Vitalic: Legenda elektra hlásí návrat na Elektru!

Vitalic: Legenda elektra hlásí návrat na Elektru!

07. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Elektronická scéna živí nespočet producentů a ještě více djů. O to méně zde najdeme skutečných umělců. Vitalic je jediný svého druhu. On klubovou kulturu neprodukuje, on ji žije.
Každý správný avantgardní umělec od malířů přes básníky až po hudební skladatele kolem sebe šíří auru tajemství a nedopovězených poselství. Pokud je vaším „plátnem“ klubové podium, nutně i zde musíte mít řádně ujeté vystupování. A v tom je Vitalic mistr srovnávaný třeba s Daft Punk. Jeho občanské jméno zní Pascal Arbez-Nicolas a má francouzský pas. To jsou základní pravdivé informace o jeho osobě, které po letech zdárného a pečlivě promyšleného fabulování médií konečně vyšly na povrch. Jeho krajané se pro dosažení slávy nechávají fotit s přilbami, on o sobě vypustí pár legend o tom, že pochází z Ukrajiny a senzacechtivé magazíny už zbytek domalují dle vlastní fantazie. Ne, tento pán se opravdu zamlada neživil prostitucí ve východní Evropě. Ale že je génius, v tom média nelžou.

vitalic

Říkají o něm také, že je disko vizionář. On považuje sám sebe za maximalistu. Smyslový zážitek z jeho koncertů musí svou intenzitou atakovat práh bolesti, tracky musí být přímočaré, nekompromisně nutící k euforickému tanci. Svět ho zaregistroval v plné síle roku 2001, kdy vydal pangalaktický megacloumák Poney EP na značce International Deejay Gigolo. Už tehdy měl ale Pascal za sebou šestiletou producentskou zkušenost, vydával například na domácím labelu Choice pod pseudonymem Dima, jinde se skryl se pod přezdívkami Citizen Crew či Hustler Pornstar. V současnosti mu kryje záda jeho vlastní label Different a francouzská odnož slavné značky Play It Again Sam.

vitalic

Je v něm asi pořádný kus rockového rebela, do třídy brýlatých tichošlápků s laptopem svými eskapádami na hotelech totiž příliš nezapadá. Je velmi ambiciózní, drzý, vyzývavý, rád boří tabu a posouvá hranice. V roce 2005 vydal uznávané album OK Cowboy, které s odstupem času zhodnotil jako to nejlepší, co mohl ze sebe tehdy dostat. O rok později přijel poprvé do Brna, aby dostal do varu narvanou Flédu na tehdejší mladičké Elektře. Vitalic je zdatný remixér a dokáže i z decentního tracku vyčarovat smrtící elektro pecku, jako to udělal v případě The Hacker, Daft Punk nebo Bjork. Když dostal před časem kanadský elektro matador Tiga nelehký úkol sestavit na jediné CD kompilaci zásadních tracků značky International Deejay Gigolo, přidal tam rovnou dva Vitalicovy tracky.

vitalic

Předloňské album Flashmob si vysloužilo přívlastek „odvážný nástupce OK Cowboy“. Pascal o něm říká, že při jeho vzniku se vrátil do stejné nálady, v jaké vznikalo slavné Poney EP. Čekejte surově obnažené zvuky i poctivé vrzavé nájezdy. Disko a experimentátorství jsou silné stránky hudebního génia, který svou tvorbou už léta ukazuje producentům a DJům, co a jak mají hrát.

Elektra s Vitalicem tedy právem patří mezi události letošní sezóny.


Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 15. 4. 2011
Vstup: 300/350
Vystupují:
Vitalic (Fr), Fedor (Sk), Orbith, Subgate, Da Moon / Magion bar stage: Sebastian Dubiel (Ortloff /DE), Kellys, Click Joe
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Dave
09. 03. 2011 | 09:22:17
+0 | -0

TO SI PIŠ!

Jj one je umelec! a ty chudak :))
Max
08. 03. 2011 | 12:28:21
+0 | -0
Vitalic a umelec? Jasne vole
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika