United Flavour včera pokřtili album v Akropoli

United Flavour včera pokřtili album v Akropoli

16. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Skupina United Flavour pokřtila včera, v úterý 15. března 2011, ve vyprodaném Paláci Akropolis nové album „Attitude“. Nahrávka okořeněná atraktivními zahraničními hosty konečně vyšla a zahájila klubové turné po České a Slovenské republice.
Novinka Attitude vychází bezmála čtyři roky po úspěšném debutu Unity (2007). Baskytarista a producent Djei nové album charakterizuje: „Attitude je hodně dynamická deska, máme tam taneční tracky, reggae, soul, latino. Ve srovnání s Unity jsme zvolili trochu odlišný způsob aranží a také Carmen zpívá některé písničky jinak, než jsou naši posluchači zvyklí. Snažili jsme se hudební produkci vylepšit a modernizovat, ale základem zůstává stále naše „Flavour“. Velmi si vážíme hostů, které se nám podařilo k albu přizvat. Mnozí z nich jsou ve své zemi známé ‘hvězdy’.“



Na Attitude vybrali United Flavour sedmnáct skladeb, které nahrávali od června do srpna ve studiích v Čechách a v Rakousku. Snahou kapely bylo přenést na nahrávku co možná nejvíce „flavours“ z různých koutů světa, což se povedlo vrchovatě. Na albu hostuje téměř dvacítka umělců z deseti zemí. Patří mezi ně hvězdný zpěvák Konshens (JAM), který pravidelně obsazuje přední místa singlových hitparád, dancehallové trio Ward21 (JAM), Ras Kuko a Bratt ze španělské skupiny Cañaman, Cheeba (PL) z East West Rockers, česká rapperka Lara303, již tradičně zpěváci King Kalabash a Baron Black (Martinik/FR), senegalský zpěvák a tanečník Kaolack, skvělá vokalistka Adena Myrie (JAM) a další. Mezinárodní kooperace proběhla také při postprodukci, když na mix alba dorazil z Londýna zvukař a producent Derek Fevrier a mastering probíhal v senegalském studiu Real Master. „Attitude“ vyšlo na labelu SubPub Records.

„Attitude Tour 2011“ je nejrozsáhlejším turné v historii kapely. Skladby z nového alba i starší hity představí United Flavour divákům v 19 klubech v České a Slovenské republice a vybrané koncerty podpoří také zajímaví hosté. Turné zahájili včerejším vyprodaným a bouřlivým koncertním křtem v pražském Paláci Akropolis, který okořenili hudební hosté U-Cee, Lara 303, Kaolack, Radimo. Na závěrečný koncert turné se můžete těšit opět v Praze 17. května v Lucerna Music Baru.

www.unitedflavour.com


Dodal: Jana Tomášková
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika