momentálně baví? Pozoruju na Tobě posun od tanečnějších tracků k těm zvukově propracovanějším, viz Tvé poslední Sonar EP.
Myslíš? Pro mě je to naopak jedna z těch nejtanečnějších věcí, jaké jsem kdy udělal :-) Mám rád spoustu hudby, od klasiky po těžké záležitosti ala Autechre, ale Tebe asi zajímá dění na parketu. Tady u mě momentálně vedou houseové desky s nádechem jazzu.

V Brně na Flédě vystoupíš spolu s projektem Jazzsteppa. Říká Ti něco podobná hudba?
Viděl jsem a těším se, ještě jsem neměl tu čest live.

Jaká hudba by podle Tebe měla znít v klubu na začátku party?
Mám rád, když se na mě nevalí beaty hned od první desky. Když už, tak aspoň ne 4/4. Stejně nebývá v klubu plno hned od začátku, lidé čekají na své přátelé, baví se a popíjejí. Pro zaplňující se klub rád hraju deep- a dubové věci a nechávám noc pomalu rozjíždět. No jo, ale pak je tu spousta mladých DJs, kteří ještě pořádně nepřičichli ke svému řemeslu, takže o podobné úvody parties je celkem nouze, zdá se mi.



Letní festivaly pomalu ohlašují lineupy. Uvídíme někde "Oh-Yeah-Showacse" s Tebou, Danielem Stefanikem a Juno6?
Je ještě brzy, bylo by to fajn, ale zatím o ničem nevím.

Pocházíš z Lipska a Lipsko a léto, to je pro mě jednoznačně festival Nachtdigital. Pověz, jak moc jej máš rád Ty.
Rozhodně, je to událost pro všechny kolem, tenhle festival rostl rok od roku, až je tam, kde teď je a zaslouženě si užívá svou popularitu. Pořádají ho mí přátelé, takže pokud je volno, potkáte mě tam.

Mají nějaké desky pevné místo v Tvém kufru?
To asi ani ne, ale pár favoritů se určitě najde. Třeba Detroit Experiment v remixu Henrika Schwarze nebo moje desky samozřejmě :-)

Autor: click joe



Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ITCH MY HAHAHA + MAGION

Pátek 18. 2. 2011
Vstup: 150/180
Vystupují:
Jazzsteppa (Uk), Sven Tasnadi (Poker Flat / De), Fiordmoss křest CD "Gliese", 1A2V1, Click Joe & Kellys, G.H.C. (Uk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika