Dominik Eulberg aneb techno pro fajnšmekry

Dominik Eulberg aneb techno pro fajnšmekry

27. 02. 2011  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (2)
Elektra v Brně pro mě osobně vždy měla větší šmrnc než její sestřička v Praze. Vše se odvíjí nejspíše od samotného vzezření klubu, dále musím zmínit velmi kvalitní zvuk a nakonec nesmím zapomenout na vždy výbornou atmosféru, kterou brněnští party people umí vytvořit. Doufala jsem, že nejinak tomu bude i v pátek 25. 2. A jak to dopadlo?
Rozhodnutí vyrazit na Elektru do Brna měl na svědomí tajemný Němec Dominik Eulberg, jehož skladby obdivuji již několik let. Neslyšet tohoto minimalistického kouzelníka naživo poprvé v ČR by bylo pro mě téměř neodpustitelné.

Po letitých zkušenostech s parties jsme na Flédu po krátkém warm upu v jednom z místních barů dorazili krátce před půlnocí. Dominik měl odstartovat svůj set v 1:00, tím pádem jsme měli zhruba hodinku času na aklimatizaci v klubovém prostředí. Po krátké obhlídce malé stage a nezbytném zastavení u baru jsme se pomalu přemístili na hlavní pódium, kde v tu dobu vystupoval domácí Elio. Musím přiznat, že kromě Mr. Eulberga mě v line upu snad ani jedno jméno v ten den nezajímalo, ovšem po poslechu několika málo minut Eliova setu jsem ihned změnila názor. Vytříbený techno sound ve mně po dlouhé době vyvolal hřejivý pocit, že i naši djs mají co nabídnout. Eliův set byl tím nejlepším zahřívacím mixem před následujícím zahraničním hostem.

Čas utíkal neúprosně rychle a já jsem s netrpělivostí očekávala příchod mého oblíbence. Ve svých představách jsem viděla postavu štíhlého mladíka s polodlouhými blond vlasy, kterého jsem viděla na mnohých promo fotkách. Nyní jsem měla tu možnost ho konečně spatřit „live“. Ovšem první šok nastal hned při příchodu hlavní „star“. Na pódiu se neobjevil žádný hubený dlouhovlasý blonďák, ale jakýsi oplácaný chlapík s mikinou s kapucí, sepranými džínami a s divně pocuchanými vlasy přes obličej. V první chvíli se mi ani nechtělo věřit, že se opravdu jedná o toho mrštného romantika a ochránce přírody s přízviskem Eulberg, leč opak byl pravdou. Po pár minutách si chlapík svléká mikinu a staví se za mix pult.



Eulberg nebyl hned od začátku příliš sdílný a více než publiku se soustředil na svůj výkon. Láhev sektu a sem tam nějaká cigareta byly nedílnou součástí Dominikova setu a dodávaly jeho výstupu ono zvláštní kouzlo, s kterým si tohoto dje a producenta odjakživa spojuji. I na Flédě nakonec (i přes prvotní šok) jeho šarm a nenapodobitelné kouzlo mixu prostoupily celý sál a já jsem si užívala sound toho nejvybranějšího techna společně s dalšími stovkami clubberů okolo. Občas se mi ani nechtělo věřit, že se nacházím v moravské metropoli, protože takový „kotel“ jsem v rámci klubové noci v ČR už dlouho nezažila. Dalším překvapením byl pro mě čirý techno sound, který sem tam vystřídaly emotivnější skladby tipu Stephan Bodzin, Marc Romboy – Callisto (Joris Voorn remix) či další velký track této dvojice s názvem Triton. Avšak romantické minimalistické skladby jako Daten Übertragungs-Küsschen v tu noc ale vůbec nezazněly...



Dominikovu osobnost umocňovaly po celou dobu setu jeho typické blond- lokny, přes které mu téměř vůbec nebylo vidět do obličeje. S každou sklenkou sektu v jeho ruce byla atmosféra na pódiu o to intenzívnější, což způsobilo prodloužení jeho výstupu bezmála o půl hodiny. Během poslední hodinky mixování bylo vidět i na zasněném Eulbergovi, že si svůj set opravdu užívá a nebýt příchodu po něm hrajícího Orbitha, hrál by snad ještě o další půlhodinku déle. Loučení s ním bylo velmi bouřlivé a plné ovací. Publikum dovedlo ocenit jeho cit pro mix, promyšlený koncept celého setu a lahůdkový výběr těch nejvybranějších elektronických skladeb. Dominik Eulberg na Flédě dokázal, že i techno set může být křehký, smyslný a plný emocí. A právě Eulberg se ten večer po velmi dlouhé době postaral o jeden z mých největších klubových zážitků na území České republiky a myslím si, že nejeden další účastník této úžasné party by se mnou souhlasil.

Poté už ale přišel na řadu domácí Orbith, který pokračoval v duchu energického šlapavého techna. Na závěr mého reportu se sluší ještě poděkovat organizátorům brněnské Elektry, že se jako jedni z mála českých promotérů nebojí k nám vozit moderní západní techno sound, který je do line upů domácích parties zařazován pouze sporadicky. Na Vitalicovi v dubnu se sice neuvidíme, ale v případě pozvání dalšího zajímavého jména jako byl nyní Eulberg, v minulosti Tresher či Extrawelt, s mou účastí na další Elektře můžete dozajista počítat!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA / MARGARITA EDITION

Pátek 25. 2. 2011
Vstup: 220/260
Vystupují:
Dominik Eulberg (De), Orbith, Dave Fish, Elio, Peter Pea / Bar stage: Béla En, Mr. Čejka, Michael Vee (Sk)
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Karel
03. 03. 2011 | 01:48:27
+0 | -0
http://www.nubreed.cz/content/view/3812/156/

Karel
02. 03. 2011 | 11:14:42
+0 | -0
trochu jiny pohled na stejnou party...



http://www.spaceboss.net/clanek.php?id=2416
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika