Mount Kimbie navštíví v květnu Prahu i Bratislavu

Mount Kimbie navštíví v květnu Prahu i Bratislavu

07. 03. 2011  |  Autor: Tchunia  |  Komentáře (1)
Londýnská dvojice Kai a Dom vystoupí nejdříve 5. května v Bratislavě a poté 22. května v Praze. Fanouškům se tak naskýtá jedinečné možnost slyšet naživo například jejich loňskou debutovou deskou Crooks & Lovers.
Pokud chcete být očitými svědky dubstepové (r)evoluce, jsou Mount Kimbie pro vás povinností. Tito představitelé osobitého labelu Hotflush Recordings jsou totiž bezpochyby jedněmi z hybatelů žánru a spolutvůrci něčeho, co je dnes nejčastěji označováno jako post-dubstep.

Začátek jejich kariéry je však téměř hudebně-historické klišé. Dva kamarádi z vysoké školy dlouze diskutují o hudbě, každý zvlášť lehce experimentuje s různými styly a postupy, aby nakonec skončili jako inspirace pro mnoho dalších vysokoškoláků. Ale to jsme přeskočili pár let, několik remixů a dvě vynikající EP Maybes a Sketch on Glass. Mount Kimbie žánrově oscilují nejen v rozměru jednotlivých skladeb, ale i přímo v nich. Trefně tento rys popsal Tomáš Bláha v recenzi na jejich debutové LP Crooks & Lovers. Podle něj si Kai a Dom berou dubstepové rysy, které rozdrolí na tak malé kousky, že by je mohli komponovat v kapse svých jeansů cestou na párty. Samotné tracky tak často obsahují mikroplochy wonky, ambientu, sem tam nějaký wobble, kytarový riff i vokál zároveň. Tuto nesourodou množinu motivů pak drží v ostrých konturách jednotlivých skladeb hlavně atmosféra. Feeling dobrých časů a trochu postmoderního života v Evropě 21. století. A přesně toto vás bude čekat v Praze i Bratislavě. Oba Angličané jsou navíc zruční multiinstrumentalisté, takže obava z chladné a ploché elektroniky je lichá.



Uvidíme se 5. května v bratislavském klubu Nu Spirit a 22. května v pražské MeetFactory.

http://www.myspace.com/mountkimbie

http://www.nuspirit.sk/
http://meetfactory.cz/
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MOUNT KIMBIE

Sobota 21. 5. 2011
Vystupují:
Mount Kimbie
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Education
16. 03. 2011 | 14:08:58
+0 | -0
super clanek, pouze upravim datum prazskeho vystoupeni - to probehne v sobotu 21. kvetna
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika