EPMD: Reinkarnovali jsme Def Squad

EPMD: Reinkarnovali jsme Def Squad

20. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
EPMD přijíždí v pondělí 21.2. do Prahy, aby si procvičili své dva roky nepoužívané hlasivky před nahráním nového alba, které má vyjít letos v září. Zároveň sem jedou, aby se přesvědčili, že hip-hop ještě někoho zajímá. V Americe totiž tento pocit už nemají. V souvislosti s jejich koncertem jsme tedy zavolali Parrishovi, který nám vyprávěl, že si z minulé návštěvy Prahy dokonce pamatuje i to, jak mu byla v šatně zima.
Dnes přijede vystoupit do Prahy. Těšíte se?
Parrish: Jasně, že se těšíme. Tolik energie, kolik do toho vrazíme, jste ještě nezažili. Pražští fanoušci nás minule ocenili.

Vy si pamatujete svoji minulou návštěvu?
Parrish: Pamatujeme si ji moc dobře. Byli jsme tam v rámci Rock The Bells. Pamatuju si všechny kostely, krásné budovy... Když jsme tu byli naposledy, tak jsme se šli po Praze projít. Dokonce si pamatuju, že byla v té hale zima.

Potvrzujete pravidlo Američanů, kteří sem přijedou koncertovat a užijí si to víc než doma.
Parrish: Jo, Evropa je něco jako muzeum hip-hopu. Vždycky to tak bylo. Je to jako stroj času. Přijedeš do Evropy a zjistíš, že se tu zastavil čas. Nedokážeš si představit, jak jsou ti fanoušci v Evropě vděční za to, že jim rapuješ.

Když jste tu byli minule, měli jste čerstvý materiál z alba „We Mean Business“. Tentokrát ale přijedete s prázdnou. Nebo ne?
Parrish: Máme pro vás pár překvapení, protože jsme zrovna ve fázi přípravy nového alba EPMD. Takže vám zahrajeme pár nových skladeb, včetně prvního chystaného singlu “Don't Get Clapped“, který by měl vyjít do měsíce.

Jak to vypadá v New Yorku?
Parrish: New York je super. Perfektní počasí, skvělý rap. Newyorská scéna je stále silnější a lepší.

Není kvůli tomu složitější se prosadit?
Parrish: Jo, ale na druhou stranu tu je technologie, která to ulehčuje. S Facebookem a MySpace máš produkt, který můžeš vyslat během minuty do světa. Navíc je v New Yorku hodně rapových klubů, kde se můžeš prosadit.

A pro vás se za těch pár let nic nezměnilo?
Parrish: My jsme pořád v pohodě. Zatím nemáme žádné finanční problémy, a protože si vydáváme sami, můžeme si to vydat, kdy chceme.

Kdy můžeme čekat nové album?
Parrish: Snažíme se ho naplánovat na září. Teď jedeme třináctikoncertní tour po Evropě, která končí šestého března. Takže jsme museli nahrávání trochu přibrzdit. Ale střízlivý odhad je září.

Sólovky už jste taky nevydali roky.
Parrish: Oba zároveň nahráváme i sólovky, ale tour to trochu brzdí. Eric bude vydávat desku s názvem „Eric Sermon's Perception“, já chystám taky sólovou desku. Moje album by mělo vyjít ještě dřív než Ericovo. Současně také spolupracujeme na jednom projektu se Snowgoons a reinkarnovali jsme Def Squad, takže se letos máte na co těšit.


Dodal: Affro/Boombox.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSINESS BOOMBOX

Pondělí 21. 2. 2011
Vystupují:
EPMD /USA/, Tuco, Ba2s, Maztah
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika