Festival Stimul oznamuje jarní program

Festival Stimul oznamuje jarní program

28. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Průběžný festival Stimul, který už sedmým rokem přiváží do Česka nejvýznamnější osobnosti alternativní a experimentální hudby představí v průběhu jara hudbu různých žánrů a aktuálních hudebních směrů. Hned největší tahák chystá Stimul na 16. dubna, kdy se na scéně Archy představí Blixa Bargeld - frontman legendární německé skupiny Einstürzende Neubaten.
Bargeld vystoupí společně s elektronikem Alva Noto v duu ANBB. Všechny koncerty Stimulu proběhnou již tradičně v pražském Divadle Archa. Novinkou festivalu je série přednášek a workshopů s předními hudebními experty.

Spojení Blixy Bargelda z Einstürzende Neubauten s klinickou elektronikou, kterou produkuje Alva Noto způsobilo loni příjemný šok všem hudebním fanouškům a publicistům. Deska Mimikry od projektu ANBB sklidila zasloužené vavříny v podstatných alternativních hudebních žebříčcích. První pražská koncertní zastávka ANBB tak slibuje jednu z hudebních událostí sezóny.

Stimul navíc kromě tohoto speciálního dubnového koncertu chystá na květen hned čtyři koncerty, které mají za cíl objevovat důležitá jména současné alternativní hudby. Spojení vážné hudby a improvizace předvedou v Arše dva umělci různých generací: Holanďan Thomas Ankersmit a americký skladatel Phill Niblock (9. května). Dále se 13. května v sólovém programu představí norský kytarista a mistr improvizace Stian Westerhus, kterého posluchači znají například ze skupiny Nilse Pettera Molvaera nebo Jaga Jazzist. (Ne)DJskou práci s gramofony představí 27. května turntablisté z Berlína: Ignaz Shick a Claus Van Bebber. Jarní část festivalu uzavře 29. května jedna z klíčových osobností současné elektroniky, která loni svým albem Returnal dobyla mnoho prestižních anket shrnujících nejlepší alba roku: americký velekněz syntezátorů Daniel Lopatin vystupující pod jménem Oneohtrix Point Never.

Novinkou letošního jara je doplnění koncertů o úvodní přednášky a workshopy pro širokou veřejnost se zájmem o aktuální dění na současné hudební scéně. Ty budou přístupné v Arše zdarma a budou probíhat vždy hodinu před každým koncertem. Návštěvníci se tak vždy mohou od hudebních publicistů dozvědět o aktuálních směrech nové hudby a také do jakého kontextu daný koncert zařadit.

Příjemnou zprávou pro posluchače je také dostupná cena lístků. Na květnové koncerty bude možné se dostat pouze za sto dvacet korun!

Více o festivalu Stimul na www.stimul-festival.cz

Dodal: Pavlína Svatoňová, Divadlo ARCHA
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STIMUL FESTIVAL

Sobota 16. 4. 2011
Vstup: 490/590
Vystupují:
ANBB – Blixa Bargeld/Alva Noto
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika