Diplo na květnovém Boomboxu

Diplo na květnovém Boomboxu

13. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Když spojí síly Boombox a Dutty Weekend, stojí to většinou za to. Když se to stalo koncem roku 2009 naposledy, „odnesl“ to Dizzee Rascal a letos v květnu vás čeká další host více než speciální, který si tu odbude svou premiéru – Diplo!
Wesley Pentz aka Diplo je jméno, které nějaké květnaté úvody a pr kudrlinky snad ani nepotřebuje. Úspěchy jeho bohaté kariéry mluví za něj. Od skromných začátků a prvních releasů jako člen legendary Hollertronix crew, přes kritikou uctívané debut album Florida, vydané na sublabelu Ninja Tune – Big Dada, ranné remixy pro lidi jako Kanye West, Bloc Party, Justin Timberlake, CSS a nespočet dalších se Diplo propracoval do pozice asi nejvlivnějšího a nejzásadnějšího DJe a producenta 21. století. Byl to on, kdo pomohl zglobalizovat regionální podoby taneční muziky jako brazilský Baile funk nebo angolské Kudoro. Byl to on, kdo objevil M.I.A. a kdo produkoval většinu jejich ranných věcí, včetně hymny “Paper Planes“ ověnčené nominací na cenu Grammy. A byl to on, kdo pomohl dubstepu definitivně prolomit dveře amerického trhu, když na svůj label Mad Decent upsal jeho ikonu jménem Rusko. V roce 2009 se pak spojil s houseovou producentskou legendou jménem Switch, aby spolu založili projekt Major Lazer, jehož výsledkem bylo vynikající LP Guns Don't Kill People Lazers Do, jenž okusilo vrcholky hitparád. A bodejť by ne, když na něm byla třeba ultra morda “Pon De Floor“!



A pokud máte na kontě takový úspěch, ke spolupráci s opravdovými superstars už je to jen krůček a ani kolaba s lidmi jako Laidback Luke, Busta Rhymes nebo Tiesto pak nemohou zaskočit. Zkrátka ať se na to koukáte odkudkoliv, je evidentní, že Diplo stál posledních deset let v první linii současné taneční muziky.



Na závěr ještě jednou nejlepší zpráva dne: zakroužkujte si v kalendáři středu 4.5. - to je ten den D, kdy se nejzásadnější producent a DJ jménem Diplo konečně předvede v Lucerna Music Baru v Praze.


Dodal: Affro/Boombox.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LAZER BOOMBOX X DUTTY WEEKEND SPECIAL

Středa 4. 5. 2011
Vstup: 450/550
Vystupují:
Diplo, Dillon Francis, Tuco & Quime, Kristee
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika