Michael C v rozhovoru

Michael C v rozhovoru

17. 01. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dalším DJem, který se představí na únorové Apokalypse je Michael C. Zakladatel populární trancové radioshow Sunshine, skvělý DJ a v dnešní době i producent.
Ahoj Michale, v minulém roce jsi vtrhl výrazně na českou taneční scénu. Ale v Brně moc nehráváš pročpak?
Teď tam hraju vlastně teprve podruhé a opět na Sound Of Ibiza, ale zase se tam těším o to víc:). Nějaké nabídky do Brna již byly, ale nakonec to vždy nějak nevyšlo díky plným termínům a podobně, snad to bude v tomto roce lepší:).

Jsi ozdobou těch největších českých festivalů. Které hraní pro Tebe znamenalo zatím nejvíce?
Já si vážím všech hraní poměrně stejně, jsem rád, že dostanu důvěru na té které akci zahrát. Pokud jde o pocity, asi jedno z nejlepších hraní bylo vystoupení na Tiestově Central Eastern European Tour v T-Mobile Areně, zažil jsem tam naprosto neskutečnou atmosféru, děkuju všem, co dorazili už takhle brzo a poprvé jsem tam zažil pocit, jaké to je, když dj vidí plnou halu zvedat ruce na vlastní track, nepopsatelný!

Máš svůj vlastní radiový pořad, několik rezidentur, spousty hraní, teď se čeká na Tvůj první singl. Jak to vše zvládáš?
Pokud jde o čas, je to všechno hodně náročné, protože pracuju ještě jako zvukový technik v radiu, ale teď nechci, aby to vypadalo, že si stěžuju, protože tohle je to, co jsem celý život chtěl dělat, co mě baví a naplňuje. Singl Moonfall bude snad dokončený do konce února, do stejného termínu bych chtěl ještě dodělat jeden remix, snad se to vše stihne:).

Mezi Tvé práce patřila též párty Sunshine s výbornými DJi Markem Normanem a Corem Fijnemanem. Neuvažuješ o pokračování? Vím, že ohlasy byly tenkrát výborné.
To víš, že o pokračování uvažujeme, ohlasy byly opravdu hodně pozitivní. Musím říct, že bychom opravdu hodně rádi něco podobného uskutečnili, ale ještě si stále pamatujeme, že ta akce rozhodně nebyla výdělečná:). Necháme to zatím jako otevřenou možnost pro letošní rok. Co ale prozradit můžu, že se pokusíme oba zmiňované dje opět prezentovat u nás v České republice.

Co chystáš na letošní rok? Vím zatím jen o hraní s Ferrym Corstenem, týden po Sound of Ibiza na Euphonic Night v Berlíně a za měsíc na Apokalypse.
Letošní rok 2006 bych chtěl směřovat co nejvíce sil do vlastní hudební produkce, právě teď se snažíme vytvořit alespoň částěčně profesionální podmínky pro tvorbu, pořizuju teď originální software, samplery atd.. Také chceme v novém prostoru znovu rozjet moji pardubickou rezidenturu Refresh Live!, i když už ne každý měsíc. Co se týče hraní, chystá se toho doufám ještě víc než loni, v březnu se vydám podruhé na Slovensko, plánují se letní festivaly a i další zahraniční vystoupení, všechno se včas objeví na webu www.djmichaelc.com

Spolupracuješ i se zahraničními DJs?
Pokud myslíš na hudební produkci, tak v současnosti především sbírám poznatky od zkušenějších producentů, i když i teď můžu říct, že se nějaká mimočeská hudební spolupráce rýsuje, ale nechci nic zakřiknout. Jinak mi zahraniční djové posílají své promo verze, mám od nich spousty novinek, což mi dovoluje hrát jak na parties tak v radioshow ty nejaktuálnější věci, které třeba ještě oficiálně nevyšly.

Na poslední Ibize sis vystřihl perfektní progg-trance set, kdy i mě zůstala pusa otevřená. Copak chystáš na tento pátek?
Jelikož hraju před Ronski Speedem, bude můj set opět začínat progressivem a pomalu se přesune k uplifting trancu, víc ale teď neprozradím:). Určitě ale zazní spousta novinek!

Budeš hrát s Ronski Speedem a Marcem Marbergem z labelu Euphonic. Co si myslíš o Ronskim a Markovi a všeobecně o Euphonicu?
Od obouch dvou i celého labelu Euphonic mám rád jejich produkci, Ronskiho sety se mi taky moc líbí, Marca jsem naživo ještě neslyšel, takže nemůžu posoudit - hudebně a zvukově jeho set na Apokalypse bude ale určitě zajímavý i pro netrancaře, protože on rozhodně neprodukuje ani nehraje klasický trance. Na hraní s nimi se moc těším, s Ronskim hraju i společně na výše zmíněné Euphonic Night v Berlíně, takže spolu budeme hrát 2x během dvou víkendů.

Po minulém hraní jsem se rozhodl, že bych byl rád kdyby jsi přijal rezidenturu na pokračování dalších Sound of Ibiza s podtitulem E-MOTION. Jak se Tobě na této párty hrálo a líbilo?
Mě se tam samozřejmě hrálo naprosto super, díky tomu jsem i Tvoji nabídku na rezidenturu s velkou radostí přijal! Moc mě překvapila výborná atmosféra, na kterou se moc těším i při dalších vydáních party Sound of Ibiza. Příjemný klub, super lidi, výborná muzika, to se mi na SOI hodně líbí.

Budeš hrát i na další Apokalypse s Marcem Marbergem. Nebojíš se tohoto hraní? Přeci jenom většina "trencařů" Apokalypsu moc nemusi. Co by jsi jim vzkázal?
Určitě se nebojím, rád poznávám nové věci a myslím si, že spojení 2 pódií / žánrů techna a trance/progressive je v současné době velmi zajímavá nabídka pro všechny clubbery. Možnost slyšet headlinery, první stage - Umek a druhá - Marc Marberg, který hraje velmi zajímavou kombinaci tanečních žánrů, je podle mě velmi lákavá.

Myslíš že je možné, aby někdo ze začínajících DJs prorazil stejně tak jako Ty? Vyzdvihl by jsi někoho?
Především bych chtěl říct, že si nemyslím, že bych se zrovna nějak výrazně prosadil, ale to nechám na posouzení jiných. Proto se ani moc necítím být tím pravým, který má nějak hodnotit jiné mladé dje, když jsem v podstatě i já docela mlaďák:). Mladých nadějných djů je u nás v současnosti určitě dost, ale záleží jen na nich, jak svou šanci využijí.

Jakou máš aktuální TOP5?
Marco V - Second Bite (D
Junkie XL - Today (Unkle Remix)
Pryda - Aftermath
Depeche Mode - A Pain
Kenny Hayes - Ibiza Sky (Alex M.O.R.P.H. Remix)

Michale, díky moc za rozhovor, přeji hodně štěstí, spousty skvělých hraní a doufám, že připravíš publikum na Sound of Ibize a Apokalypse tak, jak jsi to předvedl v Brně naposledy.
Já díky za určitě zajímavé otázky!! Budu se snažit:). Těším se na všechny v Brně!!


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika