Lunchmeat Festival: Audiovizuální extravaganza

Lunchmeat Festival: Audiovizuální extravaganza

01. 03. 2011  |  Autor: Tchunia  |  Komentáře (0)
Druhý ročník Lunchmeat Festivalu se bude konat 18. – 20. 3. v prostorách pražské MeetFactory a kina BIO|OKO. Koncept zůstává stejný – nabídnout návštěvníkům nevšední zážitek skloubením současného progresivního audia a originálního videa. Seznam dosud zveřejněných interpretů napovídá, že by se to mohlo znovu povést.
Aby také ne, když hned první oznámené jméno působí jako zaklínadlo. Teebs, losangeleský zástupce labelu Brainfeeder, vizuální umělec a producent, stejně eklektický jako sama hlava labelu Flying Lotus. Loni vydal bravurní desku Ardour, kterou Pitchfork ocenil 8/10 a i když se na ni v různých bilančních TOP X výčtech pozapomnělo, mě v iPodu přežila dosud. Teebsův industriální post-hip-hopový beat je odlehčen snovou atmosférou a charakteristickými „cákanci“, které se prolínají i do jeho vizuální tvorby. Proto je příhodné, že jej na festivalu doplní dva členové spolku Tagtool (Frances Sanders a Dima Berzon) soustředící se na livepainting. Mimochodem s těmito pány proběhne i workshop, kde si livepainting budete moci vyzkoušet i vy.



Druhým nepřehlédnutelným jménem line-upu Lunchmeat Festivalu je londýnský King Cannibal, nejtemnější z Ninjů. Požírač hudebních vlivů a motivů se vám dostane do hlavy audio střepy a rytmikou ostrou jako břitva, která se skrývá mezi žánry, ale nejčastěji na sebe bere podobu dubstepu. Let The Night Roar. O vizuální doprovod se postará Akuzatif.



Další Angličan Luke Abbott představuje pravý opak King Cannibala. Hudební geek, trochu mámin kluk, vzezřením totální hipster, co nahrává u sebe v pokojíčku. Nejlepší obrázek o tomto klučinovi si uděláte, když si poslechnete jeho debutové LP Holkham Drones. Předposledním jménem sobotního programu v MeetFactory jsou francouzští Turnsteak. Zvukoví řezníci v tom nejlepším duchu glich music s trochou syrového electra. Vizuálním parťákem jim bude krajan ODLM. Jméno posledního interpreta zatím organizátoři tají, tak se nechme překvapit.



Páteční část programu se bude odehrávat v kině BIO|OKO. Něco zajímavého o světové audiovizuální scéně se budete moci dozvědět na přednášce Borise Edelsteina, zakladatele Mapping festivalu. Do tvorby všech svých členů vás nechají nahlédnout Niño Viejo, kteří v sobotu doplní na stagi Luka Abbotta. V hlavní části večera pak vystoupí tři audiovizuální projekty, které se pohybují mezi absolutním experimentem (Steve Buchanan a jeho step piáno), symbiózou tance, grafiky a hudby (Nobody s virtuální tanečnicí), a hudební performance, stavěné na bassové lince, která pevně spolupracuje s reaktivní grafikou (Skyence a Johannes).

Další část pátečního programu se pak bude odehrávat na Bubenské 1, tedy v místě konání posledního Designbloku. Těšit se můžete na Mimozem, Datalive, Pure A a Vj Mfishe s Vj Kinokioem.

Jednodenní vstupné do kina BIO|OKO bude k mání za 150 Kč, do MeetFactory za 350 Kč. Vstupenky na celý festival v předprodeji jsou do 4. 3. za 370 Kč a do 17. 3. za 430 Kč. K této ceně je nutné ještě přičíst poplatky prodejců. Předprodej probíhá v sítích Eventim a TicketStream.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUNCHMEAT FESTIVAL

Pátek 18. 3. 2011 až Neděle 20. 3. 2011
Vstup: do 4.3. 370,- do 17.3. 430,-
Vystupují:
Turnsteak vs. ODLM, Teebs vs. F. Sanders + Dima Borzin, Luke Abbott vs. Niño Viejo, King Cannibal vs. Akuzatif, Niño Viejo, Nohista, Boris Edelstein + Steve Buchanan, Skyence + Johannes Timpernagel, datalive, mimozem, pure A, vj mfish, vj kinokio
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika