Du´Art: Je skvělé, že můžu dělat to, co mě baví!

Du´Art: Je skvělé, že můžu dělat to, co mě baví!

06. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Du´Art, chráněnec dje Rushe a kvalitní portugalský techno export s vytříbenou technikou hry na 3 gramofony, se představí 15.4. v pardubickém Ideonu po boku svého velkého vzoru na narozeninové oslavě dje Agenta. Dost důvodů na to, položit mu několik otázek.
Ahoj, dříve, než ti položím otázky týkající se konkrétně tvé osoby zajímá mne, jako máš představu o noci, na které se příští měsíc představíš lidem v ČR. Jedná se o Technomaster, kde jsi již jednou hrál, navíc jde o oslavu narozenin pořadatele, DJe Agenta, a jako podtitul má tato noc větu The King is back, která souvisí se jménem dj Rush. Máš představu, jak bude tato party vypadat?
Ahoj, zdravím vás všechny v Čechách a mám velkou radost, že se k vám opět podívám, protože očekávám opět parádní párty a navíc s Rushem a Agentovo oslavu narozenin, což jsou 2 extra důvody, proč se tolik těším. Doufám, že se tam potkáme a pořádně si to užijeme!

Nehraješ u nás poprvé, přesto jsou lidé, co tě neznají. Neptám se tě, jak bys sám sebe popsal, naopak mne zajímá, co od tebe lidé rozhodně nemají čekat? Jaký není a nikdy nebude dj Du’Art?

Hmm to je těžká otázka, je spousta věcí, které bych neudělal, ale když to vezmu z druhé strany, pak vždycky budu dělat hlavě věci, které mě těší.

du art

Jsi z Portugalska a to je pro většinu z nás nepoznaná země, navíc není mnoho těch, kdo by nám ji mohl blíže představit. Jak bys svou zemi popsal, co je pro vaši kulturu charakteristické, jak konkrétně tebe a tvůj styl hudby tato země ovlivnila?
Portugalsko je sice malá, ale krásná země. Portugalci to mají rádi tvrdě, takže akce jsou tu celkem odlišné od toho, jak to vypadá jinde v Evropě. Lidi chodí na party až celkem pozdě v noci a paří se minimálně do 10 do rána a většinou ještě mnohem déle. Čím délé, tím lépe. Jinak pokud bych měl zmínit jednu věc, které mě hodně ovlivnila, pak to jsou moji fanoušci, kteří se mou cestují všude možně a dodávají mi jistotu, že to co dělám, dělám správně.

Jak vlastně vypadá techno scéna v Portugalsku? Jsi spokojený s tím, kam se vyvíjí, nebo bys rád něco změnil a měníš?
Myslím, že už jsem ledasco změnil na naší techno scéně, společně se svým promotérem děláme ty nejlepší mejdany v Portugalsku. Jak už jsem říkal, Portugalsko je velmi malá země, takže scéna nemůže být o moc větší, ale techno se už řadu let těší velké popularitě. Před pár lety tady byl díky různým incidentům na akcích takový menší útlum, ale teď už se to zase lepší díky novým lidem a promotérům.

Co považuješ za svůj dosavadní největší úspěch? Takový, že si při pohledu zpět budeš stoprocentně stát za tím, cos dokázal?

Za největší úspěch určitě považuji pozvánku do bookingu Kne´Deep a také následnou možnost hraní v mnoha různých zemích. Je skvělé, že můžu dělat přesně to, co mě baví! Do budoucna bych chtěl hrát a cestovat ještě víc a taky se konečně posunout dál se svojí produkcí.



Čím je pro tebe hudba? Všeobecně…
Hudba je pro mě vším, je to můj koníček, můj život. Mám rád různé druhy hudby a dalo by se říct, že pořád něco poslouchám. Doma si kromě techna rád poslechnu reggae nebo hip hop.

A co pro tebe znamenají lidé okolo tebe, ti, s nimiž hraješ, skládáš, nebo jinak spolupracuješ na své kariéře? A samozřejmě ti, jimž je tvá hudba určena?
Lidé kolem mě pro mě hodně znamenají a nemusí se vždy jednat jen o ty které potkávám při své práci. Ale:
Nebýt kolegů DJů, musel bych hrát sám celou noc!
Nebýt jiných producentů, musel bych hrát jen svoje tracky!
Nebýt party people mohl bych si hrát tak akorát pro sebe doma!
A nebýt fanoušků, nebyla by tu žádná scéna!
Takže díky bohu, že tu všichni jsou!

Zpět k Technomasters. Budeš hrát po boku Dje Rushe. Zkus pár slovy popsat, co pro tebe tato osobnost znamená. Hraješ rád po jeho boku?

Jak popsat krále? Předně je to úžasnej člověk, kterej stojí pevně nohama na zemi. Výbornej kamarád, kterému budu vždycky vděčný za to, že si mě vybral do Kne´Deep rodiny. Pro mě je to jeden z nejlepších umělců, kterej navíc umí parádně vařit.

Těšíš se k nám do Čech? Je to pro tebe další hraní v cizí zemi, nebo se těšíš na návrat k nám?
Do Čech se opravdu těším, už je to nějaký pátek, co jsem u vás hrál naposledy a musím říct, že mi to docela chybělo. Lidé na party jsou u vás fantastičtí, plní energie a paří celou noc.

Jak bys tedy pozval všechny lidi 15.4. do Pardubic?

Neseďte doma, připojte se ke mně, samotnému králi DJ Rushovi a Agentovi a společně uděláme pořádný narozeninový mejdan pro oslavence DJ Agenta!

Ptala se –kat-



Dodal: Martin Nauš alias Agent, Motor A.G.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNOMASTERS - THE KING IS BACK!

Pátek 15. 4. 2011
Vstup: 250,-
Vystupují:
Rush, Agent, Du'Art, Spiriakos&Steen
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika