Dne 3. dubna v Praze přistane QFO

Dne 3. dubna v Praze přistane QFO

15. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dj Q-Bert se 3. dubna poprvé předvede v Praze. Přesně 20 let po jeho prvním světovém titulu DMC tak u nás konečně budeme mít možnost vidět naživo největší jméno historie djingu.
Jsou věci, o kterých se nediskutuje. Jedna z nich je odpověď na otázku: zrcadlo, zrcadlo, kdo je nejlepší DJ na světě. Kdyby se scratch dokázal zhmotnit, měl by kšiltovku na stranu, výraz a nadšení patnáctiletého kluka, na sobě dres Invisibl Skratch Piklz a místo čísla obrovské Q. Q-Bert je chodící legenda. Q-Bert je ikona. Q-Bert je skrečující bůh. Q-Bert je Jimi Hendrix gramofonů. Q-Bert startoval celé turnablism hnutí. Q-Bert drtil konkurenci tak, že po čtyřech světových titulech v řadě mu organizace DMC zakázala se soutěže dál účastnit, protože se nemohla dívat, jak se vedle něho ostatní znemožňují v roli trapného komparsu jasného šampiona. A kdo si myslel, že to je sice hezké, ale jako vyprávění pro vnoučata, protože na slavné časy tohoto filipínce ze San Francisca už dávno sednul prach, myslel špatně. Zatím poslední velké ocenění totiž dostal Q-Bert loni – prestižní titul America’s Best DJ, který ve sbírce nemají ani A-Trak, ani Babu, ani ???.



Q-Bert zkrátka není „nějaký scratch DJ“, Q-Bert je TEN scratch DJ, kterého všichni znají a uznávají jako svrchovaného krále oboru. Víc než „vynálezce“ Grand Wizard Theodora, více než „zázračné dítě“ A-Traka, více než „inovátora“ Jazzy Jeffa, více než kohokoliv druhého. V době, kdy v našich zeměpisných šířkách způsoboval baby skreč mokré orgasmy, sbíral Q-Bert světové tituly DMC. V době, kdy ostatní uměli chirp pravou rukou, dělal Q-Bert flare bez faderu. Vymyslel techniku hamster s „obráceně“ zapojeným cross faderem. Patřil do slavné party Rock Steady DJ’s, spolu s kámošem jménem Mixmaster Mike (jinak koncertním DJem Beastie Boys) založil dvoučlenný Dream Team a později all stars Invisibl Skratch Piklz – první skutečný turntablism team na světě. Vydal dvě alba - Demolition Pumpkin Squeeze Musik a Wave Twisters. K druhému z nich později vznikl i stejnojmenný animovaný film. Na kontě má několik desek zásadních battle breaků. Najdete ho v počítačových hrách: Tony Hawk's Underground, FreQuency a DJ Hero 2. Najdete ho ve filmech jako je dokument Scratch. Jeho skreče uslyšíte v legendárních skladbách (“Blue Flowers“ na desce Kool Keitha aka Dr.Octagona nebo “Run The Line“ spolu s Rascoem na albu Peanut Butter Wolfa atd). Q vydával seriál Turntable TV, má vlastní značku Thud Rumble, má vlastní sérii mixpultů Vestax, vymyslel i šílenost jménem QFO – gramofon s mixpultem v jednom. A svoje nekonečné zkušenosti si žárlivě nestřeží, ale jako správný mentor je posílá dál. V roce 2009 založil on line komunitu Qbert Skratch University a neztrácí kontakt ani s těmi nejlepšími DJ’s současnosti – několik měsíců u něho doma společně trénoval třeba s DJ Rafikem z Německa, držitelem nejvíce světových DJských titulů v historii.



Zkrátka Q-Bert v Praze není akce pro skreč nerdy a bedroom DJs. Tohle je velkolepá událost pro všechny, koho kdy zajímaly dva gramofony a mix. Tohle je jedinečná možnost, jak zažít opravdovou legendu DJingu v akci. Tohle je moment, který v oblasti DJingu netrumfne ani přistáni mimozemšťanů v přímém přenosu… I ty by totiž Q-Bert nekompromisně vybattlil.

www.djqbert.com

Dodal: Affro/Boombox.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

QFO BOOMBOX

Neděle 3. 4. 2011
Vystupují:
Q-Bert, Maztah, Tuco, 1210 Symphony (Nneser, Diskotek, Chocolatic)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika