Kristee: Hrát připravené sety je nuda!

Kristee: Hrát připravené sety je nuda!

27. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (7)
Přinášíme vám rozhovor s českou djane Kristee - jedním z hostů páteční electro party W.A.R.P. v klubu Chapeau Rouge. Přečtěte si, jak vidí mladé začínající djs, jak je na tom s vlastní produkcí, co poslouchá po večerech, nebo proč se těší na hraní s Diplem.
Ahoj Kristee. Jsi další půvabná žena za mixpultem. Jak dlouho už jsi DJkou a co byl ten rozhodující moment, že jsi se rozhodla právě pro DJing?
Čau. Hraju zhruba tři roky. Rozhodující moment žádný nebyl, tak nějak to vyplynulo. Odjakživa jsem měla k muzice blízko, jako malá jsem sbírala cédéčka, na teenagerských mejdanech jsem vždycky já seděla u kazeťáku, a potom jsem pracovala v hudebním klubu. Tam jsem se tak nějak postavila za mix a začala pouštět ty svoje cédéčka lidem. Půjčovala jsem si techniku z klubu, a postupně si koupila svoji. Nijak jsem nad tím nepřemýšlela. Nebylo to tak, že bych se jednoho dne probudila a řekla si: chci být DJ! Já to nikdy vlastně ani nechtěla, život mě k tomu tak nějak sám dovedl.

Myslíš, že to máte jako ženský v týhle branži jednodušší?
Pokud je cílem DJky získat pozornost lidí a mít co nejvíce bookingů, tak asi jo. Pokud chce, aby ji lidi brali vážně, a ne jen jako "tu holku", tak to má naopak těžší.

kristee

V pátek budeš hostem párty W.A.R.P ve vyhlášeném klubu Chapeau Rouge. Máš připravený jasný koncept, co budeš hrát, nebo to rozhodnutí přijde až s danou atmosférou?
Nemám vůbec. Baví mě přizpůsobovat se atmosféře, lidem a své momentální náladě. Hrát připravený sety není taková zábava. Navíc když nemáš nic připravenýho, tak je velká šance, že se mejdan zvrhne do něčeho hodně crazy, což mě baví!

Dříve jsi hrála hlavně hip hop. Jak se na tenhle styl díváš dnes?
Na hip hopu jsem vyrostla a pořád ho mám ráda. Dnes je jeho tvář samozřejmě jiná než před deseti lety, prošel určitým vývojem, ale pořád mě spousta věcí baví. Hip hop se zrychluje a míchá s elektronickou hudbou. Jsou věci, který se dnes dají hrát na house mejdanu a zároveň i na rap párty. To dřív nebylo. V Český republice se pořád hodně škatulkuje, a lidi jsou nervózní, když nemůžou oštítkovat něco jako techno, house nebo hip hop. Přijde mi, že ve světe je škatulkování hudebních stylů už trochu pasé. Je úsměvný, jak většina českých fanoušků elektronický hudby odsuzuje hip hop. Přitom velká většina tanečních producentů vyrostla z hip hopu. Od Sindena přes Sidney Samsona a Fedde Le Granda až po Steva Angela. Bylo by super, kdyby lidi byli víc otevřenější a víc soudili podle toho, jestli je hudba baví nebo nebaví, a ne podle toho, jakou jim dal kdo nálepku.

Jaké druhy elektronické hudby baví v současné době Tebe? Rozlišuješ to, co si pustíš doma a to, co hraješ na párties?
Asi nemůžu říct, že by mě teď bavil nějaký určitý druh. Ráno se vzbudím a pustím si old school garage, pak sednu k muzice a začnu dělat šílenej electro song, pak hledám inspiraci a skončím u starýho disca. Večer jdu na mejdan, kde se hraje dubstep, přijdu domů a mám si chuť poslechnout hip hopový klasiky z devadesátejch let. Hádám, že tohle je důvod, proč nedokončím většinu tracků, co rozdělám. Prostě mě to v půlce přestane bavit.

Samozřejmě že rozlišuju. Něco, co si doma s chutí poslechnu, se na párty jednoduše nehodí.

kristee

Jak se stavíš k současnému trendu mladých “DJs”, za které ve většině případech nelegálně stažené mp3 míchá kdejaký software?

Takhle, jak si to popsal, tak určitě negativně. Tak nějak mi vadí fakt, že bych měla poslouchat DJe, který nic neumí. DJové by na sobě měli makat. Buď po stránce technický, nebo po stránce produkce. Rozhodně není dobrá cesta promovat sebe sama, když vlastně ani není co promovat. Každej DJ by měl mít co nabídnout a pokud nemá, měl by na tom pracovat, a až potom si zakládat profily na všech existujících sociálních sítích. Zároveň ale fandím všem novým tvářím! A pokud to nedělají jen kvůli tomu, aby viděli svoje jméno na plakátě, tak fandím dvojnásob.

V poslední době jsi byla vidět i jako producentka, respektive remixérka. Baví tě víc skládání hudby, nebo hraní? Máš plány s vlastní produkcí?
Po pravdě se momentálně víc zaměřuju na pobyt ve svém "bedroom studiu")) než na live hraní. Plánů mám spoustu. Co se týká vlastní produkce, mám několik tracků hotových a několik desítek rozdělaných. Nic mi ale zatím nepřijde tak dobré, abych to dávala ven. V tomhle jsem dost kritická. Když s něčím nejsem 100% spokojená, nikomu to nepouštím. Takže můžu říct jediné: stay tuned!

V květnu budeš dělat support Diplovi, pro mnoho lidí zásadní osobnost současné elektroniky. Vidíš ho tak stejně?
Když jsem se dozvěděla, že přijede Diplo, tak jsem se z toho vzpamatovávala hodně dlouho. Vlastně sem se z toho ještě nevzpamatovala:). On je pro mě bůh. Je neuvěřitelná osobnost, úžasný producent a nepředstavitelný talent. Jeho hlavním kladem je to, že je otevřený různým zdánlivě nesourodým věcem, žánrům a stylům, které ho inspirují v tom, co dělá. Navíc je dokáže spojit dohromady neobyčejným způsobem. Dokáže udělat dancehall track s neuvěřitelným groovem se Switchem, electro bombu, která zničí každej klub s Don Diablem, mainstreamovou trancovou hymnu s Tiestem, hudbu pro M.I.A., nebo zremixovat indie pop a pořád je to Diplo. Pro mě je nejzásadnější inspirací, ať už z hlediska hudby nebo osobnosti. A když mi bylo nabídnuto, abych si tam zahrála, tak jsem byla samozřejmě happy. A taky je moc hezkej chlap, chacha.

Těšíme se na tvůj set v Chapeau Rouge 4. března. Nějaký vzkaz těm, kteří se na párty W.A.R.P chystají?

Bude MEJDAAAN!!! Těším se!

Na párty W.A.R.P. se kromě Kristee představí i brněnský Cuffia. Zakladatel serveru electronroll.cz, skvělý DJ a v poslední době i velmi kvalitní producent. Line up doplní rezidentní DJ Felix!.

www.djkristee.com

Dodal: Ondřej Fendrych aka DJ Felix!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

W.A.R.P.

Pátek 4. 3. 2011
Vstup: zdarma
Vystupují:
Felix! & Cuffia & Kristee LIVE CONCERT: Snow Job + Soon Day To + Jokers
Další informace
7 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
toomuch
02. 05. 2011 | 17:00:02
+0 | -0
to co předvedla v sety.cz tv, je tak maximálně k smíchu. na takový pipky jako je ona, jsou opravdoví djs tak zvědaví. aspoň jí Mastah mohl naučit míchat, když už ji pustí do televize, olol
Dj odsudpodsud
02. 05. 2011 | 14:45:09
+0 | -0

WTF

"Hrát připravené sety je nuda!" tak proc si je pripravujes ? Staci se podivat na dostupne zaznamy a fake DJing ve tvem podani opravdu pobavi, stejne jako tenhle clanek .. bluf !
d
01. 03. 2011 | 15:53:48
+0 | -0
asi tak. nekdo zacina cely zivot, nekomu to trva podstatne dele. navic soudit djs muzes i bez toho aniz bys i hral, pokud mas dost znalosti
O.
01. 03. 2011 | 13:09:06
+0 | -0
tak v Djský kariéře jsou 3 roky celkem dlouhá doba na to, aby se DJ nepovažoval za začínajícího, zvlášť pokaď za ty 3 roky nasbíral x zkušeností a . "začínajícími" djs jsou tady myšlení spíš lidi, co se bez jakéhokoliv tréninku, vědomostí o základech djingu (beatovaní. rytmus, mix apod.) postaví za comp na akci a myslí si, že už jsou DJs... asi tak . Navíc nevím, jestli jsi Kristee slyšel už hrát, opravdu to není začátečník, naopak... tak tu příště nerozhazuj rozumama příteli ,)

dodatek
01. 03. 2011 | 11:55:11
+0 | -0
prdel !!!!...jak vidi začinajici DJ ona když sama hraje 3 roky .. lol nj ,,ček repablik :))
jmeno
01. 03. 2011 | 08:20:24
+0 | -0
tento rozhovor mě pobavil jako žadný jiný za posledních 10 let :))))
Danek
28. 02. 2011 | 12:17:09
+0 | -0
jeden set sem slyšel ve walmezu a BOMBA...
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika